Bemutatkozik a Lightforge Games

  • Írta: szlav
  • 2021. május 15.
  • Homo Nobilis
Link másolása
Szinte már közhelynek számít, hogy újabb stúdiót nyitnak a Blizzard Entertainment egykori veteránjai. Márpedig a Lightforge Games csapata is innen és az Epictől örökölte meg a legénységét, az első projektjük pedig egészen kivételesnek hangzik.

Az Epic Games és a Blizzard Entertainment számos veterán fejlesztője összeállt, hogy megalapítsa a Lightforge Games nevezetű játékstúdiót. A kizárólagosan otthonról dolgozó csapat célja, hogy alapjaiban megváltoztassák az RPG zsánert, ezt pedig az első játékukkal szeretnék elérni, amely egy cross-platformos közösségi videojáték lesz, amelyben a játékosok eddig sosem látott szabadsággal mesélhetnek történeteket és készíthetnek világokat. Első hallásra ez bizony a D&D-s dungeon masterek legnagyobb vágyálmának tűnik.

Meg kell hagyni, hogy igen impozáns terv ez, de senki nem vádolhatja a stúdiót azzal, hogy amatőrökkel dolgoznának. A stúdiót Matt Schembari, Dan Hertzka, Nathan Fairbanks, Glenn Rane és Marc Hutcheson alapította, és az első néhány napban hat további ipari veteránt sikerült a fedélzetre hozniuk. A csapat különböző tagjai korábban dolgoztak a Blizzardnál, az Epicnél, a Riot Gamesnél, a BioWare-nél és a Zenimaxnál, ahol olyan játékokat segítettek életre, mint a World of Warcraft, a StarCraft II, a Diablo III, az Overwatch, a Hearthstone, a The Elder Scrolls Online, a Star Wars: The Old Republic vagy éppen a Fortnite - elég csinos kollektív rezümé.

Habár a korábban említett szösszeneten túl nem sokat tudunk a csapat első projektjéről, a Lightforge Games elnöke, Matt Schembari annyit megelőlegezett, hogy a forradalmi szerepjátékukban szeretnék a Minecraft és a Roblox kreatív elemeit ötvözni az asztali szerepjátékok kötetlen történetmesélésével.

1.
1.
markoci555
na de most ez játékkészítő vagy játék lesz?
" játékosok eddig sosem látott szabadsággal mesélhetnek történeteket és készíthetnek világokat" nekem ez egy újabb játékkészítőnek hangzik elsőre
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...