Részletek a next-gen GTA V grafikai módjairól

  • Írta: Shifty
  • 2022. március 7.
  • Hír
Link másolása
Hamarosan megérkezik a Grand Theft Auto V next-gen változata, így a Rockstar elérkezettnek látta az időt, hogy részletekbe menően is bemutassa, milyen grafikai módok közül válogathatunk majd az új konzolokon.

Jövő héten mutatkozik be a Grand Theft Auto V next-gen kiadása, ami három választható grafikai módot kínál majd a játékosoknak. A Fidelity módban a látványon lesz a hangsúly, így maximum 30 fps-t lehet majd a játékból kipréselni, cserébe PlayStation 5-ön és Xbox Series X-en natív 4K felbontást kapunk, míg Xbox Series S-en meg kell elégednünk a felskálázott 4K-val. Ha ezt a grafikai módot választjuk, akkor a ray tracing is bekapcsolva lesz.

Természetesen a választási lehetőségek között ott lapul majd a teljesítményre kihegyezett opció is, ahol stabil 60 fps-t ígér a Rockstar, viszont cserébe a komolyabb teljesítményű konzolokon csak felskálázott 4K felbontást kapunk, míg Xbox Series S-en az 1080p lesz a plafon.

A harmadik lehetőség csak a PlayStation 5 és az Xbox Series X tulajdonosainak lesz elérhető. A Performance RT mód a két fenti opció hibrid megoldása lesz, vagyis felskálázott 4K-s felbontást kapunk, stabil 60 fps-t és még a ray tracing is aktív lesz ilyenkor.

A Rockstar ígérete szerint mindhárom módban gyorsabb töltési időnek örülhetünk, Los Santosnak pedig nem csak a lakossága, de a forgalma is nagyobb lesz. Sűrűbb lesz a növényzet, fejlettebb bevilágítási modellt kapunk, illetve a víz tükröződése is pofásabb. Ha ez nem lenne elég, akkor rengeteget javulnak majd a különböző részletek is, mint például a robbanások effektusai.

PlayStation 5-ön a DualSense kontrollernek köszönhetően haptikus visszacsatolást kapunk majd a játéktól, illetve az adaptív ravaszok is sokat dobnak az élményen, miközben a kontroller visszajelzést ad, ha szakad az eső vagy rázósak az útviszonyok, esetleg felrobban mellettünk valami. Megkapjuk a Tempest 3D képességeit, Xbox Series X/S-en pedig a Spatial Soundból présel ki mindent a next-gen Grand Theft Auto V.

Eddigi mentéseink természetesen átköltöztethetőek lesznek, illetve a GTA Online-ban található karakterünktől sem kell elköszönnünk. Ráadásul a GTA Online már külön is beszerezhető majd, és PlayStation 5-ön az első három hónapban ingyenesen beszerezhetjük majd, ha van PlayStation Plus-előfizetésünk.

Az új játékosoknak átugorható lesz a GTA V kampányának a prológusa, így azonnal elmerülhetnek a GTA Online világában, de egy vadonatúj oktatómód is segíti majd a kezdeti eligazodást.

A feljavított GTA V március 15-én jelenik meg PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re.

16.
16.
markoci555
2 éve nem játszottam, de néha-néha rákérdezek embereknél, lenne-e kedvük a legnehezebb achievement-hez (masterminds - aki tudja, tudja) most találtam valakit, sikerült az act1, de a csalók állandóan bedobatják az embereket mások játékába... szörnyű és játszhatatlan

minek ide gta 6, minek kéne megcsinálni normálisan az online-t, ha hozza így is az idiótákból a pénzt?
15.
15.
crytek
#13: Szerintem meg nem...

https://gg.deals/game/grand-theft-auto-v/

https://isthereanydeal.com/game/grandtheftautov/history/#/chart:low
14.
14.
delphijos
#1: Egyszer valami akcióban én 4e pénzért vettem meg box-ra. Elhiszem hogy 5$ alá várod, de 4e már nem pénz érte. Szerintem.
13.
13.
nemfontos
#7: Szerintem már volt...
12.
12.
Heldengeist
#11: Nem spórolják meg mind a 20%-ot, mert a saját tartalomszolgáltató rendszerüket ugyanúgy üzemeltetni kell, plusz a Steam a legnagyobb játékbolt, biztos hogy jelentett nekik forgalomcsökkenést, hogy otthagyták. Valószínűleg az EA sem véletlenül kuncsorogta vissza magát.
11.
11.
crytek
#9: Ubi az nagyon jól csinálta hogy elhagyta a steamen (igaz én bánom nagyon) De ők nagyon jól tudják epicet a kutya se vásárol így szinte a 100% eladás a saját storejukban uplayen zajlik így a 20%-ot megspórolják minden gamenél...és még az epic is csenget nekik külön
10.
10.
crytek
#8: PC-s is megkapja bár ott szerintem kb semmi változás nem lesz grafikában. Már most olyan modok vannak a gamehez ami akár egy GTA 6 is lehetne. Ez egy semmi lesz azokhoz képest.
9.
9.
dcba
#5: Ezert most kapsz tolem egy piros pontot, igy van Epictol ingyen sem semmit, olyan ceg akinek a lekenyerezes, a megvesztegetes az eszkoze es a celja nem a verseny, hanem a masik likvidalasa, olyat nem tamogatunk meg egy regisztracioval sem.

Milyen erdekes, hogy a ket szarrago az Ubi es az EA sem ment neki a Steamnek, hanem sajat dolgokat talaltak ki, mig az Epicnek pont celja volt mindenkit a Steam ellen forditani.
8.
8.
Killer69
PC-re is lesz ez az update?
7.
7.
crytek
#6: Egy baj van, nem volt még 5 euro alatt steamen. Más bajom nincs vele :)
6.
6.
r3dman
#1: Kb 8-9 éve van kint a játék.Ha ennyi idő alatt nem tudtad megvenni akkor a baj nem kevés.Egyébként minden pénzt megért és már szarért árulják.
5.
5.
crytek
#2: Epictől nekem semmi nem kell..
3.
3.
hedzsooo
#1: +1 Ja, csak nem akarjak betenni 1 szep bundle-be neked meg mindig! ;D XD
2.
2.
ATi0021
#1: Ezek szerintem nem PC-ben gondolkodsz, ott EPIC Store ingyen osztogatta.
1.
1.
crytek
Régóta álmom hogy végre játszhassak vele...De most az új verzió miatt megint 76 évig nem lesz emberi az ára... :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...