Jókora kollekcióval ünnepli az 50. évfordulóját az Atari

  • Írta: szlav
  • 2022. június 29.
  • Bejelentés
Link másolása
Idén lett félszázéves az Atari, így jó okunk van arra, hogy megünnepeljük a veterán játékgyártót. Erre hivatott az Atari 50: The Anniversary Celebration, amely több mint 90 játékkal vezet bennünket végig a vállalat történelmén.

Néhány hete már hallhattatok tőlünk egy hasonló hírt, amikor is bemutatkozott az Atari Mania mikrojáték-gyűjteménye, a hatalmas múltra visszatekintő videojátékos vállalat azonban mással is készült az 50. születésnapjára. Most ugyanis leleplezték az Atari 50: The Anniversary Celebration névre hallgató gyűjteményt, amely több mint 90 játékkal és számos egyéb extrával kalauzol a múltba bennünket.

A PC-re, Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re és Nintendo Switchre is megjelenő kollekció nem mindennapi csomagnak ígérkezik, hiszen a gyűjteményben megtaláljuk majd a régi árkádgépek, az Atari 2600, az 5200, a 7800, a 8-bites Atari számítógép, az Atary Lynx és a Jaguar legnagyobb klasszikusait (és pár elfeledett ritkaságot is). A múltba révedés azonban nem minden, a Digital Eclipse csapata ugyanis hat vadonatúj retrojátékkal is megtoldja a pakkot, a címek közt pedig bőven akadnak érdekességek.

A Swordquest: AirWorld képében negyven év után kap folytatást a klasszikus széria, az új Haunted Houses pedig az Atari 2600 klasszikus túlélőhorrorját folytatja majd 3D-s voxelgrafikával. A VCTR-SCTR a régimódi űrlövöldék előtt tiszteleg, míg a Neo Breakout az eredeti Breakout és a Pong jellegzetességeit egyesíti magában. Érkezik továbbá a Quadratank, ami az 1978-as Tank négyfős újrázásának felel meg, illetve a Yars' Revenge Reimagined, amelyben egy gombnyomással váltogathatunk majd az eredeti Yars' Revenge és a modernizált változat látványvilága közt.

Az idei év végén megjelenő csomag a rengeteg játékon túl tartogat egy interaktív idővonalat is, amelyen lépkedve rengeteg interjút, fejlesztői videót, artworköt és persze magukat a játékokat böngészhetjük majd.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...