Mégsem veszi meg a Microsoft a Discordot

  • Írta: fojesz
  • 2021. április 21.
  • Pletyka
Link másolása
Lapértesülések szerint véget értek a tárgyalások a Microsoft és a Discord között. Úgy tűnik, a redmondiak mégsem vásárolják fel a chatplatformot, amely ehelyett inkább tőzsdére megy majd.

A Bloomberg még március végén számolt be róla, hogy a Microsoft szemet vetett napjaink egyik legnépszerűbb chatplatformjára, a Discordra, most azonban a The Wall Street Journal írta meg, hogy a tárgyalások véget értek, és az üzletből nem lesz semmi. A Discord vezetősége úgy döntött, hogy inkább tőzsdére megy, a lap forrásai azonban nem zárták ki, hogy később visszatérjenek a témához.

A korábbi hírek szerint a Microsoft 10 milliárd dollár körüli felvásárlási árról tárgyalt a Discorddal, ráadásul úgy tudni, nem csak őket érdekelte a cég, hanem legalább három másik vállalat is szerette volna rátenni a mancsát - köztük az Amazon és az Epic Games is. A havi 100 millió felhasználóval rendelkező Discord egyébként decemberben húzott be újabb 100 millió dollár befektetést, amivel az értékelése 7 milliárd dollárra nőtt - a fél évvel korábbi érték kétszeresére.

1.
1.
Őrnagy
20-at kellett volna kínálni! Én nem tudom, mit spórolnak ezek!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...