Transzparenssé válhatnak a FUT kártyacsomagjai

  • Írta: szlav
  • 2021. június 19.
  • Biznisz
Link másolása
Mivel az elmúlt években számos országban illegálisnak nyilvánították a véletlenszerű nyereményeket rejtő loot boxokat, az Electronic Arts rákényszerült, hogy új megoldással kísérletezzen a FIFA Ultimate Team csomagjait illetően.

Bajban van az Electronic Arts legnagyobb fejőstehene, ugyanis a szerencsejátékokkal párhuzamba vonva egyre több országban kerülnek betiltásra a videojátékok loot boxos rendszerei. Ez talán egyetlen játéknak sem akkora érvágás, mint a FIFA-sorozatnak, amely a FIFA Ultimate Team kártyacsomagos csapat-összeállítójával évről évre bankot robbant, a pakkok vásárlói azonban sosem tudhatják pontosan, hogy milyen játékosokat találnak a virtuális fólia mögött.

Az EA nyaka körül tehát lassacskán szorul a hurok, így a stúdió kísérletezésbe fogott (via GamesIndustry.biz): a frissen elindított Festival of FUTball eseménysorozat jelenleg kizárólag olyan kártyacsomagokat árul, amelyeknek előre láthatjuk a pontos tartalmát. Igen ám, de ennek a preview pack-rendszernek is megvan a maga turpissága. A kiválasztott csomag tisztán és világosan kilistázza a tartalmát, s csak ezután bökhetünk a vásárlás opciójára, ha azonban nem tetszik, amit látunk, akkor 24 órát kell várnunk arra, hogy belenézhessünk egy újabb csomagba.

Egyelőre nem tudni, hogy a Festival of FUTball előnézetes rendszere mennyire lesz hosszútávú megoldás, az EA nem árulta el, hogy az esemény végeztével visszatérnek-e a hagyományos loot boxok. Akárhogy is legyen, ha a loot boxok kriminalizációja tovább terjed, a stúdió előbb-utóbb rákényszerül majd a változtatásra, hiszen a FUT mikrotranzakciói az elmúlt évben az Electronic Arts teljes bevételének 29 százalékát (1,62 milliárd dollár) tették ki.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...