Ellopták a Frostbite Engine forráskódját

  • Írta: fojesz
  • 2021. június 11.
  • Hír
Link másolása
Hackertámadás érte az Electronic Artsot, aminek a következtében több játék, illetve a Frostbite Engine forráskódja is illetéktelen kezekbe került. A kiadó beismerte a történteket, de az állítása szerint a játékosok adatai nincsenek veszélyben.

Először a Motherboard számolt be róla, hogy hackertámadás érte az Electronic Artsot. A hírek szerint 780 gigabájtnyi adat került illetéktelen kezekbe, így a támadók több játék, például a FIFA 21, valamint a Frostbite Engine forráskódját is meglovasították. Ezenkívül különböző fejlesztői eszközökre, például a FIFA matchmakingjét kiszolgáló programra is rátették a kezüket.

A hackerek állítólag most eladásra kínálják a szerzeményüket. Habár az Electronic Arts beismerte a történteket, állítása szerint a játékosok személyes adatai nincsenek veszélyben, és megtették a szükséges óvintézkedéseket annak érdekében, hogy ne lehessen visszaélni a lopott kódokkal.

A CD Projekt is helyzetjelentett

Februárban a CD Projekt RED-et is hackertámadás érte, ezzel kapcsolatban helyzetjelentett most a lengyel cég: a stúdió elismerte ugyanis a nyilvánvalót, hogy az ellopott anyagaik valóban elkezdtek terjedni az interneten, ezekben pedig a munkatársaik személyes adatai is elérhetőek adott esetben. Az már más kérdés, hogy ezt a Summer Game Fest nyitóeseménye alatt tette meg, ami sokak szerint nem volt túl elegáns húzás.
12.
12.
momant
#11: bocs de nem beszéltem arról , h a mai hackerekek lennének a robin hoodok. bár lehet , h van olyan is. de ezt ne keverjük ide. itt az ea rõl volt szó. arra a kérdésedre reagáltam, h miért érdemli meg bárki is , ha gazdag is? mindössze ezt találtam egy elég egyszerû gondolatnak. nem a gazdagságról van szó, nyilván aki tisztességes eszközökkel az és jóra használja arra egy szavam nincs. de. pl. aki emberek életével játszik és gombol le róluk pénzeket pusztán kihasználva azok gyengeségét azt nehogy sajnáljam már. kb mintha valaki pofozna szaz embert indokolatlanul es megsajnalnad , mert odamegyek bárki és lenyom neki egyet. aki tisztességtelenül jutott pénzekhez, attól legszívesebben büntetésként elvenném az egészet, h meg se forduljon benne legközelebb. sztem az ea tisztességtelen és ugyanúgy lop az emberektõl csak törvényes eszközökkel. ennél sokkal több pofáncsapást megérdemel, így nem tudom sajnálni. a hackerekrõl nem tudok semmit, mint ahogy te sem. lehet afrikai kisgyerekeket etetnek majd a pénzbõl : )
11.
11.
delphijos
#8: Ja, igen, a hackerek a mai Robin Hood-ok, és csak bosszút állnak a gonosz multin…( elárulom amúgy ha már kérdezed hogy nézzük meg mi a célja. A pénz. Nem valami nemesi cselekedet a közjó érdekében, ahogy itt próbálod beállítani ) Nem akarsz mindjárt szabadságharcosokat csinálni belőlük ? Hagyjuk már….
9.
9.
hedzsooo
#8: Szerintem csak valami bölcset szeretett volna kérdezni de valószínűleg előtte nem gondolta végig igazán, hogy mit is kellene kérdeznie, ha már mindenképpen kérdezni szeretne... Vagy csak szeret 1 kalap alá venni dolgokat, mert úgy számára egyszerűbb az élet, vagy annak tűnhet...
8.
8.
momant
#7: van úgy, h nagyobb kárt okoz valaki gazdagsága , egyeduralma es a lopas inkabb jotekonysag, kedvezoen hat globális szinten. az ea pl epp eleg szulot , gyereket csupaszit le azzal h a jatekaiban az emberek szenvedelybetegseget celozza. csak ok az atlagember eletet "lopjak" torvenyes eszkozokkel. minden attol fugg a lopasnak mi a celja es kit karosit. vagy egy robin hood sztoriban is sajnalattal gondolsz a hatalomra?
7.
7.
delphijos
Azt mondjuk nem igazán értem hogy miért “érdemli meg bárki” ez ? Akkor egy gazdagtól lopni nem bűn ? Vagy ha neki leég a háza megérdemli mert “úgyis gazdag” ? Nem értem a logikát, hogy bárki miért érdemel meg ilyesmit ?
6.
6.
Chdz
#4, #5 Igen megérdemlik a multik, de azt én se nézem jó szemmel, amikor kórházt, repülőt, vagy olyan dolgot hackelnek meg, amin életek múlnak.
5.
5.
Caleon
Persze vicces,, de ezek már régóta szervezett bűnözői csoportok. Fegyver, kábítószer lesz belőle. Másfelől ugyanezek a hackerek lehet, hogy kórházakat fertőznek zsarolóvírussal. Halálbüntetés, ha rajtam múlna.
3.
3.
delphijos
#2: Vagy egy FIFA Battle Royale-t
2.
2.
crytek
Na akkor valaki csinálhatna végre egy Bad Company 1-2 Remake-et ha már ezek nem képesek rá
1.
1.
Chdz
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...