Mass Effect-kollekció - kiderült pár technikai részlet

  • Írta: Baloo
  • 2021. május 6.
  • Hír
Link másolása
Nyakunkon van a Mass Effect: Legendary Edition, ezért időszerű volt, hogy a készítők megosszanak pár részletet azzal kapcsolatban, hogy az egyes platformokon mekkora felbontásban, illetve milyen framerate-tel fog futni a kollekció.

Jövő héten, május 14-én újra Shephard bőrébe bújhatunk, hogy megállítsuk a Reaper-inváziót a Mass Effect: Legendary Editionben, ami PC-n, PS4-en és Xbox One-on is tiszteletét teszi majd. Most pedig azt is megtudtuk, hogy az említett platformokon milyen grafikai részletesség mellett hány fps-sel fog futni a felújított trilógia.

Bármelyik konzolon is indítjuk el a Mass Effect: Legendary Editiont a grafikai beállításoknál választhatunk majd a Quality, valamint a Framerate mód között. Az alap PS4-en és Xbox One-on az előbbinél 1080p/30 fps-sel, míg az utóbbinál - valószínűleg némi kompromisszum mellett - 1080p/60 fps-sel fog futni a játék. PlayStation4 Prón, Xbox One X-en és Xbox Series S-en ezek az értékek 2160p/30 fps-re és 1440p/60 fps-re módosulnak.

PlayStation 5-ön és Xbox Series X-en mind a két konzolon 4K/60 fps-t préselhetünk ki a játékból Quality módban, viszont Framerate módban a Microsoft konzolja lesz előnyben: míg PS5-ön 1440p/60 fps lesz a felső határ ilyenkor, addig Series X-en az 1440p/120 fps-től sem jön zavarba a gép.

PC-n természetesen nem leszünk az alábbi két mód közé beszorítva, és ha bírja a gépünk, akár 240 képkockát is kipasszírozhatunk a Mass Effect: Legendary Editionből másodpercenként. A gyengébb vassal rendelkezőknek sem kell megijedniük, ugyanis a részletes grafikai beállításoknak köszönhetően ők is megtalálhatják a látvány és a gyorsaság közti aranyközéputat.

Update! Nemcsak technikai részleteket kaptunk, de egy nagy adag bónusztartalmat is, amit május 31-ig szerezhetünk be. A majdnem 2 gigányi jóság között találunk digitális art bookokat és képregényeket (amelyeket eredetileg a Mass Effect 2 és 3 Deluxe-kiadásaihoz csomagoltak), négyórányi zeneszámot (köztük a Legendary Editionhöz írt Resynthesisszel), ráadásul egy jópofa háttérképszerkesztővel is elszórakozhatunk.

18.
18.
hedzsooo
Lehet rajta nyafogni, attol meg nagyon jok lesznek az eladasai. :D

Pl. nem mindenki er ra vegigjatszani 40-50+ oras jatekokat ujbol es ujbol, meg ha a kedvencei is.

Aztan sok rajongo ugy lesz vele, hogy eddig inkabb uj jatekokat nyuzott de hogy itt a trilogia egyben, radasul felujitva, ismet szeretne majd megiscsak mar vegre ujrajatszani, picit nosztalgiazni. ;) :-)

Aztan persze meg sok uj, fiatalabb/idosebb/magunk koru jatekost is szerezhet igy majd ezzel az uj kiadassal, az sem 1 rossz dolog persze. :-)
16.
16.
#15: Bizony. Kiváncsi vagyok, hogy ez után a kiadás után újból életre kel-e a me3végebalhé™. Másik oldalon volt róla szó pár hete, ott úgy csináltak az emberek, hogy tök jó volt a vége, nem volt semmi balhé körülötte és mindenki csak nyomorék, aki szerint volt említésre méltó dolog a végével.

Én inkább azon a véleményen vagyok, mint itt is lejjebb, hogy kvázi a vége szarrá tudta rakni az egészet. De amúgy nem akarom senkivel sem megvitatni a végét ennyi idő után.
15.
15.
Ooorky
#14: Itt asszem komolyabb dolgok is voltak a 3. rész írója környékén, erőteljesen femináci vonalat ütött meg, plusz azt is lenyilatkozta, hogy legszívesebben olyan játékokat készítene amibe a játékosnak nincs beleszólása.
14.
14.
PalestCunt
Konkrétan elment a Bioware-től a játék írója (megálmodója) a 2. rész megjelenése környékén, le nem tudom írni a nevét a fazonnak de tudjátok kire gondolok ő egy igazi gaming veterán volt és azóta is elég jó író stb. Az ő eredeti scriptje a játék befejezésére valahogy kiszivárgott ezért kukázták és vmi barom kitalálta ezt az organic vs syntetic bullshitet. Egyetértek a napszemüveges kollégával hogy egy történet befejezése teljes mértékben elszarhatja az előtte lévő mindent. Nem véletlen hogy a trónok harcát sincs az embereknek gyomra újranézni. Itt lett volna a lehetőség hogy remaster/remake belerakjuk az eredeti endinget de nyilván egy ilyen tökös dolgot nem fog egy pénzstúdió sem bevállalni.
5.
5.
zozo76hun
na, kezd vegre magara talalni az MS konzolja:

"PlayStation 5-ön és Xbox Series X-en mind a két konzolon Quality módban 4K/60 fps-t préselhetünk ki a játékból, viszont Framerate módban a Microsoft konzolja lesz előnyben, hiszen míg itt PS5-ön 1440p/60 fps lesz a felső határ, addig Series X-en 1440p/120 fps-től sem jön zavarba a gép."
4.
4.
Ooorky
#2: Végül is ha a kolbász vége penészes attól a többi része még jó.
3.
3.
NDee
#2 Szerintem 98%, mert a bébi-reaper a 2ben elég nyomi volt.
2.
2.
Anti4730
#1: A vegen kivul pedig az osszes pillanata kurva jo volt. Nehogy mar elcseszettnek nevezzunk valamit, ami 99 szazalekban jol meg lett csinalva..
1.
1.
Zelgadis187
Játékot még nem csesztek el annyira mint ezt. Van akit érdekel egy felújított átbaszás? Szerintem legalábbis ez at volt azzal ahogy véget ért a harmadik rész.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...