Beigazolódott egy régi elmélet a Far Cry kapcsán

  • Írta: szlav
  • 2021. október 5.
  • Érdekesség
Link másolása
A Far Cry-széria kusza eseményei és szereplői gyakran csak igen lazán kapcsolódnak egymáshoz, most azonban a Ubisoft elárulta, hogy mindvégig helyes volt a rajongók egyik régóta vitatott teóriája.

A 2008-as Far Cry 2 óta többnyire mindig tudhatjuk, hogy mire számíthatunk a franchise legújabb részeitől, a Ubisoft sikerszériája azonban nem volt mindig ennyire koherens. A sorozat legelső része (melyet eredetileg a Crytek készített), illetve annak mellékágai jócskán eltértek a ma ismert szériától - gondoljunk csak a Trigen nevezetű furcsa mutáns szörnyetegekre vagy Jack Carver emberfeletti képességeire. Ezeket a bizarr elemeket észben tartva igazán nehéz elhinni, hogy a Ubisoft mindvégig egyetlen közös univerzumban tartotta a szériát, ráadásul az első rész főszereplőjét is megtartották a folytatásra.

A rajongók gyakorlatilag 2008 óta spekulálták, hogy a Far Cry 2 egyik központi karaktere (mondhatni a játék fő ellenlábasa), a Jackal valójában nem más, mint Jack Carver. Az eredeti Far Cry főhőse és a második rész antagonistája is hasonló katonai háttérrel és fegyverkereskedői múlttal rendelkezett, ráadásul a Far Cry 2 fájljai közt kutatva rábukkanhatunk, hogy a Jackal textúráit Jack Carver nevével fémjelezve mentette el a Ubisoft Montréal csapata. Az tehát eddig is világos volt, hogy a Far Cry 2 fejlesztői eredetileg az első rész főhősét képzelték el a folytatás főellenfeleként, a végső verzióban azonban visszaléptek ettől az ötlettől. Jack Carver a saját nevén nem tűnt fel a későbbi játékokban, a Jackal pedig egy önálló és közkedvelt karakterré vált.

Ezzel tehát kezdetét vette a vita. Egészen máig nem tudhattuk teljesen biztosan, hogy ki is valójában a Jackal, a Far Cry 2 egyik veterán fejlesztője, Clint Hocking azonban most tiszta vizet öntött a pohárba. A széria ikonikus főgonoszait kutatva az IGN a következőket húzta ki a játék kreatív igazgatójából:

"A Jackal valójában Jack Carver az eredeti Far Cry-ból. Az első játékban Jack Carver egy simlis csempész volt, egy fegyverkereskedő bűnöző. Mi úgy gondoltuk, hogy [a Far Cry 2-ben] ő maga a Jackal, csak éppen tíz évvel később. [Amiket a Far Cry szigetén látott], lehettek kábítószeres hallucinációk vagy poszttraumás képzelgések, de az is meglehet, hogy minden igaz volt. A lényeg az, hogy egy évtizeddel később Carver jóval sikeresebb csempésszé vált, és így csöppent bele az afrikai konfliktusba is."

1.
1.
markoci555
onnantól kezdve hogy belevitték az Assassin's Creed-et, szinte bármi megtörténhet, felesleges hallucináció mögé burkolózni
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...