Májusban visszatér a Netflixre a Castlevania

  • Írta: szlav
  • 2021. április 17.
  • Cooltúra
Link másolása
Dátumot kapott a Castlevania-sorozat negyedik, s egyben utolsó évada. A Netflix gondozása alatt készülő animációs sorozat egy hónap múlva tér vissza, de ezzel még nem kell elbúcsúznunk a vámpírvadászoktól.

Május 13-án debütál a Netflixen a Castlevania negyedik szezonja, amely lezárja Trevor Belmont, Sypha Belnades és Alucard történetét. A 2017 óta futó adaptáció komoly nézőközönségre lelt az elmúlt években, ráadásul anyagi szempontból sem lett sikertelen a projekt - ezt bizonyítja az is, hogy a Netflix a sztori lezárása után sem engedi el teljesen a vámpírok világát.

A Deadline értesülései szerint a streamingszolgáltató egy új spin-off sorozatot készítene, ezúttal azonban az eredeti széria showrunnere, Warren Ellis nélkül, akit a közelmúltban szexuális zaklatással kapcsolatos vádak értek. Az első infók szerint mellékág az eddig megismert világban játszódna, a történet során azonban egy teljesen új szereplőgárdát ismerhetnénk meg. A Deadline sztoriját egyébként a Netflix később megosztotta Twitteren, így valószínűnek tűnik, hogy nem csupán pletykáról van szó.

17.
17.
A Fénybenjáró
Végre valahára elkezdtem nézni én is. A 2. évadnál tartok és eddig szenzációs! Olvastam, hogy a készítők sokat merítettek a Ninja Scroll és a D, a vámpírvadász animékből, ami látszik is, mind a látványon, mind a karaktereken. Alucard például egy dámpír, csakúgy mint D. Mindketten gyönyörű férfiak és nagyszerű harcosok, lévén félig vámpír félig ember mindkettő karakter. Trevor pedig a Ninja Scrollból Jubei-re hajaz a folyton laza és humoros természetével. Eleinte kicsit ódzkodtam a sok pozitív ömlengés miatt, de most már látom, hogy nem volt alaptalan az a sok pozitív visszajelzés. Igazából jobb is, hogy most kezdtem el, mert nem kell éveket várnom a folytatásra. :D
16.
16.
JohnSpartan
#15: Majd erre akkor térnék vissza ha már láttam.
15.
15.
PalestCunt
#14: Most lett vége a mangának sajnos egy trónok harcával veteksző botrány lezárást kapott a sztori. Részvétem ha ennyire tetszett eddig.
14.
14.
JohnSpartan
Nem láttam mèg a Castlevania-t de, egyszer meg fogom nèzni mert jókat hallottam róla. De maradjunk annyiban hogy köze nincs az animékhez... az egy aninációs sorozat. Ha anime akkor nállam az A.O.T az amit nehezen fog űberelni bármi is az elkövetkező èvekben. Felnőteknek szól és nem azért mert ömlik benne a vér, hanem a mögöttes tartalom miatt amit egy gyerek mèg nem tud felfogni. Nagyon ki van talàlva és fel van èpítve elejétől majdnem a legvègéig mert az utolsó évad 2. fele jövő év első negyedében várható. Manga az lassan befejeződik ha már be nem fejeztèk mert direkt nem olvasom amiatt mert az animèvel kezdtem és fejezem be. Majd utànna a mangàt is szeretnèm vègigolvasni hiszen nem tudnak minden momentumot beletuszkolni az animébe. A zenékről meg ne is beszèljek... fantasztikus hogy mennyire eltalálták. Csak ajánlani tudom!

A Ninja Scroll is nagyon jó darab csak ott inkàbb a brutalitáson van a hangsúly és kevés a mondani való. És nagyon rövid... persze az sem jó ha valami barombi hosszú mint eggyes animék. Mondjuk lehet hogy rövid de szépen kihasználja azt arra amit meg akar mutatni.
13.
13.
PalestCunt
#8: Elkezdtem olvasni amit írtál már kezdett szorulni ökölbe a kezem mire azt írod nem láttad, így még megbocsátható a hatalmas tévedésed. Aki látta annak eszébe sem jutna egy lapon emlegetni Naruto, Bleach és hasonló szemét sorozatokkal. A Ghiblit meg nagyon nagy divat szeretni van egy két jó filmjük de inkább túlértékelt sznobkodás ami jellemzi sztem.
12.
12.
hedzsooo
#9: Azok jok valoban, amiket felsoroltal. Bar, akad azert azoknal is joval felnottesebb anime is, akar erotika nelkul is
10.
10.
ÉnVok
9. Lényegében ezt a Castlevania-t is nagykorúaknak szánták mert véres és van benne erotika is.

Viszont ami szerintem nem üti meg a szintet azok a párbeszédek + a sztori is snassznak érződik nekem.

Rég láttam az általad említett 2 filmet a Berserkert pedig csak mangába olvastam (az sokkal jobb és több) de azoknál úgy éreztem hogy nem csak azért tűntek nagykorúaknak szánt alkotásnak mert spriccelt bennük a vér. + minőségibb történetből és párbeszédekből állnak az általad említett animék.

Bár ezek már nem (több száz részes) shounen animék de még mindig nem a legminőségibb animék szerintem.

+ Az animéknél is fenn áll hogy nem attól lesz felnőtt anime valami mert csonkolnak és dugnak benne. Rengeteg minőségi elgondolkodtató drámai stb mű is létezik Japán animékből amik sokkal inkább szólnak felnőtteknek mint az általad említett 3 alkotás. Tehát az általad említett 3 anime bőven meghaladja pl a HxH szintjét de ezeket se nevezném kimondottan "érett felnőtteknek szóló" animének csak nagykorúaknak szólónak.

Kb mintha egy Avengers-t vagy 300-at összehasonlítanánk egy blöffel. Egyértelmű hogy melyik szól inkább az érett korosztálynak.Persze az is igaz hogy ezek a művek máshogy próbálnak meg szórakoztatni is.
9.
9.
A Fénybenjáró
#8: Nekem a Ninja Scroll a kedvencem. Az ilyen felnőtteknek szóló animék (Ninja Scroll, D, a vámpírvadász, Berserk) érnek valamit az én szememben. Mit gondolsz, ez a Castlevania megüti ezt a szintet?
8.
8.
ÉnVok
1. Aki ilyet írt az még nem látott igényes JAPÁN animét főleg hogy ahogy már írták a Castlevania nem anime.

Egy jó animéhez képest ez kb egy felső közepes eresztés. Netflixen viszont jónak számít.

3. A Hunter x Hunter csak 1 szimpla shounen anime mint pl: Naruto,Bleach,Dragon Ball stb. Nem állítom hogy nem jó a HxH (főleg hogy még nem láttam) de ha már a valaha legigényesebb animéről beszélünk akkor csodálkoznék ha a HxH egyáltalán az 1. 100 ban benne lenne.

Ha már ilyen erős szavakkal dobálózunk akkor inkább a Ghibli studio és társai környékén illene nézelődni.
7.
7.
xanatos0911
#6: Nem hinném. Én pl a játékokkal nem játszottam soha, de a sorozat az valami eszméletlenül jó lett szerintem. Zseniálisak a karakterek és a sztori is.
6.
6.
A Fénybenjáró
A játékokat szeretem, de erre még nem vitt rá a lélek. Lehet el kéne kezdenem. Remélem az a sok pozitív kritika nem csak elvakult ömlengés...
5.
5.
Drazhar
Szóval ezt is a #metoo lőtte le részben? Fantasztikus....
Pedig az egyik legjobb animációs sorozata volt a Neflixnek.
4.
4.
tyber16
#3: Elvileg a Castlevania nem anime mivel amerikai gyártás. Simán csak animációs sorozat. Szóval a HxH nyugodtan ülhet azon a trónon tovább :D
3.
3.
PalestCunt
#1: Azért ezt a címet ne tagadjuk el a 2011-es Hunter x Huntertől. De az biztos hogy a Caslevania is remek sorozat.
1.
1.
Anti4730
Szerintem a valaha keszult legigenyesebb anime ez. Alig várom.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...