Többen is kiszemelték maguknak a Ubisoftot

  • Írta: fojesz
  • 2022. április 24.
  • Pletyka
Link másolása
A hírek szerint több befektetési csoport is kinézte magának a Ubisoftot. Habár komoly tárgyalásokról még nincs szó, a kiadó részvényei így is kilőttek a pletykákat követően.

Iparági szóbeszédek szerint vár még ránk nagy felvásárlásról szóló bejelentés az idén, de a Ubisoft tájékáról eddig nemigen érkeztek ilyen jellegű hírek eddig. Ez annyira nem meglepő, a francia kiadó ugyanis híresen büszke a függetlenségére, erre bizonyíték a Vivendivel szemben vívott szabadságharca is.

Ezért is bizonytalan, hogy mi sül ki a Bloomberg értesüléseiből, miszerint több befektetési társaság, így például a Blackstone és a KKR is kinézte magának felvásárlásra a Ubisoftot. A lap szerint még nem történtek komoly tárgyalások egyik esetben sem, ráadásul azt sem tudni, hogy a kiadó mennyire fogékony egy ilyen üzletre, de a cég részvényei így is 11 százalékot erősödtek a híreket követően.

A cég vezérigazgatója, Yves Guillemot legutóbb februárban tért ki a felvásárlás témakörére, de csak általánosságban: akkor azt mondta, hogy szerinte a Ubisoft meg tudja őrizni a függetlenségét, de minden esetleges ajánlatot kivizsgálnak a részvényeseik érdekében. A mostani híreket nem kommentálta a Ubisoft.

3.
3.
KopyAti
Azért az elég sokat elárul erről az elb@szott pénzügyi világról, hogy pletykák határozzák meg a tőzsdei piacot.
2.
2.
wolfwarrior
Nem tudom, Nem azért minthat nagyon szeretném őket, de ez a felvásárlós-di nem tetszik mostanában
1.
1.
crytek
Bárcsak a MS venné meg őket akkor az uplay + miatt tényleg már ultimate lenne az a game pass:)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...