I, the Inquisitor - Krisztus hívei bosszút állnak

  • Írta: szlav
  • 2022. május 23.
  • Bejelentés
Link másolása
Jézus Krisztus nem halt meg a kereszten - kettétörte azt, hogy bosszút álljon a hitetleneken. Az I, the Inquisitor sötét fantasy világának kegyetlen történeteit nem tanítják a hittanórán.

Ezerötszáz év telt el azóta, hogy Jézus Krisztus eltörte keresztjét, majd véres háborút indított a pogány népek ellen. Az inkvizítorok azonban másfél évezred után sem pihennek, Mordimer Madderdin pedig jól tudja, hogy Königstein városában mélyen ül a bűn rontása.

Az I, the Inquisitor a nagysikerű lengyel regényíró, Jacek Piekara történeteit dolgozza fel egy alternatív idővonalon. A szintén Lengyelországban honos The Dust csapata pedig nem csak a könyvek kendőzetlen brutalitását, de a háttérben meghúzódó földöntúli erők történetét is hűen adaptálja. Mordimer kardját megragadva egyszerre lehetünk a bűnösök bírái és hóhérjai, a számos döntést elénk táró történet pedig alaposan próbára teszi majd az emberségünket.

 
Az I, the Inquisitor egyelőre nem kapott megjelenési dátumot, de azt már tudhatjuk, hogy a játék a PC-t, Xbox Series X/S-t és a PlayStation 5-öt is megcélozza.

11.
11.
Scat
Egy "mi lett volna ha" történeten számon kérni, hogy karakteridegen? Mókás.

Jézustól a nácikig eljutni pedig igazi 444 tempó, szomorú, hogy ez ide is beszivárgott.
10.
10.
hedzsooo
#8: "Legközelebb majd nácik leszünk egy fogolytáborban vagy a Ku Klux Klán tagja." Hat ennyi erovel mar valoban azokkal sem lehetne nehezebb azonosulni... :))) Bosszuallo Jezus, aki kard altal szeretne elni, jajj
9.
9.
hedzsooo
Hat ez meg mar mekkora sz@r... :D XD Elnezest, de jobban ezt nem igazan kell megfogalmazni! :) Kicsit mintha a szezont a fazonnal az iro osszekeverte volna Jezussal kapcsban, persze biztosan formabonto, korszakalkoto alkotasra igyekezett torekedni csupan vele... Meg pl. kelloen figyelemfelkeltore, hogy jo sok peldany fogyjon majd el belole.
8.
8.
Robilluma
Szóval a sztori szerint 1500 évvel azután hogy Jézus összezúzta a hátán a keresztet és bosszút állt a hitetleneken, a világot az isteni inkvizíció tartja pórázon. A protagonistánk pedig ennek a világot uraló kegyetlen és gonosz hadjáratnak a képviselője, harcosa. Mindenki aki 'rossz' és nem akar magától a hitet tűzzel-vassal hirdető szektához csatlakozni, azt mi felkutatjuk és el(ki)űzzük a gonoszt belőle vagy a helyből ahol él.
Szép alapgondolat.
Inkább lennék egy olyan karakterrel aki harcol az inkvizícióval szemben. Csak ezt a gondolatot a Pestis Mese már leipiapacsozta :DDD Viszont itt nem két menekülő gyerek lesz a főszereplő szóval nem lenne klisés, és itt a sztori is sokkal földöntúlibb szóval mégannyira sem.
Egyetértek wolfwarriorral. Miért nem lehetünk egyszerűen csak egy középkori lovag, akit megbíznak természetfeletti és misztikus jelenségek, események kivizsgálásával? Tök jó lenne.
Legközelebb majd nácik leszünk egy fogolytáborban vagy a Ku Klux Klán tagja.
7.
7.
KopyAti
A keresztény dzsihád!
6.
6.
wolfwarrior
ehhmm, ez a fordulat, hogy Jézus kitört a keresztről és bosszút állt.. teljesen ellent mond annak amiről az Újtestamentumnak szólnia kellene, szóval, kicsit kíváncsi is vagyok hogy milyen állapotok uralnak emiatt, de valószínűleg a Keresztények = Evil, Pogányok= misunderstood story lesz. Amire nem számítanék lengyelektől de lehet. Én szívesen játszanék egy játékot ahol tisztességes lovag, vagy boszorkány vadászként jársz ki az erdőkbe és a helyi falvakat terrorizáló banyákat, meg vámpírokat és egyéb sátáni rémségeket irtani.
5.
5.
KratoS
Micsöda ökörség. Egy bosszúálló Jézus... bah. :D Az inkvizíció maga volt az egyházi gonoszság. Orbitáis hülyeség az alapötlet.
4.
4.
crytek
Ez első ránézésre egész jónak ígérkezik
3.
3.
Scat
Roppantul érdekel a történet. Könyvben is elolvasnám, ha nem csak lengyel forrásokat találnék hozzá.
2.
2.
TrishtanAG
Az alapjául szolgáló novella szerintem megjelent magyarul a Galaktikában a '80-as években, mert volt benne egy ilyen sztori, plusz az író nevét is kidobja a gugli, mint akinek jelent meg műve a lapban.
1.
1.
Jarl Balgruuf
Krisztus sebei ocsmány, ragacsos foltot hagytak a történelem lapjain.

A játék meg hátha jó lesz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...