A Gloomhaven elhagyja a korai hozzáférést

  • Írta: gorien
  • 2021. szeptember 25.
  • Megjelenés
Link másolása
A Flaming Fowl Studios fejébe vette, hogy digitális térbe költözteti a népszerű Gloomhaven társasjátékot. Kétévi early access után a fejlesztők elérkezettnek látják az időt, hogy véglegesítsék szerepjátékukat.

A 2017-ben megjelent Gloomhaven társasjáték (nálunk Homályrév néven fut) a kritikusok és a játékosok elismerését is kivívta, a Flaming Fowl Studios pedig úgy döntött, hogy a szerepjátékot és szörnyirtást keverő alkotást digitálissá teszi. A társasjáték-digitalizációra szakosodott Asmodee Digital segítségével két éve el is indították a Gloomhaven korai hozzáférését a Steamen.

A fejlesztők célja, hogy a videojáték a társas lehető leghűbb újraalkotása legyen, a médiumváltás miatt szükséges módosításokban pedig az eredeti alkotó, Isaac Childres is segítségükre volt. A Gloomhavenben egy céhmestert alakítunk, aki a nagy zsákmány reményében zsoldosokat irányít olyan területekre, ahová más nem merészkedik.

A korai hozzáférés szakasza azonban hamarosan lezárul. Az október 20-án megjelenő teljes változatban találunk egyszemélyes és online co-op játékmódot is, ráadásul a társasjáték eredeti kampánya is belekerül. A Flaming Fowl szerint akár kétszáz órányi elfoglaltságot is biztosíthat majd a Gloomhaven.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...