SGF 2022: Közel 100 indie címmel jelentkezett a Wholesome Games Direct

  • Írta: sirdani
  • 2022. június 12.
  • Rendezvény
Link másolása
Immár második éve rendezik meg a Wholesome Games Direct show-t, melyben olyan indie fejlesztésű alkotások kerülnek a fókuszba, amik gyakran a mainstream játékok által került témákkal és nézőpontokkal foglalkoznak.

A Wholesome Games Direct során a kőkemény, csilivili akció helyett inkább a lazább, nyugodtabb, amolyan chilles hangulatú alkotások kapják a főszerepet, melyek mindegyikében közös, hogy újszerű és alternatív megközelítéssel fordulnak a ritkábban feldolgozott témákhoz. Idén pedig közel egy órán keresztül úgy bombázta indie-trailerekkel a nézőket a Wholesome Games Direct csapata, mintha nem lenne holnap. Szerencsére akadt jó néhány ígéretesnek festő alkotás is a klasszikus point & click iterációk és a milliónyi Stardew Valley-klón közt, melyekből összeszedtük a legérdekesebbeket. Ha valaki viszont inkább a teljes műsort szeretné végigizgulni, akkor az alábbi videóval ezt is megteheti.

A Frog’s Tale

A Norman Company és a Mythcraver Games közös projektje egy vadonatúj, körökre osztott akció-RPG lesz, melyben a szúnyogok, teknősök, békák, pókok, kígyók és egyéb erdei állatok mellett a 80-as éveket imitáló szintetizátoros zene szolgáltatja majd az igazán egyedi hangulatot. A pixelart kaland 2023-ban fog érkezni PC-re.

Coffee Talk Episode 2: Hibiscus & Butterfly

Az eredeti Coffee Talk alkotója, az indonéz Mohammed Fahmi váratlan és tragikus halála miatt igazán szívderítő élmény volt látni, hogy a folytatás nem csak, hogy elkészül, hanem teljes mértékben tovább is viszi az első rész szellemiségét. Sőt, a visual novel játékmenetét még számtalan újítással ki is egészítik, így például a rengeteg új vendég és még az annál is több érdekes történet mellett majd a kávék hőmérsékletére is oda kell figyelnünk. A Coffee Talk Episode 2: Hibiscus & Butterfly 2023-ban érkezik Nintendo Switch-re, PC-re, Xbox One-ra és Series S/X-re, illetve PlayStation 4-re és PlayStation 5-re.

Kaichu – The Kaiju Dating Sim

Az idei felhozatalból az egyik legbizarrabb cím egyértelműen a Squiddershins randiszimulátora volt. A játékban ugyanis Gigachuval, a Godzilla-szerű óriási szörnnyel indulhatunk randizni hasonszőrű behemótokkal, akikkel egy-egy turbékolós találkozó közben olyan világhírű nevezetességeket rombolhatunk le, mint a londoni Big Ben, a Sidney-i Operaház vagy az Eiffel-torony. A féktelen randizásba pedig az ígéretek szerint még idén nyáron bele is vethetjük magunkat PC-n.

LumbearJack

Jack a medve úgy döntött, hogy éppen elég ideig tűrte az emberiség felelőtlen viselkedését, és a tettek mezejére lép a környezetvédelem kapcsán. Aki viszont valamilyen állatos szemétszedő szimulátorra gondolna, az ennél nagyobbat nem is tévedhetne. A FinalBoss Games alkotásában ugyanis Jack baltát ragad, és egyetlen célja, hogy minden ember alkotta tárgyat megsemmisítsen, ami csak az útjába kerül, legyen szó akár egy erdei kunyhóról vagy egy óriás atomerőműről. A LumbearJack a mai naptól érhető el PC-n és Switchen.

Mail Time

A Switch-tulajok az év végén egy levélszállítós erdei kalandban vehetnek majd részt a távoli és békés Grumblewood Grove birodalmában az ígéretek szerint nem csak a futkározás, ugrálgatás és ejtőernyőzés kap majd fontos szerepet, hanem rengeteg izgalmas karakterrel is összefuthatunk.

Melatonin

A Half Asleep műhelyéből érkező ritmus-platformer lényegében egy minijáték-gyűjteményként is felfogható, melyben különböző álmok részleteiből rakhatjuk össze magunknak a sztorit. A pasztellszínű álmokba szeptember 16-án ugorhatunk fejest Nintendo Switchen és PC-n.

Paper Animal RPG

Ha mindig is azért szomorkodtál, mert a Paper Mario kizárólag Switchre jelent meg, akkor most van egy remek hírünk a számodra! A Cuddling Raccon Studio roguelike-alkotása tökéletes alternatívának tűnik, mely a Nintendo konzolja mellett ellátogat a Sony és a Microsoft masináira is, na meg persze PC-re. A játékban egyik egy apró csirkét irányíthatunk, akit Peepként ismernek a barátai, és tábortűzről tábortűzre járva fedezi fel az ellenségektől hemzsegő rengeteget. A rajthoz viszont egyelőre még nem kaptunk pontos dátumot.

Soulitaire

A Beardshaker Games egy váratlan csavarral próbálja feldobni a mindenki által ismert pasziánszt, melynek lényege, hogy mi lenne, ha tarotkártyaként használnánk a kártyákat jóslásra. Sajnos a megjelenési dátumot és támogatott platformokat is egyelőre magunknak kell megjósolni, mert a traileren kívül bővebb konkrétumok még nem érkeztek a játékról.

Terra Nil

A sajátos játék leginkább a városépítő játékokhoz hasonlítható, ám természetesen a fejlesztők néhány merész húzással megfűszerezték a szokásos szabályokat. A Terra Nilben kopár pusztaságok ökoszisztémáját kell újraindítanunk spéci gépekkel, melyeket a dolguk végezte után össze is kell pakolnunk szállításra, hogy a frissen felélesztett környezet szabadon burjánzhasson kedvére. Megjelenési dátumot még itt sem kaptunk, viszont a Steamen már elérhető a játék demója.

Ez a hír a Summer Game Fest-közvetítésünk része. Ha lemaradtál valamiről, irány az aloldalunk, ahol egy helyen találod meg az összes bejelentést és látnivalót az eseményről!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...