HWSW: A Microsoft Edge a második legnépszerűbb asztali böngésző

  • Írta: fojesz
  • 2022. május 4.
  • Hír
A Microsoft Edge felhasználószámának idén áprilisban sikerült meghaladni a rivális Safariét, így az Edge a Chrome után már a második legnépszerűbb asztali böngészőnek számít a piacon - írja a HWSW.

A StatCounter webanalitikai szolgáltatás friss számai szerint az Edge átvette a Safari helyét a legnépszerűbb asztali böngészők listáján, ezzel a Microsoft böngészője immár a második legnépszerűbb ilyen szoftver személyi számítógépeken a Google Chrome után. Az adatok szerint a Microsoft Edge-et már az asztali számítógépek 10,07 százalékán használják aktívan világszerte, ezzel 0,46 százalékkal megelőzve a 9,61 százalékon álló Safarit. Az első hely továbbra a Google Chrome-é 66,64 százalékos részesedéssel, míg a negyedik Mozilla Firefox 7,86 százalékot tudhat magáénak.

A Windows 11 alapértelmezett böngészőjeként az Edge népszerűsége elkezdett felfelé kapaszkodni az elmúlt hónapok során, és februárban kezdett láthatóvá válni, hogy hamarosan lehagyja a Safarit, ekkor már az asztali gépek 9,54 százalékán használták. Tavaly januárban a Safari részesedése még 10,38 százalék volt, ami az elmúlt 14 hónapban szép lassan elkezdett visszaesni.

De mi a helyzet a mobiloknál? További részletek a HWSW cikkében!

4.
4.
Slik
en is edget hasznalok mert az eletben nem lenne kedvem 2 percet raszanni masnak a telepitesere de szerintem semmi baj nincs vele, mukodik
3.
3.
Őrnagy
#2: A DB-nél dolgozol? Milyen munkakörben? Amíg No-ban éltem (kb 10 év) szerettem volna bekerülni a vasúthoz, de aztán addig sem jutottam, hogy jelentkezzek. Ráadásul színtévesztő vagyok, szerintem az kizáró ok legtöbb helyről. CNC programozóként és gépbeállítóként nem is tudom, hogy lett volna-e esélyem valami továbbképzésre...
2.
2.
Ooorky
Melóhelyen én is Edge-et használok, mivel a deutsche bahn rendszergazdái végtelen bölcsességükben csak chrome-ot telepítettek mellette.

Na meg van 1 db Máv-os lejelentő oldal, ami a mai napig csak internet explorerrel működik...
1.
1.
delphijos
Én nem mondom hogy nem jó, de pl. a Windows 10-ben kb. ugyanaz a helyzet mint anno amikor “megseggezték” őket. És ha másikat telepítesz és átállítod alapértelmezettre, 3x próbál lebeszélni róla. Ugyanott van mint anno.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...