Az Amazon bekebelezte az MGM-et

  • Írta: szlav
  • 2021. május 27.
  • Biznisz
Link másolása
Igaznak bizonyultak a korábbi pletykák, az Amazon egy 8,45 milliárd dolláros deallel felvásárolta a nagy múltra visszatekintő Metro-Goldwyn-Mayer médiatársaságát. Ezzel több ezer sorozat- és filmfranchise került Jeff Bezos bandájához.

Egy bethesdányi zöldhasú, plusz még egymilliárd és máris az Amazon tulajdonába került Hollywood egyik nagy múltú filmstúdiója, az MGM. Az oroszlánfejes médiavállalatot valószínűleg senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen többek közt olyan filmszériák köthetők a nevéhez, mint a James Bond, a Rocky, a Robotzsaru és még sorolhatnánk, de videojátékos vonatkozásban például nekik köszönhetjük a 2018-as Tomb Raider-filmet is.

Nyilvánvaló tehát, hogy az Amazon jókora szeletet vágott magának a filmipar tortájából, de egy percig sem érdemes megfeledkeznünk a Metro-Goldwyn-Mayer zászlaja alatt álló kisképernyős produkciókról sem. Az üzlet véglegesítésével több mint 17 ezer sorozatot szerzett magának az Amazon, köztük olyan nagyszerű közönségkedvenceket is, mint a Fargo, a Vikings vagy éppen a The Handmaid's Tale.

Az Amazon Studios fejese, Mike Hopkins is beismerte, hogy a közel nyolc és félmilliárd dolláros akvizíció értékének nagy részét az így megszerzett IP-k képviselik. Az anyavállalat formális sajtóközleményéből megtudhattuk, hogy az Amazon célja az lesz, hogy megőrizze és könnyebben elérhetővé tegye az MGM óriási filmkatalógusát. Emellett természetesen a filmstúdió ugyanúgy folytathatja majd azt a munkát, amihez a legjobban ért: a nagyszerű, minőségi történetmesélést.

9.
9.
Extol
8.
8.
patka21991
#2: +1

Ahogy olvastam a cikket, pont erre gondoltam én is :)
6.
6.
GemForge
Legalább nem a Disney tette rá a kezét erre is!
5.
5.
Scat
#4: Nem ragaszkodom hozzá. Nekem az Atlantisz is tetszett, sőt, az Univerzumban is láttam a lehetőséget, bár az kétségkívül mélyről indult.
4.
4.
Ooorky
#2: RDA nélkül kétlem.
3.
3.
Zuzmo
#1: Valószínű ezért az Amazon vette meg, és nem egy átlag magyar dolgozó.
2.
2.
Scat
Na, remélem ezzel majd normális módon feltámad a Csillagkapu.
1.
1.
Nothing
2.450.500.000.000 HUF...
Egy átlag magyar dolgozó emberi lény/inas/közjószág kb. 1.701.732 év alatt keresné meg ezt a pénzt, persze csak ha meg tud lenni olyan hiábavaló, dekadens luxuscikkek nélkül, mint pl. az étel vagy a videojátékok.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...