GC 2021: Saints Row-bejelentést hozhat a kiállítás

  • Írta: fojesz
  • 2021. augusztus 20.
  • Teaser
Link másolása
Nagyon úgy néz ki, hogy jövő héten a Saints Row új része is bemutatkozhat majd a Gamescomon, erről árulkodik legalábbis az újonnan fellőtt teaser oldal, amit maga Geoff Keighley osztott meg a nagyérdeművel.

Egy csöppet megváltozott a Saints Row hivatalos weboldala, azon ugyanis egyetlen kép feszít mindössze: a "rebooting" graffiti arra utal, hogy a sorozat régóta készülő új része egy reboot lesz, amit valószínűleg a jövő heti Gamescomon fognak leleplezni.

A weboldalt ugyanis Geoff Keighley, az augusztus 25-én, magyar idő szerint 20 órakor esedékes Opening Night Live műsorvezetője osztotta meg a nagyérdeművel elsőként, miközben azt is megjegyezte, hogy az idei bejelentéseket bizony odateszik majd.

Az idei Opening Night Live egyébként több mint harminc játékot vonultat fel az előzetes beharangozók szerint. A műsort egy félórás pre-show is megelőzi.

Idén is van gamescomos aloldalunk, kövessétek velünk a legfrissebb fejleményeket!

28.
28.
crytek
#27: 16 éve melozok (első munkahelyemen) Ilyen ember kurva sok van nálunk is és szerintem mindenhol. Egyre jobban afelé tendálok, hogy mi vagyunk a kretének hogy megtűrjük az ilyet. Ok hogy ő majd meg fog orrolni rám de egyszer beolvasok ezeknek, hogy évek óta a koszon kivül semmi nem ragad rá mert tudja a többi megcsinálja helyette. A mi munkahelyünkre egyébként hatványozottan jellemző ez az eltartottság. Itt kirugni valakit? Sose láttam ilyet. Ha valaki kretén alkalmatlan gyártónak, leteszik a karbantartokhoz. Van aki évek óta ott van és az analog vizórát se képes leolvasni. A legnagyobb gáz hogy ez ok, mert fasza minden a létszám megvan "mindenki tud mindent" gondolja a vezetőség..
27.
27.
godach
#25: Ebben az évben, kb 20 kollégám volt a cégnél, csak az én brigádomban.
Legutóbb, egy 53 éves cukorbeteg, szakma nélküli és szinte semmihez nem értő ember volt aki dobbantott 3 hét után, mert kevésnek tartotta az 1200 forintos órabért úgy, hogy sem a szerszámokat sem pedig a munkafolyamatot nem ismerte. Tényleg ilyen tedd ide, hozd ide ember volt de viszont valamelyest szorgalmasan csinálta így (ha csúnya ezt mondani, ha nem) kitermeltük a pénzét.
Nemhogy a létrára nem jött fel, de ollós emelőre is csak akkor, ha a fal mellett dolgoztunk. Képzelhetitek, mennyire kényelmetlen egy ilyen embert "tartani" amikor az építésvezető, megrendelő vagy esetleg a főnök ott ólálkodik és azt sem tudod, mit adj neki, hogy látszódjon hogy mozog azért valamennyit.

Aztán jönnek az apróságok, amikor ezek mellett képes lehívni a tetőről, mert egy tokmányos gépben nem tudja kicserélni a fúrószárat, vagy fél óra után üres kézzel jön vissza, mert állnak az ajtóban és nem tud kimenni. Viszont elvárások vannak és csak azt hallgatod nap mint nap, hogy milyen szar az élet. Jó lenne egy mikró, hogy kaját tudjunk melegíteni és a többi. Aztán a végén feladja, mert Ő 53 éves és neki megalázó, hogy azt mondom menjen és takarítsa kicsit ki a kocsit belülről hisz most van rá idő. Hát mondom, létrára nem jössz, lemezt nem tudsz vágni, csavarozni nem tudsz és egész nap 12 ezer forintért annyi dolgod van, hogy kiseperd az autót. Tudom, nem szuperfizetés, de azért na.

És mindezt 53 évesen. Ennyi idősen, nem találta meg a számításait, ha még most elhelyezkedik valahol, akkor is előröl kell kezdenie a ranglétrát (ezzel a tudással) úgy hogy sajnos látszik rajta, hogy világ életében az a tipus volt, akit irányítani kell. De persze a panasz ment, nap mint nap. A kormány, Orbán, Amerika meg mindenki is hülye volt, csak Ő az áldozat.

Van, akin egyszerűen nem lehet segíteni mert magán sem akar.
Aztán, amikor megkérdeztem tőle, hogy 53 évesen ha ilyen elvárásai vannak, bérigényben, munkaminőségben és természetesen a tisztelet megadásában, miért nem kezdett valamit az életben, hogy ezeket meg is kapja. Persze hogy felhúzta az orrát. (hozzáteszem, két kiskorú gyermek is van, akiknek azért nehéz lesz szerintem elmondani, hogy azért van csak ennyi az asztalon, mert kényelmetlennek éreztem kitakarítani egy autót) De innentől ez már nem az én gondom.
26.
26.
csoki0619
#25: Ez egy nagyon korrekt leírása a külföldi munka előnyeinek és hátrányainak és teljes mértékben egyetértek abban, h alázat és a komfort zónánk elhagyása nélkül kint sem fogunk dollármilliókat keresni. A mai fiatalokból talán ez hiányzik a legjobban. Nem tudnak "lenyelni" dolgokat, nem akarnak semmit feláldozni a kényelmükből, mert megszokták h minden egy karnyújtásnyira van, előveszik a telefont és ha valamit nem értenek vagy nem tudnak, beguglizzák és utána olvasnak, vagy megnéznek egy YouTube videót. Mikor elkezdenek dolgozni, kapják az első pofont, h b.szki, ez nem is olyan könnyű, itt bizony gyűrni kell, tűrni kell, nyelni kell, ráadásul rámegy az egész napom, a nap többi részében nincs semmihez erőm, és ez ismétlődik minden nap. Jobb helyeken kapsz két nap pihit, h szusszanj egyet, hétfőn meg mehet újra az egész.
Na sok fiatal, ekkor azt mondja, h "Na csá gyíkok, én leléptem". Leszek inkább youtube-, insta-, twitch-sztár, rosszabbik esetbe influenszer. Csak könnyű pénz legyen.
Nekem a húgom kint van két éve, végigkövettem a gyötrődéseit, h ünnepekkor sírt a telefon kamerájába, mert szeretett volna itt lenni, de nem tudott. Szidta a munkahelyét, szidta a kollégáit, h mekkora g.cik, szidta az országot amiért el kellett hagynia.
Ennek 2 éve. Most sem könnyű neki, most is hiányzunk neki, de belátta h áldozat nélkül nincs eredmény (25 éves lányról beszélünk). Most egy gyárban dolgozik(Svájc) hétfőtől péntekig, egy váltásban, közepes fizetéssel, szép lakásban, egy jólelkű férj jelölttel, és úgy vettem észre, h kezdi megszeretni. Én büszke vagyok rá, és támogatom ahogy bírom, mást sajnos nem tehetek, mindenki a saját sorsa kovácsa. Azt viszont tudom, h az ő generációjában, és ismerősi körében, van akinek még egy darab munka napja sincs és panaszkodik, h itthon milyen nehéz, ő meg erre azt szokta mondani, h addig nem tudja mi az a nehéz, még nem megy ki egy idegen országba és nem próbál szerencsét egyedül a családja nélkül.
25.
25.
Érdekes téma és valamelyest mindkét oldallal egyet tudok érteni. Mármint az igaz, hogy a jobb megélhetésért tenni és vélhetően valamit tanulni is kell, de azt nem minden esetben tartom igaznak, vagy jogosnak, hogy aki éhbérért dolgozik az mindenképpen csak saját maga tehet róla. Tegnap jöttem haza a szülővárosomban tett látogatásból, Veszprémből és hát siralmas a helyzet. Belefutottam több emberbe, köztük egy olyan régi haverba, aki anno szerződéses katonaként a kollégám volt. Most helyijáratos buszsofőr, de azt mondja, hogy ugyan azt a 160 ezret keresi, mint ha katona lenne. Vagy a másik, aki egy festéküzletben eladó-raktáros és 147 ezer volt az utolsó fizetése. A gyári dolgozók 3 műszakban ugyan úgy 150 körül kapnak. Irodai dolgozók ilyen 200, stb, stb, pedig Veszprém megyeszékhely.

Nyilván nem egyszer kaptam meg a kérdést, hogy nem tudnék-e segíteni németországi elhelyezkedésben. Voltak olyan esetek, hogy az embernek nem volt szakmája, sem jogsija, kocsija, vagy egy kevés pénze sem. Viszont akkor már egy jó és olcsó, lehetőleg új építésű kégliben, olyan 2000-2500€-s bérért, hát nagyon max 2 műszakban eldolgozna végül is... ja de semmiképpen nem munkaerő kölcsönzőn keresztül és persze nem tud egy szót sem németül, mert az nem is érdekli. Ebben az esetben igazából nem lehet segíteni.

Viszont volt olyan eset is, hogy az embernek volt egy kevés pénze, plusz jogsi és kocsi is. Az első a kezdeteknél kell, a másik kettő meg minden melóban alapfeltétel, hogy oda juss, mivel itt nincsenek céges buszok. És akkor mondtam az embernek, hogy rendben, tudok segíteni kéglit keresni, bankot, bejelentkezéseket megoldani és a melóra jelentkezésekben is. Csak az kéne, amennyi pénze van, hogy eladja a magyar rendszámos kocsiját, amiből fedezni tudja magát 100% az első időkben és amint lesz egy meló, azt el kell vállalni. Amint ez bejött, azonnal kell venni egy olcsóbb, régebbi német rendszámos taligát, amíg meg munkakeresés van, napi szinten 2-3 órát kéne németül tanulni, mert nem az a baj, ha nem tud németül, hanem az, ha látják rajta, hogy nem is fog tudni soha. Mondtam neki, hogy ezen a módon fél-egy év alatt egész jól meg tudja magát alapozni.

Aztán átbeszéltük, hogy egy ugródeszkának való első munkahelynél ennyi egy kezdő fizetésre egy reális elvárás (1300-1500€ több műszakban, hétvégével), ennyi a havi kaja, ennyi a kégli, ráadásul az első időkben a létminimum mennyiségű, lehetőleg használt bútorral kellene beérni. Hozzájön a telefon, az internet, a rádióadó meg a game pass-netflix-bullshit-satöbbi-autóbiztosítás és adó, amit fizetni kéne ahhoz, hogy legyen.... Hogy egyedül lesz, semmi sem lesz ingyen és senki nem fog neki segíteni, ha elbukik, mert fehér a bőre. Mindez persze egy kis napi nyelvtanulással és persze a fentebb említett öbbműszakos melóval, ahol actually dolgozni is kell... Akkor már nem tetszett neki. Úgy már kevés volt a pénz, úgy már szar volt a meló, úgy már drága és lassú volt az internet és végül hallani sem szeretett volna többet róla.

Ezt azért meséltem el, hogy 1: kint sincs kolbászból a kerítés (legalábbis az elején), 2: egy példa arra, amikor tenni, áldozatot hozni és dolgozni is kéne valamennyit azért, hogy jobb legyen a jövőben, de mindehhez már nem mindenkinek van kedve. Szóval nem hibáztatom azt, akinek annyira nincs semmije a munkája mellett, hogy belekezdeni sem tud, de vannak sokan olyanok is, akiknek meglenne a lehetőség, szeretnének is valamit, de tenni viszont már nem szeretnének érte.

Magam is szerfelett szoktam örülni, amikor régi ismerősök mondják, hogy nekem milyen könnyű, ennyi pénzem van, meg annyi van a számlámon, meg jó munkám van, meg nekem könnyű volt a német, mert már tudtam angolul. (? What a load of bullshit! >:( Egyrészt a németek nem tudnak angolul, másrészt az angolt is meg kellett tanulni for fuck's sake....) Viszont amikor én kezdtem, akkor az egy szem ajándékba kapott mikrómban főztem az egy szem szobámban a bolti zacskós maggi spagettit és utána 12-zni kellett menni vasárnap - biciklivel a kurva nagy esőben. Well, az ilyenekre eddig valahogy senki nem volt még féltékeny.

Bocs a wall of text-ért.
24.
24.
crytek
#23: Nem csak a vállalkozok hanem a gyárak se. Főleg nem azok a gyárak akkor annak ellenére nem költenek értelmes dolgokra hogy több milliárdos bevételük van.
Ezért jó ezt látni cégen belül mert ha csak hallanám biztos nem hinném el hogy egy világhírű gyógyszergyár aki szénné keresi magát mindig 10 ezer ft-os tételeken cigánykodik állandóan.
Ha az ember azt a pénzszórás látni amik mennek a haveros külsős cégek felé eszméletlen és felfoghatatlan oda nem gond ha több milliós a munka de ha valamit javítani kéne mondjuk egy új tömítéssel ami kemény párszáz ft nem vágnak gumiból és összeragasztják úgy olcsóbb.. Kabaré..
A lényeg soha nincs semmiből csere db mert minek, semminek nincs gyári tömítése mert minek, jó lesz oda a sufni vágott filléres. Azt ha valami elszáll hoppá kéne rendelni ja csak 3 hónap mire megékezik na akkor járjuk körbe a céget hogy van-e használaton kívül hasonló hogy átszereljük belőle.. Ezt filmre kéne vinni én mondom. És a vicc én nem azt akarom ,hogy a fizetésemet emeljék azt én pont leszarom, tudom mennyibe fájok a cégnek,de amikkel dolgozok legyen már fasza.
21.
21.
godach
#20: Ismerős.
Nekem van olyan gyerekkori barátom, aki gépésztechnikusnak tanult és egy igen neves cég szegmensvezetője volt több mint tíz évig. Az elején még mesélte, hogy technikum után is a kemencébe edzette a vasat. Össze volt égve a keze, retkes és olajos volt. Az évek alatt aztán főiskolát végzett, mindig lépett előre és csopvez után szegmensvezető lett, több mint 100 ember volt alatta. Látszott, hogy a munkásruha lekerült farmerre, a suzuki egy e46-os bmw-re és a többi. Aztán már ő osztotta az észt és versenyképes fizetést kapott. Lassan három éve, viszont az egészet otthagyta és elkezdett dekorköveket gyártani. Most cementporos, fizikai munkát (is) végez de a saját maga ura és saját vállalkozása van. Sosem gondoltam volna róla, de inspirált például engem is.

Megtehette volna, hogy világ életében alkalmazott marad. Másnak keresi a pénzt és panaszkodik, de mert vállalni.
Én nem mondom hogy Orbán fanatikus vagyok, nem mondom hogy ékes példa a mi országunk, de lehetősége van mindenkinek normálisan élni. Csak van aki kihasználja és van aki nem.
20.
20.
csoki0619
#19: Ebben részben egyet kell h értsek, sajnos sokan nem fogják fel, h tapasztalat nélkül a papír semmit sem ér. A betanítás, és amik ezzel járnak egy cégnek sem időben sem pénzben nem éri meg sokszor, főleg ha egy adott pozícióra rögtön kell az utánpótlás, és nincs idő az újoncot okítani.
Előbb fognak felvenni egy olyat, akinek van már tapasztalata azon a téren, de sokszor már az is elég ha látják h dolgozott valahol huzamosabb ideig. Nekem is van nem egy ismerősöm aki 30 évesen még egyetlen munkaévvel sem rendelkezik, mondván h ő nem fog szarért húgyért elmenni dolgozni, nem lesz senki szolgája. Erre szoktam mondani, h hát igen, az sokkal jobb, h anyu apu hátán élősködünk évek óta, csak sajnos ők se lesznek ám mindig ott.
15.
15.
crytek
#7: "és éhbérért dolgoztassák a népet" Erről beszélek. Ki a hibás ha te oda mész melózni? Orbán szólít fel talán hogy nosza oda menj? Van sok munkahely pl a mienk is ahol átlag 500K-t lehet keresni.. ja csak ezért tenni is kéne meg valamit tanulni kellett volna az iskolában.

Én is mehetnék millió más helyre melózni ahol a 200-at se kapom meg de akkor se sírnék ugyanis én döntöttem volna ugy hogy azt melózok. De persze akinek jó ha pl a suzukiba dudaszóra robotként ,eszik szarik kb 5 percben (vagy vagy persze) alig 300 ezerért hajrá ott a helye. De ezért se az Orbán lesz a hibás.
14.
14.
godach
#12: A mi cégünknél, az olyan cigány aki átlátja a mérőszalagot, már 1200/óra pénzt kap (és nem kell megszakítania magát). Egyszerűen nincs ember, ezért ilyeneket kell alkalmazni. Nincs itt semmiféle étbér.

Persze én is belefutok olyan mamikába, akinek a szerencsétlen unokája nem kap a képességéhez mérten munkát. Alig kínálnak neki nettó 300 ezret. Olyankor mosolygok egyet és inkább tovább dolgozok. Fenn a tetőn, 40 fokba úgy hogy programozó és szoftverüzemeltetőnek tanultam. A lusta mocsok ellen, nem lehet mit tenni.
13.
13.
godach
Én olyan játékokkal, mint az Alarm Für Cobra, vagy Rambo The Videó Game is jól szórakoztam, de a Saint Row 2 tiltólistára került nálam. 3 ezer játékkal biztosan játszottam már vagy 40 platformon. Ebből több mint fél ezret végigjátszottam csalás nélkül és még így is csak vagy 20 játék van tiltólistán nálam. A fenti adatokat, csak amiatt közöltem, hogy valami kegyetlen fel kell idegesítsen, hogy tiltólistára kerüljön, ami nem ám ilyen óvodás: neminduloszt utálom fellángolás,hanem tényleges gyűlölet.
Arra emlékszem, hogy sok jót (gétéagyilkos stb) véleményt olvastam a játékról, mire végre a második rész a kezem közé került.

Nem emlékszem már, miért került fekete listára, de ennek a listának nálam pont az a lényege, hogy ha 10 év múlva szaladok bele egy címre, amire már képről sem emlékszem, akkor is tudjam, hogy egy életre el akarom kerülni.
Pedig amúgy meg olyanokat olvastam a 3-4-ről,hogy vigyorogtam a fotelben és szinte ~n is éreztem, mekkora király játék, de mikor oda kerül a sor a szőr feláll a hátamon.
12.
12.
Josi21
#9: Saját életed kovácsa vagy... Nem tudsz kovácsolni, erről nem a Viktor tehet. Te tudod megváltoztatni az életed. Másokat hibáztatni a saját nyomorodért gyermeteg ábránd !
10.
10.
Josi21
Nem kell szidni senkit... El kell költözni. Immáron 6 éve Norvég földön tengem a hátralévő időm. Sem nekem sem a családomnak sem lett rosszabb élete. Bárki jöhet, kivéve a fotel forradalmárok. ;) Kicsit a játékról is... Várom 3. részben nagy segges csöcsös feka csaj voltam, család jót szórakozott rajta. Várom a folytatást !
9.
9.
kryszisz
#8: Ahham, jó neked. Én azért már hadd szidjam őket ha kérhetem, van épp elég imádójuk sajnos. Köszönöm.
8.
8.
Ooorky
#7: Dikk.
Állami cégnél dolgozok, nem alibi szakra jártam egyetemen amit megszüntettek mert max mekihez volt jó, most várjuk a második gyereket, saját lakás, saját autó, 0 hitel.

Saját nyomorodról nem az állam tehet.
7.
7.
kryszisz
#6: Hogy te mekkora egy gyökér paraszt vagy, édes jó istenem. Igen, csakis az emberek tehetnek róla. Persze. Arról is én tehetek például, hogy az ÁLLAM félúton bezáratta a szakomat. Meg arról is az emberek tehetnek, hogy az ÁLLAM nevetségesen alacsony bérezéssel köt szerződéseket a külföldi multikkal, hogy azok ide jöjjenek, és éhbérért dolgoztassák a népet. Miközben nyugati árak vannak mindenhol, minden szférában, amit baromira nem befolyásol, hogy van e gyereked vagy nincs. Nekem nincs, mégsem tudok albérlet mellett normálisan megélni. Persze gondolom azért is az én kurva anyámat, mert nincs saját lakásom ugye. Vagyis van, de közel lakhatatlan. Mindig bizonyítod baszki, hogy mekkora egy idióta vagy, akinek gőze nincs arról, hogy mi folyik körülötte.
6.
6.
crytek
#4: Az államot rajtam kívül kb mindenki szidja. De csak mert itthon a semmiért akarnak az emberek 600 de inkább közel egymilliókat keresni havonta.
Szar életet élhetnek az emberek ebbe az országban ha állandóan csak sírnak a pénz miatt. Pedig nem a kormánynak hanem csakis maguknak köszönhetik azt ahogy élnek. Ha csoró csöves vagyok akkor nem csinálok se 1 nemhogy 2-3 gyereket a nyomorba és szidjam az államot,hogy jaj nem tudunk megélni. De a hitelt mindenki fel tudja venni , szóval tele vagyunk gazdag emberekkel mert aki hitelt vesz fel az gazdag ugyanis képes a többszörösét visszafizetni..
5.
5.
crytek
#4: A véleménynyilvánítás sose volt és soha nem is lesz vásárláshoz kötve.

Szerintem adtam értük pénzt elég sokat anno.Azért nem is teszem többet,mert nem láttam semmi értelmét
4.
4.
csoki0619
#3: Hogy te milyen negatív vagy. :-) Mindig van valami bajod. Te követelőzöl, aki játékért még a büdös életbe nem adtál pénzt. :D
Hagyd ezt meg nekünk, szolgáltatásokért rendesen fizető állampolgároknak.
Ezt ahhoz tudnám hasonlítani, mint mikor megjön a segély hónap végén, és ellepik a várost az ingyenélők, és aznap mindegyik hamburgert zabál, tölcséres fagyit majszol, meg bebaszva elszív 5 doboz cigit, aznap el is veri az összes pénzét, aztán a hónap többi részében szidja az államot, h ebből a segélyből nem lehet normálisan megélni. :-)
Remélem átjön a hasonlat, mégha kicsit nyakatekert is.
3.
3.
crytek
1.5 éve benyögték hogy javítják majd a 2 rész pc-s verzióját ....azóta se csináltak vele semmit
2.
2.
Ooorky
#1: Nekem is 3(-4) a kedvenc, de a régi hardcore fanok a 2. részhez való visszatérést várják.
Majd kiderül melyik lesz.
1.
1.
Unknown
Ha a hármast veszik alapul akkor jöhet!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...