Jövő szeptemberben rajtol a Gyűrűk Ura-sorozat

  • Írta: fojesz
  • 2021. augusztus 3.
  • Cooltúra
Tegnap befejeződött az Amazon-féle Gyűrűk Ura-sorozat forgatása, ezzel párhuzamosan pedig bejelentették az adaptáció premierdátumát, és megkaptuk az első képet is belőle.

2022. szeptember 2-án veszi kezdetét az Amazon gyártásában készülő The Lord of the Rings-sorozat, az egyes epizódok pedig hetente debütálnak majd az Amazon Prime Video kínálatában. Az adaptáció forgatási munkálatai épp tegnap értek véget Új-Zélandon, és bár a végleges címét továbbra sem ismerjük, az első képet már meg tudjuk mutatni belőle:

Noha az eredeti elképzelések szerint a Gyűrűk Ura-sorozat még idén elrajtolt volna, az Amazon Studios vezetője, Jennifer Salke korábban azt mondta (via The Hollywood Reporter), hogy a pandémia az ő terveikbe is bekavart. A hírek szerint egyébként a Másodkorban játszódó történetre rengeteg pénzt, 465 millió dollárt költött a vállalat, Salke ezeket a szóbeszédeket úgy pontosította, hogy a büdzséből a teljes sorozat infrastruktúráját megalapozták.

A sorozat showrunneri feladatait Patrick McKay és JD Payne látja el, míg a produceri székbe Gennifer Hutchisont (Breaking Bad) igazolta le az Amazon. A rendezők névsorát J.A. Bayona (Jurassic World: Fallen Kingdom), Wayne Che Yip (Doctor Who) és Charlotte Brändström (The Witcher) erősíti. 

26.
KopyAti
#10: Oksa, így már tiszta! Köszönöm!
25.
xanatos0911
#22: “… vagy nagyfilmek esetében még akár Oscar-t is nyerni bármilyen jó is legyen a film.”

Szerintem csak felhozta a filmeket példának, nem azt írta, hogy egy sorozat nyerhet Oscart. Az pedig, hogy Új-Zélandon forgatják a filmet, annak semmi köze az általad említett “kötelezettségekhez”. Ezt az Amazon és a pénzt adó befektetők döntik el, nem pedig az a tény, hogy hol forgatják a filmet.
24.
Hab
#12: Nem akarlak elkeseríteni, de nem csak a játék fiktív, hanem Tolkien világa is.
23.
Lorthirash
#20: A másik hogy New Zelandon forgatják a filmet ahol nincsenek ilyen kötelezettségek, szerintem itt ez esetben van remény.
22.
Lorthirash
#20: Sorozatnál nincs oscar, amúgy meg az oscar már rég nem számít.
21.
Stranger
#20: Szerintem a végén írtad le a lényeget. Ezeket a filmeket főként USA-ban csinálják (ha nem is ott, onnan jön a befektetős, produkciós részleg, stb). Náluk már diversity van alapból. Azt akarják a vászonra vinni amit az utcán is látni. Elsősorban ezek mindig az amcsi embereknek készülnek, onnan is jön a legtöbb pénz.
Most hogy Kínából is jön egy csomó eladás, elkezdtek beletenni keleti embereket is a filmekbe. Ez erről szól, semmi másról. Ha full fehér embereket tennének bele az már tényleg rasszista lenne egy fantasy filmnél, mert náluk egyszerűen nem ez a realitás és ezek a filmek/sorozatok mindenkinek készülnek. Nem sok értelme lenne.

Max mi örülnénk neki itt Kelet-Európában, mert nekünk ez a megszokott. És ha nem tetszik akkor hajrá és kezdjük el mi csinálni ezeket a filmeket. Ja hogy az nem megy, pedig milyen előremutató, erős ország vagyunk... /s
20.
NemecsekErno
Ha amerikai a sorozat, akkor vonatkozik erre is a 'diversity rule'. Nem arról van szó, hogy meg akarják erőszakolni a sorozatot, hanem hogy tetszik, nem tetszik bele kell rakni a kissebbségeket, vagy nem lessz esélyük befektetőket találni, vagy nagyfilmek esetében még akár Oscar-t is nyerni bármilyen jó is legyen a film.
"ACADEMY ESTABLISHES REPRESENTATION AND INCLUSION STANDARDS FOR OSCARS® ELIGIBILITY"

Pont a Witcher-t akartam én is megemliteni rossz példaként, de ha valaki esetleg nem tudná, akkor az Ubisoft szerint a középkori Angliában is néger vikingek égették föl a falvakat, illetve kinai kereskedők árulták a termékeket a Valhallában.

Lehet ezen sopánkodni, és igazatok is van, csakhát játékokról és filmekről van szó, ami a képzelet szülötte, nem történelem óráról. Amig ott is nem ezt kezdik el tanitani, addig nincs gond.

Akinek meg nem tetszik, vegye meg a jogokat és csinálja meg jóra is meg korhűre/pontosra és még keressen is rajta utána pénzt eleget.
19.
Lorthirash
#17: Én nem tudok ilyenről ez marhaság.
18.
Lorthirash
#16: Ne értsetek félre én tőlem játszhat néger bármit de akkor maszkolják el vagy oldják meg cgi-vel nem érdekel csak hiteles legyen ábrázolás.
17.
Ooorky
#16: Tolkieni mitológiában vannak fekete tündék :-)
Igaz annyira jelentéktelenek, hogy egyetlen egy szerepel a Szilmarillonban.
16.
Lorthirash
#14: Nagyon is elronthatja egy néger a hiteles ábrázolását egy karakternek, akármilyen jól játszik egy színéz ez most nem a rasszizmusról szól, hanem egészegyszerűen arról hogy tolkien mitológiáiban nincsenek néger vagy ferdeszemű tündék és pont., jó péda erre a witcher sorozat ahol ezt nem vették figyelembe és nevetséges dolgokat műveltek elég ránézni a driádokra....
15.
Ooorky
#13: A sorozat központi karakterei 90%-ban elfek lesznek, talán még a törpékről is több szó esik, mint az emberekről, végét leszámítva ami Númenor tündökléséről és bukásáról szól.
14.
Stranger
#2: Nem a négerek fogják elrontani, hanem ugyan azt a dramaturgiát kapja mint minden sorozat. Az érzelgős jelenet is szokásos nyáladzás. Szokásos akciójelenetek, szokásos vágás. Megnézel ma 4 sorozatot és mintha ugyan azt látnád, pedig sokszor teljesen más témát dolgoznak fel.
13.
patka21991
Emlékszem, régen, akik nem szerették a LotR-et, sokan le buzizták, meg le csajozták Legolast. És most meg, kb. alap lesz, hogy lesznek benne ilyen karakterek is xD
Amúgy engem nem zavar, ha jó lesz a sorozat, meg nem tolják az arcomba. Nem érdekel, ha a déli embereket feketék játszák, a keletieket mandula szeműek, vagy ha lesz benne másság is mutatva bizonyos szintig. Kb. Loras és Renly szint még belefér. Annak még értelme is volt, nem volt öncélú.
Egyébként, tudtommal Új-Zélandon nincs arra elvárás, hogy egy sorozat/film pc legyen. És Írországban sem, ezért nem volt bele erőltetve semmi a GoT-ba se.
12.
Lorthirash
#7: A shadow of war csak egy gagyi játék, nem sok köze van igazából tolkien világhoz csak kb abban játszódik, de az egész fiktív.
A haradi embereknél belefér a néger vagy ha pl orkot játszik.
De ha tündék vagy Númenori emberek között meglátunk egyet hidd el nekem vér fog folyni, olyan lázadás lesz belőle amilyet még nem látott senki.
11.
FreeKatana
#9: Az első kor és a harmadkor közé tehető időszak.
10.
Ooorky
#9: Amikor a Gyűrűk Ura mitikus történései zajlottak, Beren és Luthien, Morgoth elleni háború (akinek Sauron a főparancsnoka volt) stb.

Maga a Gyűrűk ura a harmadkor vége, amikor a gyűrű megsemmisülésével gyakorlatilag megszűnik a mágia Középföldén, megkezdve a negyedkort ami már az emberek kora (sötét középkor).
8.
Ooorky
#6: Persze, mert a GoT a középkori angol történelemből van összetákolva némi fantasy fűszerezéssel, Középfölde meg maga a FANTASY.
7.
kryszisz
#2: Egészen biztos lehetsz benne, hogy lesz bent néger (már a Shadow of warban is volt ha jól tudom), legalább 1, de lehet más PC dolgok is. 2021 van, még egy lengyel folklórból merítő regényt is szívbaj nélkül adaptáltak hópihe-kompatibilssé, hát akkor még egy angolt. Persze az Amazon nem a Netflix, de szerintem mostanra az összes szolgáltató befeküdt a trendeknek, úgyhogy ez lényegtelen. Ettől függetlenül én is várom a szériát nagyon, de olyan hiú ábrándokba nem is ringatom magam, hogy hű lesz az alapanyaghoz.
6.
Lorthirash
#3: Én nagy reményekkel várom a sorozatot mert sokkal komolyabb világ és mítosz van mögötte mint GoT alatt, és bár imádom GoT-ot is de az másban jó, ott a fantasy csak amolyan fűszer.
5.
Lorthirash
#3: Az hogy GoT koppintás lesz meg nem hiszem már csak azért sem mert az a sorozat akkorát bukott a végén ami megérdemi a valaha volt legszarabb befejezés címet.
Még az is jobb lett volna ha nem adják ki utolsó 2 évadot.

4.
Lorthirash
#3: Erről még semmit nem tudunk kiemeléték hogy nem akarják túlzásba vinni mint GoT-nál de lehetnek erotikus jelenetek amit ha nem visznek túlzásba nem lesz vele gond.
3.
Ooorky
#2: Eddigi nyilatkozatok alapján GoT koppintást akarnak vérrel, verítékkel és csöcsökkel, ami számomra minden csak nem tiszteletben tartása a tolkieni műveknek.

De legalább idén kijön a 20 éves blu ray gyűjtemény a "klasszikus" Gyűrűk Ura filmekből ezért a jó év garantált.

Mondjuk a trágya ps4 nem tudja lejátszani a 4K-s blu-ray-eket (ironikus módon az elvileg 4k képes Pro sem), úgyhogy majd be kell újítanom egy 4K-s lejátszót is mellé...
2.
Lorthirash
Amúgy ez a kép rendkívül izgalmas feltételezem hogy a háttérben Valinor két fáját látjuk (Telperion és Laurelin).

Ha odafigyelnek és tisztelni fogják tolkien műveket, és nem az lesz a fontos sorozatban hogy legyen benne valahol egy néger is, és hű marad akkor ez letarol minden sorozatot (szerintem) minőségben meg úgy általában, és túllép a trónok harcán is ami az 5. évadig elég jó volt.

Én már nagyon kíváncsi vagyok.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...