A Take-Two felvásárolja a Zyngát

  • Írta: Shifty
  • 2022. január 10.
  • Biznisz
Link másolása
A Take-Two Interactive bejelentette, hogy újabb csapattal bővülnek, ugyanis egy méretes üzlet keretei között megvásárolják a Zyngát. Ezzel a lépéssel a mobilos piacon is jelentős szereplővé válik a kiadó.

A Take-Two Interactive által kiadott közlemény szerint minden akadály elhárult az üzlet megkötése és véglegesítése elől. A Zynga nem adta olcsón magát, a bejelentés szerint ugyanis 12,7 milliárd dollárt fizet érte a kiadó, ami alaposan felülmúlja a Microsoft és a Bethesda között kötött megállapodást, hiszen a redmondiak "mindössze" 7,5 milliárd dollárért vették meg a Fallout, a Doom, a Wolfenstein és a The Elder Scrolls-játékok mögött álló céget.

Az üzlet megkötése természetesen azt is jelenti, hogy a Take Two jelenlegi franchise-ai közül több játék is visszaköszönhet majd a mobilos platformokon, ráadásul még inkább teret tud majd adni a cross-platform törekvéseknek, miközben a free-to-play vonalon is erősödni tud a cég. A Zyngának jelenleg havonta több mint 183 millió aktív felhasználója van, köszönhetően a különböző mobilos játékaiknak.

A Take-Two CEO-ja, Strauss Zelnick később elmondta, hogy nyitottak további felvásárlásokra is, így ha összejön a Zyngával az üzlet, akkor nem kizárt, hogy további csapatokat is bekebeleznek.

4.
4.
vabe
#3: Majd mehetsz pokerezni a GTA Online-ban.
3.
3.
logic5
Akkor b@szh@tom a pokert sztem...
2.
2.
Gerzson95
Majd ők megcsinálják a gta 4 remastert. :D
1.
1.
Unknown
Estek is a Take Two részvények rendesen.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...