Heteken át tárgyalt az Electronic Arts és az NBC az összeolvadásról

  • Írta: fojesz
  • 2022. május 21.
  • Pletyka
Link másolása
Gőzerővel konszolidálódik a videojátékos piac, és a pletykák szerint az Electronic Arts sem szeretne kimaradni a buliból. Úgy tudni, még a Disney-vel is tárgyaltak a témában, de legtovább az NBC-vel jutottak az egyezkedésben.

Miközben egymást érik a nagy felvásárlásokról szóló bejelentések, a Puck arról ír, hogy az Electronic Arts sem szeretne kimaradni a buliból.

A lap újságírója egyes forrásokból azt hallotta, hogy a kiadó konkrétan vevőt keres, míg mások szerint inkább egy olyan partnert, amellyel összeolvadhatna, a közös céget pedig a jelenlegi vezérigazgatója, Andrew Wilson terelgethetné. A Puck szerint a vállalat maga kereste meg a Disney-t, de az Apple-lel és az Amazonnal is tárgyalt a témában, míg legtovább az NBCUniversallal jutottak az egyezkedésben.

Úgy tudni, az NBC anyacégét vezető Comcast vezérigazgatója, Brian Roberts szívesen spin-offolta volna az NBC-t egy, az EA-vel közös cégbe, amelynek a vezetését Andrew Wilsonra bízták volna. (Az NBC fejese a Comcasten belül kapott volna új pozíciót.) Habár a felek ügyvédei és pénzügyesei heteken át tárgyaltak, az üzlet végül nem jött össze, mert nem tudtak megállapodni a piszkos anyagiakról és az egyesült cég pontos felépítéséről.

Az Electronic Arts szóvivője nem kommentálta a híreket, ami nem meglepő; Wilson a februári pénzügyi jelentése során még azt mondta a részvényeseknek - nem sokkal az Activision Blizzard gazdára találása után -, hogy inkább ők maguk vásárolnának fel cégeket. A Puck szerint jelenleg egyetlen potenciális üzlet kapcsán sem tárgyal a kiadó, de azt nem tudni, hogy feladta-e volna ezeket a terveit.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...