Kisebb, lopakodós Assassin's Creed a láthatáron?

  • Írta: szlav
  • 2022. február 10.
  • Pletyka
Link másolása
Gyakorlatilag nyílt titok, hogy készül már a Ubisoft konyháján a live service formájában tálalt Assassin's Creed: Infinity, úgy tűnik azonban, hogy előtte egy kisebb, lopakodásra kihegyezett epizód is napvilágot láthat.

Az Assassin's Creed-széria utóbbi néhány epizódja jócskán felhagyott a bérgyilkosok egykori diszkréciójával - Bayek, Kassandra és Alexios, illetve Eivor is inkább egy grandiózus akció-szerepjáték hőseiként kerültek a képernyőnkre. A recept bevált, az Assassin's Creed: Infinity pedig ennél csak nagyobb méreteket ígér, könnyen meglehet azonban, hogy előtte még csuklyát öltve újra elvegyülhetünk a tömegek közt.

Legalábbis erről árulkodik a Bloomberg jól informált szerkesztője, Jason Schreier, aki szerint 2022 végén, vagy legkésőbb jövő tavasszal piacra kerülhet a jelenleg "Rift" kódnéven futó projekt. A hírek szerint a szokásosnál jóval kisebb fejlesztésről van szó, amely szakít a hatalmas, szabadon bejárható nyílt világgal, cserébe viszont jóval nagyobb hangsúlyt fektet a lopakodásra.

A fentieket később a Eurogamer is megerősítette, beleértve azt is, hogy az új epizód főhőse a korábbi részekből visszatérő, kétes szándékú bérgyilkos, Basim lehet, a történet helyszínéül pedig a kilencedik századi Bagdad szolgál. A magazin infói szerint a cselekmény a Valhalla előzményeként funkcionálhat, ami nem véletlen, a pletykák ugyanis arról szólnak, hogy a Rift eredetileg a vikinges játék egyik DLC-jének készült, később azonban önálló címmé nőtte ki magát.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...