GC 2022: Élő és online eseményként tér vissza a Gamescom

  • Írta: szlav
  • 2022. március 10.
  • Rendezvény
Link másolása
A koronavírusjárvány miatt az elmúlt két évben kizárólag online formában került megrendezésre a Gamescom, idén augusztusban azonban vegyesen, élő rendezvénnyel tér vissza a kölni játékshow.

Az elmúlt években kényszerpihenőre került a legtöbb nagy videojátékos rendezvény, beleértve Európa legnagyobb játékshow-ját, a Gamescomot is. A korlátozások azonban egyre csak enyhülnek, így idén augusztusban már egy hibrid eseménnyel, online és élő rendezvény formájában is visszatér a kiállítás. A helyszín ezúttal is Köln lesz, a naptárban pedig augusztus 23. jelöli a nyitóceremóniát.

A nulladik napon, vagyis a Gamescom Opening Night Live napján a csarnok kapui megnyílnak majd az iparági szereplők, a sajtó képviselői és az egyéb tartalomgyártók előtt, másnap azaz augusztus 24-én pedig a jegyvásárló közönség előtt is megnyílik a kiállítás. A látogatók - beleértve az online közvetítések nézőit is - egészen augusztus 28-ig követhetik az év legújabb játékbejelentéseit, a helyszínen pedig ezúttal is rengeteg bemutató és játszható demó várja majd az érdeklődőket.

Az említett bejelentések mellett a szervezők bejelentették, hogy idén minden eddiginél környezettudatosabb formában tér vissza a rendezvény. A "Gamescom Goes Green" néven futó kezdeményezés jegyében igyekeznek minimalizálni a kiállítás ökológiai lábnyomát - ez a szén-dioxid-kibocsátás minimalizálásán lesz tetten érhető.

Ez a hír a Gamescom-közvetítésünk része. Ha lemaradtál valamiről, irány az aloldalunk, ahol egy helyen találod meg az összes bejelentést és látnivalót az eseményről!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...