Magyar VR-projekt arat a Kickstarteren

  • Írta: gorien
  • 2021. június 18.
  • Hardver
Link másolása
A magyar Yaw VR második kampánya a Kickstarteren egy ligában van olyan cégekkel, mint a Pimax vagy az Oculus. A Yaw2 egy három szabadsági fokos mozgásszimulátor, amellyel a tatabányai srácok az egyéni felhasználókat célozzák.

A Yaw VR egy tatabányai székhelyű magyar startup, amely VR-hardveres projektjeivel másodjára merészkedett a Kickstarter küzdőterére. Az első termékük három évvel ezelőtt tudott le egy sikeres kampányt, az új Yaw2 mozgásszimulátort pedig áprilisban küldték megmérettetésre. Az első kitűzött, százezer dolláros mérföldkövet perceken belül elérték, nemrég pedig 2,7 millió dolláros támogatással zártak, amellyel ez jelenleg a Kickstarter legnépszerűbb VR-kiegészítője.

Míg a Yaw1 a világ legkisebb mozgásszimulátora címmel büszkélkedhetett, addig a Yaw2-vel már magasabbra céloztak a srácok: ez a három szabadsági fokos mozgásszimulátor az egyéni felhasználóknak pozícionálja magát. A leírás szerint több mint kétszáz VR-játékot támogat, többféle kiegészítő (joystick, hova, kormány) telepíthető rá, bármilyen székkel felszerelhető, és számos funkció segít abban, hogy a felhasználó elmerülhessen a játékélményben – ugyanakkor relaxációra és munkára is használható.

6.
6.
#5: Amúgy lehet, hogy valaki nem ért egyet, de én is úgy vagyok vele, hogy a gamer széknél (bármilyen jó és nekem megfelelő legyen) SOKKAL jobb a fasza irodai szék. Abból is vannak betegen jók és az áruk sem haladja meg a gamer székekét, sőt sokszor még olcsóbbak is. Nekem eddig mindig arra esett a választásom, hogy full komoly irodai fotel, amit arra terveztek, hogy napi 8-10 órát rohadjon benne az ember. Ugyan úgy egészséges tartást ad, de egy bőrrel bélelt teljes méretű karfa jobb, mint bármilyen versenyautó ülésre csavarozott műanyag.
5.
5.
godach
Na ezért szívesebben adnék pénzt, mint a ledes vackokra meg a gamer székekre.
4.
4.
Ooorky
#3: Inkább vasárban XD
3.
3.
Őrnagy
Jó cuccnak tűnik. Gondolom a tatabányai vevőket megcélozva kb 27 ezer Ft lesz az ára.
2.
2.
Viktor_The_Best
Majd ilyen lesz a streamereknek nemsokara ozt ott fognak forgolodni a kamera elott XD
1.
1.
mnmn1
Linus is csinált az elsorol egy videót is: https://www.youtube.com/watch?v=Q2wAsxbLyMM
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...