Unalmukban kezdtek új játékba a Sierra alapítói

  • Írta: gorien
  • 2022. március 22.
  • Bejelentés
Link másolása
Ken és Roberta Williams, a Sierra Entertainment alapítói húsz éve élvezik a megérdemelt nyugdíjaséveket, ám a koronavírus-járvány alatt annyira unták magukat, hogy úgy döntöttek, remake-elik a Colossal Cave Adventure-t.

Az eredetileg William Crowther által 1976-ban elkészített Colossal Cave Adventure (kezdetben csak Advent) egy szövegalapú kalandjáték volt, amely bizonyos tekintetben a modern videojátékok ősatyja: olyan alkotásokat inspirált, mint a Zork, a Rogue vagy a Mystery House. Utóbbi a Sierrát alapító házaspár, Ken és Roberta Williams első alkotása volt és a grafikus kalandjátékok megalapozója is.

Williamsék a kilencvenes évek végén hagyták ott a Sierrát, nem sokkal az után, hogy azt felvásárolta a CUC International, és több mint húsz éve nem is hallottunk felőlük videojátékos berkekben. Tavaly felröppent a hír, hogy dolgoznak valamin, és tegnap ki is derült, hogy min: a Colossal Cave 3D Adventure-ön, ami teljes mértékben remake-eli az eredetit, és ezúttal nem csak szövegesen.

A PC Gamernek Roberta Williams azt mesélte, hogy a koronavírus-járvány miatti bezártságban elunták magukat, és előbb könyvírásra adták a fejüket, ám a Sierra történetének felidézése arra inspirálta a férjét, hogy megtanuljon kódolni Unityben. Innen már csak egy lépés volt, hogy a Colossal Cave újraalkotására essen a választásuk.

A Colossal Cave 3D Adventure szintén barlangászásról fog szólni: 143 különböző termet fedezhetünk majd fel, amelyekben törpöket, trollokat, óriáskígyókat, medvéket és sárkányokat is találhatunk. A fejlesztésért és a kiadásért a házaspár új stúdiója, a Cygnus Entertainment felel, és a tervek szerint idén ősszel jelenik meg PC-re, illetve Quest 2-re.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...