Befejeződött a Warner és a Discovery fúziója

  • Írta: fojesz
  • 2022. április 11.
  • Cooltúra
Link másolása
Újabb jelentős szórakoztatóipari üzlet zárult le a minap, hivatalosan is befejeződött ugyanis a WarnerMedia és a Discovery fúziója. Ez hosszú távon az HBO Max és a Discovery+ összeolvadásával járhat majd.

A múlt hét végén hivatalosan is lezárult a WarnerMedia és a Discovery összeolvadása, a két cég a jövőben Warner Bros. Discovery néven fut majd, és olyan brandek tartoznak alá, mint a  Warner Bros., az HBO, a CNN, a Cartoon Network, a DC Comics, a New Line Cinema és persze maga a Discovery. A 43 milliárd dolláros üzlet legfontosabb következményeként az HBO Max és a Discovery+ később egyetlen szolgáltatásként üzemelhet tovább.

A fúzió eredményeként létrejövő cégben a Warner eredeti tulajdonosa, az AT&T részvényesei 71 százalékot birtokolnak, míg a maradék 29 százalék a Discoveryé. Fontos változás továbbá, hogy a céget a Discovery vezérigazgatója, David Zaslav irányítja majd: ő egyébként a WB Games vezetőjének meghagyta David Haddadot, aki ezentúl JB Perrettnek, a streamingért és játékokért felelős részleg fejesének jelent.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...