Remake-et kap a Sherlock Holmes: The Awakened

  • Írta: szlav
  • 2022. július 28.
  • Bejelentés
Link másolása
Alapos remake-et kap a Frogwares egyik legnépszerűbb Sherlock Holmes-játéka, a The Awakened. A modern kiadás a nyomozás mechanikáit és a történetet is átírja némileg.

Az elmúlt húsz évben összesen nyolc Sherlock Holmes-játék készült a Frogwares műhelyében, de talán egyetlen cím sem aratott akkora sikert, mint a Sherlock Holmes: The Awakened. A 2007-es játék egy színtérre hozta Arthur Conan Doyle legendás nyomozóját H.P. Lovecraft felfoghatatlan kozmikus horrorjával - naná, hogy nyerő volt a végeredmény.

Ha tizenöt évvel ezelőtt kimaradt volna a játék, vagy csupán újrázásra vágytok, akkor van egy remek hírünk, az ukrán fejlesztőstúdió ugyanis bejelentette, hogy egy azonos címen kap komplett remake-et a mára kissé kiöregedett alkotásuk. A bejelentéshez egy csokornyi kép is társult, máris mutatjuk őket:


A Sherlock Holmes: The Awakened remake különlegessége, hogy nem csak egy vizuális felturbózásról van szó, a fejlesztők mélyebben is belenyúlnak az alapjátékba. Igen, az Unreal Engine 4-en modernizált látvány egyből szembetűnő, a Frogwares azonban némileg átírja a játék történetét is. Az alapok természetesen maradnak a régiek, de a stúdió úgy igazítja a fiatal Sherlock Holmes és hű társa, John Watson első igazi közös kalandját, hogy az jobban illeszkedjen a modern Holmes-játékok sorába. Cthulhu és az őt istenítő szekta természetesen nem maradnak távol, miközben Londonban, Svájcban, New Orleansban és Skóciában hajkurásszuk a különös ügy árulkodó nyomait.

Ezen felül a nyomozás mechanikái és a kezelőfelület is modern köntöst öltenek, ráadásul vadiúj mellékküldetésekkel is találkozhatunk majd a játékban. A kissé archaikusnak érződő FPS-nézetet leváltja a modern Holmes-játékok külső perspektívája, illetve a szinkron és az átvezető animációk is teljesen újak lesznek.

A PC-re, Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re és Nintendo Switchre készülő remake egyelőre nem kapott megjelenési dátumot, annyit viszont már tudhatunk, hogy a Frogwares a Kickstarteren induló közösségi támogatás segítségével gyűjti majd össze a fejlesztéshez szükséges utolsó garasokat.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...