Elhagyja a Blizzardot az Overwatch direktora

  • Írta: fojesz
  • 2021. április 21.
  • Homo Nobilis
Link másolása
Jeff Kaplan közel húsz év közös munkát követően döntött úgy, hogy elhagyja a Blizzardot, és ezzel az Overwatch 2 terelgetését is másra bízza. Azt még nem tudjuk, hogy az úriember mihez kezd ezután.

Jeff Kaplan, az Overwatch első számú embere bejelentette, hogy közel húsz év után elhagyja a Blizzard csapatát - sajnos arra már nem derült fény, hogy pontosan mihez kezd ezt követően.

"Tizenkilenc elképesztő év után hagyom el a Blizzard Entertainmentet. Életem legnagyobb megtiszteltetése volt, hogy ilyen szenvedélyes közönség számára készíthettem világokat és hősöket, és szeretném a legmélyebb hálámat kifejezni kifejezni a Blizzardnál mindenkinek, aki támogatta a játékainkat, a csapatainkat és a játékosainkat. Külön köszönetet mondanék a csodálatos fejlesztőinknek, akik osztoztak velem az alkotás folyamatában. Sose fogadd el a világot olyannak, amilyen, mindig merd úgy látni, amilyen lehetne! Remélem, így tesztek ezután is, gg!" - búcsúzott a szakember.

Kaplan számos Blizzard-cím munkálatainál közreműködött az elmúlt két évtizedben, többek között a World of Warcrafton és a Titan MMO-n is dolgozott - utóbbiból nőtte ki magát aztán az Overwatch, aminek a direktora is lett. Az Overwatch 2-n hasonló pozícióban szorgoskodott, a vezetői teendőket azonban Aaron Kellerre, az Overwatch másik prominens fejlesztőjének adta át. Keller szerint a folytatás munkálatai remekül haladnak.

1.
1.
leviske
Hát így, hogy Chu után Kaplan is távozik, végképp nem tudom mi lesz a közösség sorsa. Kaplan humora nagyon kellett ahhoz, hogy a pipettával adagolt sztori tartalmat és a játék balansz problémáit le lehessen nyelni.

Bár azt nézve, hogy a kínai nézettség viszi a hátán a OWL-et, lehet, hogy már nyugati közösségépítésben nem is lát a Blizzard potenciált.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...