Holnap jön a Deathloop, befutott a launch trailer

  • Írta: fojesz
  • 2021. szeptember 13.
  • Videó
Link másolása
Nyakunkon a Deathloop megjelenése, ennek apropóján pedig megkaptuk a játék utolsó előzetesét is. Mi több, már az első értékelések is befutottak, és ezek alapján rendkívül jól sikerült az Arkane Lyon fejlesztése.

Szeptember 14-én jelenik meg PC-re és PlayStation 5-re az Arkane Lyon stúdiójában készült Deathloop, ennek apropóján pedig befutott az időhurkos lövölde utolsó kedvcsinálója is. Sok újdonságot már nyilvánvalóan nem tartogat, mindössze az a feladata, hogy ráhangoljon minket a holnapi premierre:

És a jelek szerint a Deathloopra nem csak azért fogunk emlékezni, mert egy olyan PlayStation-exkluzívról van szó, amely a Microsoft pénztárcáját duzzasztja: megjelentek az első értékelések az FPS-ről, és ez alapján bizony nagyon jól sikerült az anyag, a legtöbben pozitívan nyilatkoztak róla, és nem volt ritka a maximális pontszám sem. A játék jelenleg 88-as átlaggal fut a Metacriticen és az OpenCriticen is, íme, néhány példa a tesztekből:

  • Eurogamer - "Essential"
  • GameSpot - 10
  • IGN - 10
  • VG247 - 5/5
  • TheSixthAxis - 10
  • VGC - 5/5
  • Game Informer - 9
  • Destructoid - 9
  • Press Start - 9
  • Easy Allies - 8
10.
10.
Zuzmo
Nem tudom, hogy ki az, aki nem a cseh kettőt nézi, de gyerekek, a magas pontszámok itt annak is szólnak, hogy ez a játék felépítésében tud újat mutatni. Mintha a Returnalt (na az is kapta a fikát itt már megjelenés előtt...) kevernénk meg a Hitmannel, és még hozzá adnánk egy idegen játékost is, aki bele köphet a levesünkbe. Mindezt egy retro, enyhén cartoonos kémfilmes köntösben.
9.
9.
Ps fanboy
Ilyen pontszámokat hogy kaphatott? Még ha Ps exkluzív lenne, de basszus pc-re is jön, azért egy picit legyünk már objektívak... Lol
8.
8.
norbi27
A játék ereje a változatosság, a kreatív módokon végrehajtott kivégzések, kb mint egy Desperados III-ban, csak nem csapatalapú és fps nézetből játszod, time loopban.
Na jó, akkor megnézem a "8 Ways to Kill a Visionary in Deathloop" ign-es videót, milyen fasza változatosság lehet benne ha már egyzser 10/10-re értékelték.
Erre van benne odalopakodós megoldás (mindenki hátat fordít, ajtót/folyosót senki nem nézi), faék egyszerűségű odateleportálgatás után simán csak leszúrós, láthatatlanná válva megközelítős, mindenkit nehézlőfegyverrel ledarálós, főellenfelet lépcsőn feljövet (megelőzve) pisztollyal lelövős és turretet lerakva ledarálós. A két "kreatív" vagy annak gondolt megoldás, ahol a jelenetben a kivégzéshez használt gázfelhőbe lett berántva a gyakorló próféta illetve a "sorsközösség" skillt használva 3 ellenlábason - köztük a visionary-n - megöli hősünk az egyik gyengébb enemy-t és meghal a nagykutya is. Ez utóbbi ismerős lehet a már említett Desperados III-ból, hiszen a vudus hölgyeménynek egy az egyben ez az egyik skillje.
Hát, nem dobtam hátast a látottaktól. A nehézségi szint kifejezetten alacsony. A késes kivégzési animációk is nagyon repetitívek, van kb 3 féle, a megközelítés irányától függően kapod az egyiket. Ez már a korábbi negyed órás gameplay videóban is idegesített. A grafika is olyan amilyen, Arcane style, elmegy kategória. De hogy ez a játék 10/10-es? Simán lehet baromi szórakoztató a gameplay, de a hibátlan mesterműtől azért messze van, hiszen ennek a pontszámnak ez a lényege, hogy nincs a játékban hiba. Ebben pedig van. Akkor már inkább a metacritic 88-ának hiszek, de annak is szódával.
Na mindegy, VRPisti streamje pont jó lesz arra, hogy mindenki eldöntse, bejön-e neki a játék koncepciója és minősége. Nekem amolyan 'meh' kategória.

7.
7.
br1Koo
Néztem róla tesztet és olyan mint a Dishonored 2 fegyverekkel. A stílusa meg a környezet szerintem kesze-kusza és idióta, a játék nem meri magát komolyan venni, holott gyilkolászik a főhös mint valami beteg állat meg a szövegelése is piszkosul idegesítő. Remélem nem akar az Arkane ezen a bugyuta Far Cry szerű vonalon maradni, mert nagyon csípem a játékaikat.
5.
5.
Chdz
Kicsit sokallom ezeket a pontokat, de ne legyen igazam. Amúgy igen, a stílusán érződik nagyon, hogy Arkane, de ezzel nincs baj, ha jól használták fel.
4.
4.
Caleon
#1: Őőő... az a 15 éves már rég túlvan a Mortal Kombat 11-en, szóval miről is beszélünk?
2.
2.
Aanash
Végig a dishonored jutott eszembe a játékról.
Ez az eszetlen gyilkolás meg értelmetlen.
Bár akinek tetszik jó szórakozást.
1.
1.
Freeser
Valahogy taszít nagyon ez a játéknak csúfolt program.. ha belegondolok hogy 15 évesek fognak előtte ülni és gyilkolászni , miközben a fortnite töltőképernyő zenét hallgatják, rosszul leszek.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...