GTA-trilógia - újdonságok és gépigény

  • Írta: szlav
  • 2021. október 16.
  • Gépigény
Link másolása
Felújított kiadásban tér vissza a GTA III, a Vice City és a San Andreas. Hivatalos forrásból továbbra is keveset tudunk a csomagról, most azonban kiszivárgott néhány részlet a grafikai újításokról, a gépigényről és az achievementekről.

Miközben mindnyájan egy új GTA-játékra várunk, nemsokára új okot kapunk arra, hogy ismét meglátogassuk a régebbi klasszikusokat. A Grand Theft Auto: The Trilogy - Definitive Edition felújítva hozza el újra a bevezetőben említett triót, egészen mostanáig azonban nem tudhattuk, hogy a Rockstar pontosan miféle újításokat eszközölt rajtuk. Hivatalos infók továbbra sem érkeztek ezen a fronton, a napokban azonban alaposan megeredtek a szivárgások.

Ha hihetünk a híreknek, akkor a három játékot tartalmazó definitív kiadás 45 GB-ot nyom majd a merevlemezünkön, ennek pedig meg is van az oka. A modern elvárásokhoz igazodva nagyfelbontású textúrákat, új bevilágítást, környezeti újdonságokat és alaposan megnövelt látótávolságot kapnak a játékok. Emellett jut egy kis figyelem a kissé rozsdás irányításra is: ha minden igaz, akkor a három epizódot a GTA V sémájához hasonló irányítással kezelhetjük majd. A szivárgások közt napvilágot látott a gépigény is, amely a következőképp fest:

Minimum:

  • OS: Windows 10
  • CPU: Intel Core i5-2700K / AMD FX-6300
  • GPU: NVIDIA GeForce GTX 760 (2 GB) / AMD Radeon R9 280 (3 GB)
  • Memória: 8 GB RAM
  • 45 GB szabad tárhely


Ajánlott:

  • OS: Windows 10
  • CPU: Intel i5-6600K / AMD Ryzen 5 2600
  • GPU: NVIDIA GeForce GTX 970 (4 GB) / AMD Radeon RX 570 (4 GB)
  • Memória: 16 GB RAM
  • 45 GB szabad tárhely


A fentiek mellett szintén kiszivárgott a csomagban feloldható achievementek sora - ha kíváncsiak vagytok rá, a teljes listát a VGC oldalán találjátok.

A Grand Theft Auto: The Trilogy - Definitive Edition nem kapott pontos premierdátumot, de várhatóan még idén megjelenik. A csomag elérhető lesz PC-n, Xbox One-on, Xbox Series X/S-en, PlayStation 4-en, PlayStation 5-ön és Nintendo Switchen. Később mobilos változat is készül belőle.

21.
21.
mzso
A poén az lesz, hogy ugyanaz lesz a grafika csak új engine alatt ennyi lesz a gépigénye.
20.
20.
crytek
#19: Így nem fog kinézni ettől nem kell tartani :)
19.
19.
GAMEROD
https://www.youtube.com/watch?v=8YMTlyuqVNE
18.
18.
crytek
#16: Egyáltalán nem. Azokat adják ki újból amik anno is nagy sikerek voltak valamilyen tekintetben ez lehet pénzügyi kasszasiker vagy simán csak mert a game "kultikussá" vált. Én nem vagyok mai 15 éves és eddig kevés olyan remaster /remake volt ami ne érdekelt volna :) Mivel anno is királyak voltak most is azok. Ezen az idő nem változtat
17.
17.
csoki0619
#14: "A GTA 5 az a multi miatt fogy semmi köze ahhoz hogy hány éves meg hány platformra adták ki meg még hányra fogják."
Ezt már egyszer elmondtad, értjük, tudjuk. Nem mondtál olyan nagyon okosat, h kétszer is le kelljen írnod, főleg h én nem is állítottam az ellenkezőjét.
Egyébként meg az előző részek sem panaszkodhatnak eladási számok tekintetében, annyi h ezt a jól menő franchise-t megtoldották egy online is működő nyílt világgal, tele contenttel meg minden földi jóval. Én próbáltam annak idején, érdekes meg el lehet vele lenni, de nekem se időm, se fölösleges pénzem mega giga ultra shark pakkokra. Ehhez képest van aki már szinte ott éli az életét, benne van több ezer órája, és nem unja. A GTA az új wow, asszem ebben egyetérthetünk.
16.
16.
DragonBleacPiece
#14: Az a baj azt remasterelik főképp, amiről tudják hogy a mai 15 éveseket odaszögezi a monitor elé. Najó, ez túl savanyúan hangzik :D
14.
14.
crytek
#13: Semmit nem ütök nem vagyok én balboa... A GTA 5 az a multi miatt fogy semmi köze ahhoz hogy hány éves meg hány platformra adták ki meg még hányra fogják.

Nem mellesleg felőlem lehet ilyen a game mivel én a régi játékokat sokkal jobban szeretem mint a mai foshalmazokat. Szóval felőlem 2000től mindennek jöhet a remasterede vagy remake. Mivel én pénzt ugyse adok értük nekem nem fáj sehogysem
13.
13.
csoki0619
#11: "Akit érdekel megveszi teljesen mindegy milyen lesz a trilógia.
Az hogy majd ezek ps6-7-8...-ra meg xbox mindenre is elérhetőek lesznek téged mit zavar?"

Egyébként meg az ilyen gondolkodásmód miatt tart ott a játékipar ahol. Ráadásul egyik szavaddal ütöd a másikat. Számonkérsz, h engem ez miért zavar, utána leírod, h már rég a GTA6-ot tolnánk(te csak pár év múlva), ha nem lenne az a sok birka, aki huszadjára veszi meg a GTA5-t.
12.
12.
csoki0619
#11: Ki mondta, h engem zavar? Csak érdekesség ként megjegyeztem, mivel sztem nem sok példa van arra, h valamelyik franchise szinte összes epizódja játszható a legtöbb konzol generáción.
Te meg örülhetsz, 5 év múlva mikor megkapod bundle-be, felhúzott graffal játszhatod végig az összeset. :-)
11.
11.
crytek
#9: "Pont, h mi játékosok szavazzuk ezeket a dolgokat a pénzünkkel. Én csak mint lábjegyzet, megjegyeztem, h PS2-es korszakban készült GTA-k, és a GTA5 szinte azonos platform listával rendelkeznek(nemsokára)."

Akit érdekel megveszi teljesen mindegy milyen lesz a trilógia.
Az hogy majd ezek ps6-7-8...-ra meg xbox mindenre is elérhetőek lesznek téged mit zavar?

Nem mellesleg a GTA5-ben ha nem lenne online már rég el lenne felejtve és min 4 éve a GTA6-ot tolnánk...mivel az emberek csak azért veszik valaki már huszadjára a csalások bannolások miatt
7.
7.
csoki0619
Mellesleg most megnéztem a Far Cry 6 gépigényét. Annek függvényében, ez a megadott lista mégnagyobb vicc, főleg ha tényleg csak egy textúra pakkot kapunk, némi finomhangolással.
A legviccesebb az egészben. h ezek ps2-es játékok. Később fogták azokat és átportolták Ps3/Xbox 360-ra, amiket pár éve kiadtak mobilokra, ezeket a verziókat fogták és átportolták Ps4/Xbox One-ra, most pedig kapnak egy upgrade-et, és kilökik őket az új genre.Az a vicc az egészben, h GTA 5 szinte ugyanezt az utat járta be. :-) Annyi, h kihagyta a PS2-es ziccert, pedig a Rockstar helyében lennék akk akkora állat, h arra is kihoznám, és lehetne utána dicsekedni, h a 3D-s teljes értékű GTA-k összes epizódja játszató mindenhol, még az olyan múzemokban is, ahol van PS2 kiállítva. :-)
6.
6.
csoki0619
Én egy valamit nem szoktam érteni ezeknél a gépigényes cuccoknál. Az ajánlott rammennyiség, ami itt 16GB(nevetséges), ott a játék ténylegesen annyit igényel, vagy a gépben kell h annyi legyen. Tudom hülye kérdés, és valószínű, a game-nek nem kell annyi, de ez nekem mindig szemetszúr az ilyen cikkeknél.
Tegyük fel, h nekem van 16 giga ramom, abból a win és az ilyen-olyan alkalmazások elvesznek 5-6-ot, marad 10, akk a játéknak annyi is elég lesz, csak legyen benne az a 16, amit megadtak, vagy konkrétan 16 kell neki. Van valami ráció abban amit mondok. vagy csak én gondolom túl? :-)
5.
5.
leviske
#1: Ilyen kollekció kiadásoknál szerintem egyetlen közös gépigényt szoktak megadni. Gondolom egyetlen közös launcherből lehet majd őket indítani és nem is lehet majd külön telepíteni.
2.
2.
ATi0021
Nem hittem volna, hogy annó 800MBos GTA3nak és 1,5GBos Vice City majd egy napon 45GB tárhelyet és 16GB RAMot kell adni ajánlottan. Ha igazak a pletykák, hogy a fények, animációk, arcok textúráján kívül semmi extra nincs akkor "jól" sikerült az optimalizáció.

Esetleg kiadhatnák még az RTX ajánlott igényt is I9 11th gen, + RTX3090. :)
1.
1.
hedzsooo
Nem vagom teljesen, akkor most mind a 3 cimnek ugyanaz lesz a minimum + az ajanlott gepigenye is?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...