Bejelentették a Victoria 3-at

  • Írta: szlav
  • 2021. május 22.
  • Bejelentés
Link másolása
Több mint tíz év és a rajongók szakadatlan unszolása után a Paradox Development Studio végre bejelentette a Victoria 3 érkezését. A nagyszabású stratégiai játék első infómorzsái mellé még egy rövid előzetest is kaptunk.

A 2010-es Victoria 2 után éppen ideje volt, hogy folytatódjon a viktoriánus korban játszódó grand strategy-széria, a jó hír pedig az, hogy a Paradox végre engedett a rajongók kérlelésének. A PDXCON 2021 műsorának legnagyobb dobásaként bemutatkozott a Victoria 3, amely ismét a tizenkilencedik és huszadik század Angliájába kalauzolja azokat a stratégákat, akik jól tudják, hogy a toll gyakran erősebb a kardnál.

Egyelőre kevés részletet ismerünk a Victoria 3-mal kapcsolatban, de a Paradoxot és a széria múltját ismerve szinte biztosak lehetünk benne, hogy komoly szerepet játszik majd a kulturális és a gazdasági fejlődés szimulációja. Habár nem minden konfliktust lehet elintézni a tárgyalóasztalon, a Victoria 3-ban mégis az lehet majd igazán sikeres, aki ért a diplomáciához, a politikai machinációkhoz és a pénzügyek okos kezeléséhez. És habár a kor legnagyobb meghatározó hatalma egyértelműen a Brit Birodalom volt, számos nemzet élén nekifoghatunk majd az 1836-ban kezdődő kalandoknak.

A Victoria 3 egyelőre nem kapott megjelenési dátumot, de abban már biztosak lehetünk, hogy Steamen és az Xbox Game Pass PC-s könyvtárában is elérjük majd a játékot.

4.
4.
Ooorky
#3: Jahh, ballance az sose volt benne, mondjuk következő Dlc-ben rendbe rakják a szovjeteket, remélem utána végre az olaszok jönnek.
3.
3.
Mufika
#1: HOI 4 nek mondjuk egy elég nagy multis tábora volt a többi paradox játékhoz képest. (mondjuk balancehoz köze nem is volt a játéknak.)
Vic 2 nekem is kedvencem, ha kb újracsinálják stabil multival meg egy értelmesebb diplomáciával akkor nekem már vétel is lesz, feltéve hogy nem cseszik el / adják ki alfán.
2.
2.
Unknown
#1: Ha jól tudom az Imperatorban elkaszálták a mana redszert, a Heirs of Alexander óta pedig elég fasza lett, állítólag. Nekem az az elején akkora csalódás volt hogy azóta hozzá se nyúltam. HOI4 meg egyenesen a leggyengébb játékuk szvsz. Viszont a CK3 jó lett, 2-3 év múlva pedig még jobb lessz. Paradoxnál változott a Lead Designer, pont az ő ötlete volt a mana rendszer pl és ő vezette a HOI4 és a I:R fejlesztését egészen a HOA-ig, plussz a legutóbbi pár ratyi EUIV DLC (emperor, leviathan) is az ő műve. Vic3-ból viszont kimaradt szóval én bizakodom.
1.
1.
Ooorky
Legelső EU óta tolom a játékaikat, Vic 2 abszolút kedvenc, de HOI 4 után nagyot esett a színvonal, egyre több a manacsík töltögetés, maga a játékmenet meg teljes dögunalom.
Gamepass-ban kipróbálom, valszeg több időt tölt majd a gépen mind a CK3.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...