Közeleg a Final Fantasy VII battle royale-mellékága

  • Írta: fojesz
  • 2021. október 4.
  • Megjelenés
Link másolása
A Tokyo Game Show apropóján ismét megmutatta magát a Final Fantasy VII: The First Soldier, amely egy mobilos battle royale-játék lesz. Kaptunk egy új trailert, és kiderült, hogy nincs már messze a premier sem.

A Square Enix a Tokyo Game Show apropóján jelentette be, hogy novemberben jelenik meg iOS-re és Androidra a Final Fantasy VII: The First Soldier. Az előregisztráció még ebben a hónapban elindul. 

A kiadó egy új trailert is közzétett a játékról, amely még februárban mutatkozott be. A battle royale-anyag a Final Fantasy VII mellékága, és a története szerint a SOLDIER egyik újoncaként hajthatunk a túlélésre a Shinra VR-szimulátorában - pontosan ezért számos ismerős helyszínnel találkozunk majd az alapjátékból. 

A The First Soldier nyáron már bétatesztelhető volt, azóta a készítők sokat finomhangoltak a játékon a visszajelzések alapján; a játékosok 75 százaléka egyébként azt mondta a Square szerint, hogy az anyag megfelelt, vagy túl is szárnyalta az elvárásait. Javítottak az irányításon, az egyensúlyon (különösen a warrior kasztra érkezett sok panasz), és a lootrendszert is megbuherálták.

Az egyik legfontosabb (és leginkább várt) változtatás, hogy a játék kontrollertámogatást is kapott; a készítők szerint ugyan sokan jelezték, hogy szívesen játszanák a The First Soldiert más platformokon is, egyelőre ezzel kell beérniük. Ezenkívül frissült az oktatómód is, amely mind az alapok elsajátításában, mind pedig a ritmus elkapásában segít a játékosoknak, továbbá egy gyakorlópályát is kaptunk.

A csaták közben fejlődhetünk a pálya szörnyeinek levadászásával, továbbá küldetéseket is vállalhatunk majd, amelyek további XP-t osztanak. A nagyobb távolságok leküzdésére különféle járműveket is használhatunk, sőt a derék chocobókat is meglovagolhatjuk majd - a madarakon egyszerre ketten ülhetnek legfeljebb, tudnak rúgni, és rövid ideig repülni is. A fejlesztők a hétvégén bemutatták a játék ötödik kasztját is: a lopakodásra szakosodott nindzsa közelharcban és messzebbről is hatékony, és akár láthatatlanná is válhat.

A Square Enix végül megígérte, hogy a The First Soldier nem lesz pay-to-win játék, kizárólag a játékosok képességein múlik majd a jutalmazásuk.

1.
1.
Kakaoo
Ez rettenetes, a sorozat szégyenfoltja.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...