Felsorakoznak a Gyűrűk Ura-sorozat orkjai

  • Írta: fojesz
  • 2022. június 22.
  • Cooltúra
Link másolása
Az amerikai IGN jóvoltából befutottak az első képek a Gyűrűk Ura-sorozat orkjairól, sőt néhány részletet is megtudtunk róluk: például azt, hogy most már nők is lesznek közöttük.

Az amerikai IGN szállította az első képeket az Amazon Prime-ra készülő The Lord of the Rings: Rings of Power című sorozat orkjairól, egyúttal pedig néhány részletet is megtudtunk róluk. Miután az adaptáció először kalauzolja el a rajongókat a Másodkorba élőszereplős formában, a készítők kaptak az alkalmon, és újragondoltak ezt-azt a Gyűrűk Ura világával és így az orkokkal kapcsolatban is.


Ennek eredményeként az orkok között most már nőket is találunk majd, és bár azt még nem tudni, hogy a sorozat mennyire kapargatja meg az eredettörténetüket, az biztos, hogy külsőre kevésbé lesznek megviseltek és csatában edzettek, mint Peter Jackson filmjeiben - elvégre időben mégiscsak előrébb járunk. Ez azt jelenti, hogy nem lesz annyira sötét a bőrük, kevésbé izmosak, és sebhelyből sem lesz rajtuk annyi - az alkotók kicsit úgy írták le őket, mint az ismert orkok "bébiverziói".

A The Lord of the Rings: Rings of Power szeptember 2-án érkezik.

18.
18.
zoli12i
#11: Lehet, hogy ők az iskolázottabbak és a gazdagabbak, bár nem hiszem, hogy ez feltétlenül így lenne. De még ha igen is, akkor is ők csak 1-2-3%-ot tesznek ki a fogyasztó társadalomból.
Talán a Netflix-féle szolgáltatóknak nem az 1-3%-ot kéne kiszolgálni, hanem a nagy többséget és akkor nem lennének a totális csőd szélén...
17.
17.
BrockSamson
Ez nem politikai problema, ez szimpla arrogancia. A kissebbsegiek helyett lehetnenek benne tancolo robot-bohocok, ugyanaz a vegeredmeny: nem tisztelik a forrasmuvet, es ugy velik fel kell javitani.
Peter Jacksonek is atirtak, kibovitettek es leroviditettek dolgokat, de ezek a valtoztatasok a film strukturajat es a karekterek epiteset segitettek.
16.
16.
DragonBleacPiece
Bezzeg amikor egy filmben ahol mindenki negró szerepel egy szem fehér fickó, azt mindig nyápic hófehérkének ábrázolják és közröhej tárgya az egész film alatt. De itt Niggolasz 5 métereset ugrik leláncolt lábakkal, és ha aztmondom ez utalás arra hogy a fekák jól kosaraznak akkor én vagyok a genyó :D Kár hogy már az orkokból is ilyen identity politicsot csinálnak hogy van female ork meg stb.
15.
15.
csoki0619
#14: Én teljes mértékben egyetértek veled abban, h egy alkotó életművébe belesz.rni szimplán profitgenerálás céljából nem helyes.
Ismét Martinos példát hozok, bocsi.
Kérdezték tőle, miért olyan kevés a fekete bőrű ember a legtöbb fantasy-ban, és miért fehérbőrű a legtöbb hős. A legegyszerűbb választ adta; azért mert a fantasy-k nagy részét fehér ember írja.
14.
14.
Lorthirash
#10: Egy adaptációnak nem kell aktuálisnak lennie vagy kompatibilisnek a korszellemmel hanem hűnek kell lennie az alap műhöz amennyira csak lehetséges.

Ez érződik annyira Gyűrűk Ura filmeket hogy Peter Jacksonék imádták és tisztelték Tolkien világát, nem a pénzszerzés motiválta őket.
Soha eszükbe nem jutott volna ilyen baromság amit az amazon csinál, mert ez itt már nem szól másról minthogy minél több pénzt kisajtoljanak ebből a franchiseből önös érdekből, nem számít hogy tönkreteszik tolkien kultuszát.
Az sem véletlen hogy Peter Jackson nem vesz részt ebben a cirkuszban.

Ott van pl Harry Potter, Rowling egy az egyben megmondta hogy csak angol színész játszhat a filmekben és milyen igaza volt hiszen az egészet oda találta ki abba a környezetbe ettől ő még nem rasszista vagy ilyesmi ennek semmi köze ehhez.
Ma meg csomó képmutató liberálnáci gyökér elitéli az olyan kijelentései miatt hogy egy ember vagy fiú vagy lány nincs olyan hogy bináris meg ilyen marhaságok, és igaza van. Tetszik nem tetszik ez biológiai tény senki nem döntheti el utólag hogy ő mi is valójában ilyen nincsen....
Kicsit úgy tűnhet hogy eltértem a témától de valójában nem, a lényeg az hogy én és még sokan mások nem akarnak ezekkel találkozni amikor filmet néznek vagy bármit csinálnak, csupán szeretnénk elmerülni adott esetben a kedvenc fantasy világunkban, és nem szabadna hagyni hogy ilyenekkel kizökkentsenek.
12.
12.
xanatos0911
#10: “… de arról sem kell elfeledkezni, h közben a világ is sokat változott. Az a megfilmesített Gyűrűk ura univerzum, amit a kétezres évek elején annyian megszerettünk, az sajnos ma már nem aktuális, nem kompatibilis a mai igényekkel.”

Na jó, de az nem erőszakolta meg a lore-t… egy adaptáció mindig követel valamiféle rugalmasságot, hiszen ami papíron működik az nem garantált a vásznon, így meglehet, hogy változtatásokat kell eszközölni, legtöbbször annak érdekében, hogy a történetmesélés hatásosabb legyen avagy a büdzséhez tudják igazítani az elvárásokat…

De ez meg csak egy hajszálnyit sem erről szól… ez konkrétan Tolkien munkásságának megerőszakolása, mert a jelenlegi döntéshozók és készítők azt hiszik, hogy ki kell egészíteni egy mester munkásságát mai politikai baromságokkal, mert az hozzáad az egészhez és nem elvesz belőle…

Arról nem is beszélve, hogy értelemszerűen ezt egy ismert, neves franchise-al fogják megtenni, mivel azt mindig át lehet buheralni… de ugye a tehetség már nincs meg ahhoz, hogy újat alkossanak ezek a készítők, így inkább kiherélik mások munkáját, mert ott már le vannak fektetve az alapok és mivel ismert cím, így instant garantált a nagy nézőszám és meg az is hallani fog róla akit annyira amúgy nem érdekel.

Szeptember 2. számomra egy újabb gyásznap lesz, feketébe öltözve fogom tölteni az egész napot. Gusztustalan amit ezek művelnek.
11.
11.
SLi
#4: abban mi az "evil" hogy nagyon sok pénzt akarnak keresni? 3 éves kortól mindenki erre van szocializálva, egyre radikálisabb eszközökkel. Ez a normális, ez a korszellem. Ebbe illeszkedik a fekete tünde is, a netflixes buzik is, feketék is fizetnek a streamingért, plusz a szarlib fehérek is jobban érzik magukat ettől, a buzik meg általánosságban magasabban iskolázottak és jobban élnek az átlagnál--> sok pénzük van, ezért kell promózni nekik külön mindent.
Aki a pénzt adja soha nem hallott tolkienről, a gyűrűk ura meg nerd luzereknek való, ő épp úton van az "epstein szigetekre" szórakozni.
10.
10.
csoki0619
#9: Köszönöm a helyreigazítást, így már kicsit árnyaltabb a dolog.
Ez mindig egy örök vita marad, h hol a határ, ha hozzányúlunk egy adott alkotó munkásságához. A fiának elnéztük, mert amennyire lehetett hű maradt az alapokhoz, de arról sem kell elfeledkezni, h közben a világ is sokat változott. Az a megfilmesített Gyűrűk ura univerzum, amit a kétezres évek elején annyian megszerettünk, az sajnos ma már nem aktuális, nem kompatibilis a mai igényekkel.
9.
9.
Lorthirash
#8: Valójában Christopher dolgozta fel az el nem készült műveket, amikkel egyébként az égvilágon semmi gond nincs, nincs szó megerőszakolásról, nagyon jó hogy megjelentek ezek a könyvek mert tágabb képet kaptunk tolkien világáról valójában, egyébként ő masszívan ellenezte hogy valaha filmre vigyenek bármit. A sorozat jogaival kapcsolatban fogalmam sincs mi a helyzet egyébként de ha jól sejtem christopher fiai adhatták ezt el. Viszont azt nem értem hogy engedhetnek meg ilyesmit hogy áldozata legyen ennek az egész baromságnak aminek semmi köze tolkien munkásságához, miért nem tudja az amazon nyíltan felvállalni hogy nem érdekli a diverzitás, nem kíván megsérteni senkit, csak tiszteletben tartja az irót ahogyan azt kitalálta és csak azzal fog foglalkozni hogy minél jobban adaptálja ezt az egészet.
Ebben az esetben nincs szükség kötelező néger karakterekre meg olyan változtatásokra aminek köze nincs tolkienhez nem értem ezt hogy nem ismerik fel.


8.
8.
csoki0619
#4: Az a baj, h itt a családtagok szerepéről sem kell megfeledkezni. Ha jól tudom, Tolkien fia rengeteg Gyűrűk ura témájú könyvet jegyez, több projektre is ő adj áldását, tehát meglovagolja a saját apja örökségét szépen. Javíts ki ha tévedek.

Lehet szidni George R.R. Martin-t, de talán egyszer nála is rákérdeztek, h ha neadjisten történik vele valami így közel a 80-hoz :-), akk mi fog történni a befejezetlen műveivel. Erre azt válaszolta, semmi, befejezetlenek maradnak, mivel azok az ő történetei, az ő karakterei, és az összes vázlat és kész fejezet megsemmisítésre kerül a halála után, mivel nem szeretné, ha az ő "gyermekét" valaki pénzszerzés céljából megerőszakolná, ahogy azt Tolkien műveivel is tették.
7.
7.
hedzsooo
Azert remelhetoleg lesz 1-2 brutalisabb alkatu, vmilyen vezer-ork is majd! De eddig az orkok festenek tenyleg csak jol igazan de majd meglatjuk...
5.
5.
Robilluma
Milyen csudajó is lenne ha egy szép szemű, kedves és csinos néger (ha tündék lehetnek akkor a belőlük formáltak is) orknő is mondjuk paradicsomot árulna Minas Tirith piacán egy szivárvány tövében. Amit rézbőrű törpférjével és annak féltestvérével -anyai ágon balrog- termesztenek a föld alatt.
Hogy örülne Tolkien xD
4.
4.
Lorthirash
Az orkok ábrázolása rendben van, ez szép munka.

Ettől függetenül viszont megbocsáthatatlannak tartom a néger, géppel nyírt hajú tündét, és a törpök ábrázolását, mert ezzel a liberálnáci hozzáállással szembeköpik, tönkreteszik, megmásítják az egész Tolkien örökséget.
És ez lesz a legnagyobb hibája hiszen a rendezők és akik pénzelik azt hiszik egy szinten vannak Tolkiennel, sőt olyan arrogánsak hogy még szerintem jobbnak is gondolják magukat, pedig erre senki sem képes, nincs bennük semmi tisztelet.

Végső soron ez a véleményem:
“Evil cannot create anything new, they can only corrupt and ruin what good forces have invented or made.”
3.
3.
Ooorky
#2: Balrogok voltak legelőször.

Orkokból meg ezerféle verzió létezett, uruk-hai-tól a nyeszlett goblinig, úgyhogy szerintem simán belefér, hogy a korai verziókban még van vmi minimális a tünde eredetükből.


Mondjuk én 150% hogy passzolom, maximum youtube-on nézek meg vmi összefoglalót mekkora hányadék lett.
2.
2.
zoli12i
Kevésbé edzett orkok ? Bébiverziók ?

Nem úgy volt, hogy az orkokat Melkor/Morgoth teremtette az első korban, hogy gúnyt űzzön a tündékből ? Konkrétan tündéket alakított át.
Melkor/Morgoth bukása után meg Szauronra maradtak az orkok a másod és harmad korra.
Az orkok konkrétan hamarabb voltak, mint a sárkányok és a Balrogok jóval.

De aki ismeri az eredet történetet az javítson ki nyugodtan, mert érdekel a téma.
1.
1.
norbi27
Szépen ki vannak dolgozva az orkok, a megvalósítás remek, látszik a pénz a sorozaton (jó értelemben).
A probléma itt kezdődik: "a készítők kaptak az alkalmon, és újragondoltak ezt-azt a Gyűrűk Ura világával ... kapcsolatban".
A mániákus diverzitás erőltetés és ezzel az alapművek arcon köpése vissza fog ütni. Legalábbis remélem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...