Kicsit késik a Splitgate végleges megjelenése

  • Írta: gorien
  • 2021. július 28.
  • Csúszás
Link másolása
A Splitgate-ben a Quake-féle pörgős lövöldözés és a Portal-játékok portáljai találkoznak. Eredetileg tegnap nyerte volna el végső formáját, de a nyílt béta olyan népszerű lett, hogy a szerverek bővítésére kényszerülnek a készítők.

A Splitgate-ről még 2019-ben írtunk először, amikor a 1047 Games portálokkal operáló lövöldéje megkezdte a korai hozzáférést PC-n. Ebben a játékban arénákban próbáljuk levadászni az ellenfeleinket, ám nemcsak a puskák vannak a segítségünkre, hiszen átjárókat is nyithatunk, amellyel vagy mi kerüljük meg a veszélyes terepet, vagy épp egy másik játékost ejtünk a fegyverünk csöve elé.

A játék július 13-án aztán cross-playjel megtámogatott nyílt bétát kezdett konzolokon is: míg az első nap négyezer játékosról beszélhettünk, a szám egy hét alatt átlépte az ötvenezret, majd a hetvenötezret is. A fejlesztők próbáltak lépést tartani a játékosokkal, de a szerverkapacitás megfelelő bővítése több időt vesz igénybe, mint eredetileg gondolták, emiatt a tegnapra időzített végleges megjelenést elhalasztották, és csak valamikor augusztusban kerül majd rá sor.

A Splitgate addig továbbra is ingyenesen játszható nyílt bétában PC-n, PlayStation 4-en és PlayStation 5-ön, valamint Xbox One-on és Series X/S-en.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...