HWSW: Előzött a Disney, durva áremelést tervez a cég

  • Írta: fojesz
  • 2022. augusztus 11.
  • Cooltúra
Link másolása
Óriásit mentek az előző negyedévben a Walt Disney médiabirodalomhoz tartozó Disney+, Hulu és ESPN streamingplatformok, a cég ezzel együtt jelentős áremelést lengetett be - írja a HWSW.

Immár a Walt Disney Company a világ legnagyobb streamingszolgáltatója, legalábbis az ügyfélszám alapján, miután a médiakonglomerátumhoz tartozó havi előfizetéses streamingplatformok (Disney+, Hulu, ESPN+) teljes előfizetői bázisa átlépte a 221 milliós határt, ezzel egymillióval ráverve a rivális Netflixre.

A Disney-nek a történelmi mérföldkőhöz nagyjából öt évre volt szüksége, a Walt Disney ekkor tette ugyanis le az alapjait egy új, kifejezetten a Netflix riválisának szánt streamingszolgáltatásnak, melynek tartalmi gerincét többek közt Star Wars- és Marvel-filmek és -sorozatok adták.

Az USA-ban év végén jönnek a reklámok a Disney+-ba, és áremelés is várható - további részletek a HWSW cikkében!

12.
12.
honest guy
#5: Félreérthetően fogalmaztam. Ha több minden érdekel, akkor több hónapig fizetsz elő az adott szolgáltatónál. A lényeg, hogy igazából nem kell párhuzamosan több előfizetést fenntartani.
11.
11.
crytek
#9: A semmi nem érdekel vs a felhozatal 80%-a igen az melyik univerzumban ugyanaz?

Én szeretek játszani kevés kategória van ami nem érdekel. Filmekkel sorozatokkal szintén ez van.
10.
10.
delphijos
#8: Nincs is ezzel semmi gondom, csak az “árát” ne hasonlítsa már valaki a hivataloshoz, meg hogy aki nem így csinálja az nem tudja hogy kell “normálisan” spórolni.
9.
9.
Akutyafáját
#5: pedig te is ugyanezt csinálod, mindig azt látom tőled hogy ,,megvan az előfizu, ezerrel nyomni kell a gameket amíg le nem jár" és ,,semmi más nem érdekel a gamingen kívül, hazamegyek és nyomatom" mész sorban a játékokban, mindegy hogy peppa malac vagy crysis remastered :D
8.
8.
Ooorky
#6: Én igazi őskövület vagyok, ami tetszik azt megveszem DVD/Blu-Ray-en.
Viszont mióta ennyire elszaporodtak a stream szolgáltatások én is virágboltból szerzem be a friss dolgokat.
7.
7.
delphijos
#1: Bocs, de mi ez az orbitális marhaság ? Most komolyan azt magyarázod hogy az illegális mód “olcsóbb” ? Megint ott tartunk hogy van aki azt képzeli hogy a film / sorozat nézés “alapjog” és a szolgáltató a hibás… ( mint a “drága a játék” szlogennél ). Én leszarom ha valaki torrentezik, de ne kezdjük már megint hogy ez miért jogos, meg hogy az illegálissal lehet spórolni. Egy hivatalos módszer sose fog tudni “versenyezni” az illegálissal. Ja, és ami mindig valahogy kimarad, azért van fent valami torrenten, mert más fizet érte. Mintha a szomszéd wi-fi-jét használnám és osztanám az észt hogy a sok hülyének van net előfizetése, közben meg spórolhatnának…. Csináld tőlem, nem érdekel de ne beszélj hülyeséget.
6.
6.
Heldengeist
#3: Ez szerintem leginkább az internet hibája. Egyrészt ha valamit ki akarsz tárgyalni, manapság már csak addig releváns, amíg a médiatermék új. Nincs (rajongói) közösség Néhány héttel/hónappal a megjelenés után tovább mozdulnak a következő új dologra.

Ha meg mégsem, akkor még a legkonzervatívabbak szerint egy év után szabad a gazda és rommá lehet spoilerezni mindent, mer' há' mé' nem nézted már meg, egy éve kint van! Ja, hogy több médiaterméket adnak ki adott idő alatt, mint amennyi időre szükség van az elfogyasztásukhoz? Te bajod.

Részemről meg az sem tetszik, hogy mindent termékből szolgáltatássá alakítanak. Ha megvehetném a filmet, sorozatot, aztán feldobhatnám a Jellyfin szerveremre magamnak, sokkal többet költenék rá, minthogy kibéreljek egy hiányos könyvtárat n hónapra, aztán egy másik hiányos könyvtáran n hónapra, aztán a film, amit nézni akarok már nem is ott van fent, mert lejárt a szerződés vagy már nem számít elég polkorrektnek, vagy nem ugyanaz a film, hanem valami digitálisan felújított, extra jelenetekkel megtűzdelt változat (pl. SW eredeti trilógia). Ez ebben a formában nekem nem ér pénzt.
5.
5.
crytek
#3: Jó neked ha egy többszáz filmes és sorozatos halmazból 1 "havi" adag érdekel... Ha mindent megnéznék ami érdekel 0-24-be nézve is alvás minden nélkül ÉVEK jönnének ki..
Mindig is irigyeltem az ilyen embereket...
3.
3.
honest guy
#1: Szerintem meg nem az árazással van baj, hanem az emberekkel. Mindenkinek minden kell és azonnal. Előfizetsz 1 hónapra a Netflixre és megnézed ami érdekel. Előfizetsz 1 hónapra a Disney-re és megézed ami érdekel. Stb. Csak egy kis tervezést igényelne, de a legtöbb ember lusta hozzá. Meg sok helyen látom, hogy a streaminget is úgy használják, mint a hagyományos TV csatornákat. Az a program, hogy néznek valamit. Igazából tök mindegy, hogy mit, csak nézzenek valamit. Aztán egy részük panaszkodik, hogy gagyi a választék.
2.
2.
fojesz
#1: Ha onnan közelítjük, hogy fizetnek a szolgáltatóknak azért, hogy végül neked legyen mit letölteni, úgy kevésbé ijesztő?
1.
1.
almaspite
Nekem mindig azt mondták, miért torrentezem le a sorozatok. Ott van a Netflix bármit megtudnak nézni TV-n amit akarnak, pár 1000 ft nem sok érte. Utána bejött a többi ilyen online szolgáltató és már kezdték az ismerőseim húzni a szájukat.

"Ohh nem drágák, de az a baj hogy, ha nézni akarják ezt meg azt, akkor már sokat fizetnek különböző szolgálatókért"

Tényleg kicsit ijesztőnek találom, hogy az emberek inkább fizetnek hogy megspóroljanak maguknak néhány kattintást. Utána meg panaszkodnak, hogy nincs pénzük.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...