Pályaszerkesztőt is kaphat a Call of Duty: Modern Warfare II?

  • Írta: szlav
  • 2022. június 7.
  • Pletyka
Link másolása
Bő tizenöt évvel ezelőtt a Call of Duty-széria számára sem volt idegen a közösségi tartalomgyártás, az idei epizód pedig visszatérhet a gyökerekhez. A pletykák szerint pályaszerkesztővel érkezhet a Modern Warfare II.

Az elmúlt jó néhány évben a Call of Duty stúdiói rövid pórázon tartották a széria egykor virágzó modder-közösségét. Ez idén ősszel megváltozhat, a pletykák szerint ugyanis egy hivatalos pályaszerkesztő eszköztárral debütálhat a Modern Warfare II. RalphsValve, a franchise megbízhatónak tartott leakere arról árulkodott, hogy az editor ötletét már a 2019-es Modern Warfare idején felvetették, a közösség kreativitására támaszkodó eszköz azonban az Infinity Ward idei játékával, illetve a Treyarch 2023-as free-to-play projektjével érkezhet elsőként - ez utóbbi egyelőre szintén csak pletyka.

A szivárogtató elmondása szerint a pályaszerkesztőt használva sokkal inkább a már meglévő pályákat módosíthatjuk, hiszen azt nem teljesen új helyszínek létrehozására tervezték. Habár a pályák geometriáját nem feltétlenül alakíthatjuk át vele, szórakozhatunk a pályalimitekkel, a spawnpontokkal, a különféle játékmódok beállításaival, de egy bizonyos szintig a helyszínek kinézetén is változtathatunk, lecserélve a pályán található tereptárgyakat.

A pályaszerkesztő beépítése kifejezetten jól passzolhat a széria visszatéréséhez a Steam platformon. Ha a moddereknek kedvező eszköztár érkezése nem kacsa, akkor annak sem lehet túl sok akadálya, hogy a játékosok által készített tartalmaknak később a Steam Workshop adjon otthont.

A Call of Duty: Modern Warfare II október 28-án jelenik meg. A pontos platformlista egyelőre nem ismert.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...