Négy új Dragon Quest-játék a láthatáron

  • Írta: szlav
  • 2021. május 27.
  • Bejelentés
Link másolása
A harmincötödik születésnapját ünnepli a Dragon Quest, amelyet a Square Enix egy bejelentésekkel teletömött livestreammel koronázott meg. Négy új címmel bővül a sorozat, élen a Dragon Quest XII: The Flames of Fate-tel.

A Square Enix egy kiadós élő adással ünnepelte meg a Dragon Quest harmincötödik évfordulóját. A hosszú múltra visszatekintő szerepjátéksorozat rengeteg számozott epizódot és különös mellékágat tudhat maga mögött, ez a lista pedig a jövőben is csak bővülni fog, az adás során ugyanis nem kevesebb, mint négy új címet jelentettek be. Vegyük is sorba őket!

Dragon Quest XII: The Flames of Fate

Amilyen rövid, annyira titokzatos előzetessel mutatkozott be a széria következő nagy, számozott epizódja, a Dragon Quest XII: The Flames of Fate. A lángoló betűket leszámolva nem sokat tudtunk meg az új epizódról, csupán annyit, hogy a szériához hű szerepjátékról lesz szó, amelyben fontos szerepet kapnak a döntéseink, a menüalapú harcrendszer azonban némileg átalakul majd. Megjelenési dátumot és platformlistát egyelőre nem kaptunk.

Dragon Quest III HD-2D Remake

Megújult formában tér vissza a széria 1988-as epizódja, a Dragon Quest III. A HD-2D alcímmel futó remake új, minőségi sprite-okkal és a neve ellenére 3D-s látványelemekkel frissíti fel a régi kalandot. A játék producere, Masaaki Hayasaka (akit többek közt az Octopath Traveler kapcsán ismerhetünk) szerint a felújított változat hű marad az eredetijéhez, de lehetőséget ad arra is, hogy friss, új szemszögből éljük át ezt a szerepjátékklasszikust.

Dragon Quest Treasures

Erik és Mia apró gyermekek voltak a Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age története során, mára azonban bátor kalandor vált belőlük. A Dragon Quest Treasures, ahogy azt a címe is sugallja, a fiatal hősök kincsvadászatáról szól majd, egyéb részletet azonban nem tudtunk meg róla azon felül, hogy a gyakorlatban egy 3D-s szerepjátékról van szó.

Dragon Quest X Offline

Amilyen beszédes, olyan csalóka a cím: érkezik a Dragon Quest X Online... csak éppen offline... aminek valójában szinte semmi köze nincs az eredeti MMO-hoz. A Square egy standalone egyjátékos kalandként álmodta újra a Dragon Quest X történetét, közben pedig kívül-belül átalakította azt. A valósághű karaktereket és a hátulnézetes akciókamerát madártávlatra és erősen stilizált chibi-figurákra cserélték, ezek pedig csupán a külsőségek. A rossz hír viszont az, hogy a játék várhatóan csak Japánban jelenik majd meg a jövő év folyamán.

Észrevehettétek, hogy a fenti bejelentések során többé-kevésbé visszatérő motívum volt a célplatformok és a megjelenési dátumok hiánya. A Square sajnos elég szűkszavú volt ezen a téren, így például még abban sem lehetünk biztosak, hogy a Dragon Quest XII megjelenik-e PC-re. Reménykedjünk benne, hogy a japánok nem hagynak cserben senkit sem!

3.
3.
delphijos
#2: Engem a DQ III remake megvett kilóra. Pedig mai mércével azért ANNYRA nem lett szép.
2.
2.
Ooorky
Kedvenc jrpg sorozatom, remélem az új részek is utat találnak Gamepass-ra.
1.
1.
Shao Kahn
Nem tudja valaki véletlenül mi a helyzet a Dragon Quest Adventures of Dai-val? Az mikor jelenik meg ps4-re?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...