Így fest a Battlefield 6?

  • Írta: szlav
  • 2021. május 3.
  • Pletyka
Link másolása
Az elmúlt héten rengeteg pletyka és vélt vagy valós szivárgás tört utat magának az új Battlefield-játékkal kapcsolatban, így most mi is említést teszünk róluk. Ahogy ilyenkor szokás, ezeket az infókat kezeljétek némi fenntartással!

Nem titok, hogy EA garázsaiban már javában készül az új Battlefield, számos pletyka pedig arra utal, hogy a játékot már idén ősszel kézbe vehetjük. Érdemes leszögeznünk, hogy hivatalos bejelentés ezzel kapcsolatban nem érkezett a stúdió felől, habár elég nyilvánvaló, hogy a leleplezés nincs már messze, hiszen a Battlefield Twittere a napokban lecserélte az összes logóját, másfél héttel ezelőtt pedig az alábbi képet is közzétették:

Hivatalosan tehát ennyit tudunk, de mi a helyzet a pletykákról? Nos, a leakek java egy megbízhatónak tartott szivárogtatótól, Tom Hendersontól érkezett, kinek állítása szerint az új epizód - amely egyszerűen csak a Battlefield címet viseli majd - a közeli jövőben játszódik majd, nagyjából a 2030-as években. A történet szerint az USA és Oroszország ismét egymás torkának esik, a konfliktus java azonban proxy háborúként zajlik majd. A játékosok is olyan nemzetek katonáiként küzdenek majd, akiket a nagyhatalmak igyekeznek a saját oldalukra állítani.

Itt érdemes kitérnünk a látnivalókra, amelyeket Henderson (igen bizarr módon) először saját kezű rajzokként szivárogtatott ki, miután saját szemmel látta a játék előzetesét. Ha kíváncsiak vagytok ezekre, nézzetek szét a Twitterén, számunkra azonban érdekesebbek azok a screenshotok, amelyek a napokban láttak napvilágot. A vélhetően a trailerből kivágott, nem túl jó minőségű képanyagok szinte teljesen megegyeznek Henderson korábbi vázlataival. Íme:

Mit tudunk még a játékról? Nos, a szivárgások nyúlüregében jobban elmerülve hallhattunk pletykát 128 fős (előző generációs konzolokon 64 fős) csatákról, kooperatív módra kihegyezett kampányról és a megszokott négy karakterosztályról, melyeket tovább lebontva számos irányba specializálódhatunk. Ha minden igaz, akkor érkezik egy battle royale-mód is, ez azonban csak a játék megjelenése után várható. A Call of Duty: Warzone mintájára elképzelhető, hogy ez egy önálló, ingyenesen elérhető játék lehet.

Visszatérve a fő vonulatra, a játékban láthatunk drónokat és harci gépezeteket is - az egyik ilyen robot kísértetiesen hasonlít a Boston Dynamics robotkutyájára -, ezek azonban csak kütyükként vagy segítőként kapnak szerepet, maga a játékmenet hasonlít majd a korábbi epizódokhoz, így nem kell például falon futástól vagy lézerfegyverektől félnünk. Mivel a fejlesztők nem kifejezetten science fictiont készítenek, a játék fegyverei is kizárólag létező fegyvereket vagy valós prototípusokat reprezentálnak majd. Ami pedig a pusztítást illeti, a robbanások, becsapódások és hasonlók mellett néhány természeti hatás is rombolhatja az épületeket (tornádó, árvíz, földrengés).

Mindez persze egyelőre csak szóbeszéd, nem érdemes mérget venni az olvasottakra, de ahogy azt korábban is írtuk, valószínűleg nem kell már sokat várnunk a hivatalos leleplezésre.

18.
18.
Aanash
A kèpekről a bf4 jutott eszembe, a tenger meg a vihar jól állt annak a játèknak a ledönthető felhőkarcolójával együtt.
Akkoriban szerettem az online mókákat, de mostmár igen kevès esèlyt látok a magam rèszèről arra, hogy újra fejest ugorjak ezekbe.
Maximum a sztori ha èrdekel.
16.
16.
Gerzson95
Már megint ezek a hülye kékes pályák lesznek, mint a bf3-nál?
14.
14.
Guba32
#13: Detto.Ezeknek a kampánya azoknak való akik ügyetlenek a multiban,és itt viszont a botokat jól lepuffogtatják...
13.
13.
kryszisz
#8: Őőő...és mégis mit akartak közölni, ha szabad megkérdeznem? Mármint én úgy másfél óra után abbahagytam , mert totál olyan érzésem volt, mintha botok ellen lövöldöznék multi pályákon, de mélységet, mondanivalót (a prológust leszámítva, az valóban frankón reflektált arra, hogy mennyire nem számított az egyén a háborúban) nem vettem észre benne. Na meg különben is, ki a bánat akar egy BF (vagy CoD) kampánytól tanmesét kapni, de komolyan?? Erre ezer meg egy játék, film, könyv stb. van.
12.
12.
FURY380
#2: Normális ember nem a single miatt veszi meg ezeket a címeket, hanem a több száz órás multi élmény miatt. ;)
11.
11.
crytek
#10: Akkor te meg olvasd el a kommenteket ugyanis nem sok van. Egy db szóval nem írtam storyról amiről írtam az feketén fehéren érthető. Nekem a hangulat, pörgés, akciódusság ezerszer többet ér bárminél
10.
10.
Rakottkrumpli
#7: Szerintem gondold át, hogy mit jelent az, hogy valaminek jó a story-ja, vagy hogy valami pörgős és akciódús, mert a kettőnek nem sok köze van egymáshoz...
9.
9.
PS4jacksony
Dögunalom kb .... ezerszer a képünkbe tolták már komolyan elég lenne mindíg dlc-ét kiadni pedig a jó grafika miatt indokolt lenne jó kampányt is csinálniuk.De számomra csak egy multira kihegyezett cucc ,,,,
8.
8.
Lorthirash
#7: Igen agyatlan pörgés, nulla mondanivaló egykaptafára épül az összes cod single, legutóbb kitoltam modern warfare-t de igazából kár volt, a multi rendben van de a single player az semmit sem ér.

Bf1 se volt nagyszám de ott legalább éreztem hogy közölni akarnak valamit.
7.
7.
crytek
#5: Akármelyik Cod sokkal pörgősebb akciódúsabb mint a battlefieldek. Mivel itt van boxon a bad company 1 is pc-n meg a 2-t letoltam vagy 5x tudom miről beszélek.
Codból a leggyengébb az az első része volt azt a 2-tól brutál beindul..De BF-nél sajnos nincs meg az akció faktor mint a codoknál..

(De persze kinek mi. Ha te nem így látod elhiszem ,de attól én még máshogy látom)
6.
6.
Zuzmo
#4: Red Dead Redemption 2-nél csinálták azt, hogy most már külön is meg lehet venni a multit 20 euróért, sőt, jó darabig csak 5 euró volt az ár, bevezetési akció miatt. No de a Single-t külön nem tudod megvenni, csak ha a teljes csomagot veszed meg 60-ért. Nyílván ez egy alapvetően single játék, de nem tudom, hogy egy Cod vagy BF esetében milyen árral tudnának dolgozni, hiszen nem olcsó dolog megcsinálni egy kampányt, de ha külön akarnák adni, akkor valamennyire önmagában is profitábilisnak kellene lennie.
5.
5.
Lorthirash
#2: nem tudom te hol voltál de szerintem bad company sztorija jobb volt bármely codnál de ha megnézed bf1-et az még sokkal jobb is volt mint a legutóbbi codok egyjátékos módja.
2.
2.
crytek
Arra leszek kíváncsi hogy valaha egy BF kampány felér-e majd a codhéhoz?
(Tudom, hogy egyiket se a single miatt veszik,de az engem pont nem érdekel ,mert engem meg csak a single érdekel)
1.
1.
Unknown
Létezik egyáltalán olyan kooperatív kampány, ami jól ki van dolgozva, jó a törtènete stb. és nem csak egy sor összehányt pályából és egy rakat ellenségből áll?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...