Már mi is fejleszthetünk játékot Playdate-re

  • Írta: szlav
  • 2022. január 20.
  • Hír
Link másolása
Noha a tekerős kézikonzol megjelenésére még várnunk kell egy keveset, az önjelölt játékkészítők máris munkának láthatnak a Playdate Pulp fejlesztői környezetében. A webböngészős eszköztár mindenki számára ingyenesen elérhető.

Ha minden jól megy, az idei évben megjelenik a Panic aranyos kis kézikonzolja, a Playdate. A tekerőkaros masinán számos modern retró játékot elérhetünk majd, melyeket szezonális formában, hétről hétre tesz majd elérhetővé a stúdió. Ez azonban nem minden, a nagyszerű indie címekre szakosodott kiadó ugyanis előállt egy olyan intuitív fejlesztői csomaggal, amely segítségével bárki megalkothatja az aprócska konzol következő sikerjátékát. A hozzáférés tényleg pofonegyszerű, hiszen a Playdate Pulp teljesen ingyenes, ráadásul böngészőből futtatható.

A jelenleg bétaként elérhető eszköztár a leírása szerint önmagában is elegendő ahhoz, hogy egy komplett játékot összedobjunk vele. A programban lévő rajz- és animációs eszközökkel, illetve a pályaszerkesztővel laikusként is megtervezhetjük a 2D-s prototípusunk dizájnját, saját hangeffekteket és zenéket komponálhatunk alá, a beépített logic editor segítségével pedig részletesen belemászhatunk a játék kódjába, ha az alapvető funkciókat kevésnek tartanánk. Mindez persze csak az első lépés, hiszen akik igazán komolyan gondolják a Playdate-re szánt játékok fejlesztését, azok a későbbiekben kézhez kapják majd a Lua és C programozási nyelveket is támogató teljes Playdate SDK-t.

1.
1.
C0m1n65un
Ez a kis konzol nagyon ötletes, de még mindig nem értem, hogy miért nem tudtak egy szines kijelzőt belerakni. Néhány dollár plussz költség lenne csak. Félek, hogy ezen fog elbukni a dolog.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...