GC 2021: Jókora műsorral készül az Xbox

  • Írta: szlav
  • 2021. augusztus 9.
  • Rendezvény
Link másolása
Vészesen közeleg a nyár egyik utolsó nagy videojátékos rendezvénye, amelyről természetesen a Microsoft sem maradhat le. A Gamescom virtuális színpadán ismét fellép az Xbox és a Bethesda, és már azt is tudjuk, hogy pontosan mikor.

A koronavírus-járvány alaposan rányomta a pecsétjét a nagyobb rendezvényekre, így nem meglepő, hogy az idei Gamescom is teljesen digitális formában tér majd vissza. Ha már hiányoltuk Geoff Keighley ábrázatát, akkor nem kell aggódnunk, augusztus 25-én ugyanis hivatalosan is megkezdődik a háromnapos eseménysorozat, érdemes lesz azonban egy nappal korábban a képernyő elé tapadni.

A Microsoft ugyanis ma bejelentette, hogy már augusztus 24-én, magyar idő szerint este hét órakor színpadra állnak, hogy szót ejtsenek az idei év végi szezonban és az azt követően érkező új játékokról. A hírek szerint a zöldek sosem hoztak még ekkora line-upot a showra. Ezek közt lesznek teljes újdonságok és olyan játékok, amelyeket már korábban is láthattunk - beleértve néhány külsős címet - , szó esik majd az Xbox Game Pass újdonságairól, illetve a Bethesda projektjeiről is.

Másnap, azaz augusztus 25-én egyébként ismét érdemes lesz visszatérnie azoknak, akik egyébként csak a zöldeknek szurkolnak, az este nyolckor kezdődő nyitóceremónián ugyanis ismét visszatér a Microsoft, 26-án pedig a Bethesda MainStream néven egy önálló műsort is ad Todd Howard bandája.

Idén is van gamescomos aloldalunk, kövessétek velünk a legfrissebb fejleményeket!

17.
17.
kryszisz
#10: Szerencsére most már valamennyire én is otthon vagyok Halo témában, mert a 3. rész közepén járok kb., szóval hozzá tudok szólni a témához. Új játszom ahogy a Collectionben van, szóval az első volt a Reach. Na, az nekem baromira bejött, változatosak voltak a helyszínek, volt pár epikusabb pillanat, az űrbéli lövöldözés, vagy a felhőkarcolók közötti repkedés atom volt. Viszont nekem egyáltalán nem sikerült közel kerülnöm a karakterekhez, így a drámáikat sem nagyon éltem át, pedig sanszosan ez volt a játék célja. Aztán jött az első rész, és...huhh, maradjunk annyiban, hogy én azzal anno 2003-ban játszottam PC-n, és egy sokkal jobb játék képe élt az emlékezetemben. Azt nem fogom mondani, hogy rossz volt, de vagy nagyon rosszul öregedett a játék, vagy már akkor is csak azért verték ekkora dobra, mert az első konzolos FPS volt. Mármint 97 ponton áll a játék metacritic-en, holott 2001-ben volt már egy Half Life, NOLF, Return to Castle Wolfenstein, amik az AI-t leszámítva (az valóban parádés a mai napig) mindenben köröket vertek a Halo-ra.A történet/lore itt még nagyon alibi volt, a pályák - pláne a föld alatti komplexumokban olyan szinten ugyanúgy néznek ki, hogy sokszor azt hittem visszafele indultam el, mintha kezdő modderek pakolták volna össze a mapokat. Az meg, hogy a játék második fele konkrétan ugyanaz mint az első csak visszafelé, kész vicc. Na és az utolsó pálya, főleg annak időre menő, kocsis része. Attyaúristen, ott aztán nagyon kiütközött az okádék járműirányítás, checkpoint sem volt, tehát bukó esetén mehet előről, ahh életem talán legrosszabb videójátékos élménye, és egyik legrosszabb pályája, csak amiatt -1 pont a végeredmény - legalább. Annyit mindenesetre elért, hogy nálam letaszította trónjáról az Uncharted trilógiát a "Minden idők legtúlértékeltebb játékai" listámon. Aztán jött a második rész, ami szerintem parádés volt, végre bővítették a lore-t, királyak voltak a CGI átvehetők (amiket gondolom a 343 rakott bele, mert a 3-ban már nincsenek), a két szálon futó sztori, a változatos, monumentális helyszínek. Szó mi szó, kellemes felüdülés volt az első rész okozta csalódás után. Eddig a 3 is imádat, ez a dzsungelharc tetszetős, plusz jó látni egy sorozatot, ahol a társak érnek is valamit, nem csak golyófogónak vannak. Csakvaz fura, hogy mivel ez nem évfordulós kiadás, így rosszabbul néz ki, mint az első 2 rész felújított verziója. A többit meg majd meglátom. Minden dicsérő szó ellenére azért nem lesz a kedvenc szériám soha, mert ezeknél - szerintem - rengeteg jobb FPS van a piacon. Plusz nemfontosnak igaza van annyiban, hogy ha egyet láttál, lényegében láttad az összeset, max más minőségben. De ez igazából a legtöbb szériával így van.
16.
16.
Zuzmo
#13: A Halo volt régen a fő húzónév, később a Gears of War lett, manapság talán a Forza érdekli a legtöbb embert az MS játékok közül.
15.
15.
#14: Igen, az 1994 óta létező sorozatról van szó, amiról még semmit sem tudunk.
14.
14.
nemfontos
#12: Milyen elder scrolls? A papíron létező következő rész amiről még semmit nem tudunk?
13.
13.
nemfontos
#10: A legtöbbet a halo -t emlegetik, ha az xbox új játékai szóba kerülnek. Vannak mások is, de nem hinném hogy bármi is nagyobb marketinget kapott volna a halo -nál.
12.
12.
#10: Szerintem az Elder Scrolls, Forza, Doom meg ezek a legnagyobb címeik.
11.
11.
nemfontos
#9: Én nagyjából mindegyikkel játszottam valamennyit. Teljesen végig csak az elsőt. Nem mondom hogy nem szórakoztam jól, különben nem játszottam volna végig. De egyszer elég is volt. Aztán a többit azt már csak egy darabig, és mindig megnéztem hogy mi a változás. De ugyanazokat a dögöket kell ölni, ugyanúgy, kicsivel szebb grafikával. Most nézegettem az új epizódnak az elérhető anyagait, és itt is ugyanez van. Komolyan mondom, rakd egymás mellé a halo 1 és a legújabb darab videóit, és mond hogy nem ugyanaz...
10.
10.
crytek
#8: Az elég gáz ha a Halo a legnagyobb címük....Letoltam mindet és az Infinite-et is lefogom..de jellemtelen semmi mindegyik...
Mindig az agyonszarozott COD single részeit tudom felhozni példának..azokba legalább volt pörgés akció bele tudtad élni magad öröm volt tolni. Halonál meg végigjátszás videokon néztem a game time-ot mennyi van még hátra ezekből...

Egy dolgot tudok felhozni ami a HALO-kért az az hogy életemben nem voltak ennél nehezebb fps játékok legnehezebb nehézségen... számomra az a szent grál hogy valaha bármelyiket úgy végig tudnám játszani... de esélytelen.
9.
9.
#8: "halo amit sosem értettem, hiszen az első rész óta ugyanazt tudja"

Mármint az akció-fps játék, amiben van sztori, meg multiplayer? Hát igen, ez a baj a Halo-val és ez az egyetlen egy ilyen játék a világon... Az új persze (nem örülök neki, de) open world lesz, és van benne csomó új játékmenetbeli elem is DE MINDEGY, mert ugye ugyan azt tudja az első résztől kezdve. Ne vedd személyes támadásnak, vagy sértésnek és még vitázni sem akarok rajta, de ez azon felül, hogy egy póni leírás még azt is valószínűsíti, hogy max csak képeket láttál azokból a játékokból.

#7 Abban pedig 100% igazad lehet, hogy az SS nem olyan népszerű világszinten, mint az SX (vajon miért), de pl PC vagy PS mellé másodlagos gépnek tök jó lehet.
8.
8.
nemfontos
#4: Az ms -nek eddig is rengeteg stúdiója volt. Az emberek csak azért gondolják hogy nem így volt, mert az xbox one kínálatán ezek megléte egyáltalán nem volt észrevehető. Mostanában van változóban a helyzet. Szóltak nekik hogy kellene már valami játékot is fejleszteni... :)
Egyelőre még a halo sincs meg... és nem is holnap fog megjelenni, pedig az a legnagyobb húzócím elvileg... amit sosem értettem, hiszen az első rész óta ugyanazt tudja, de hát ez van...
1.
1.
Őrnagy
Az E3 után milyen újdonságot mutathatnak?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...