Nyílt világú mobilos RPG-ben tér vissza az Avatár: Aang legendája

  • Írta: szlav
  • 2022. augusztus 14.
  • Bejelentés
Ha ti is szívesen felfedeznétek az Avatár bámulatos világát, akkor van egy jó és egy kevésbé jó hírünk. Az Avatar: Generations egy nyílt világban játszódó szerepjáték lesz, de nagyplatformos megjelenésre nem számíthatunk.

Egymás markába csapott a Square Enix London Mobile és a Navigator Games, hogy egy nyílt világú szerepjátékban keltsék újra életre az Avatár világát. Egy kizárólag iOS-es és androidos platformokat megcélzó mobiljátékról lesz szó, így nem meglepő, hogy a fejlesztők egy alapvetően free-to-play üzleti modell köré építik a programot. 

Ennek megfelelően számítanunk kell valamiféle mikrotranzakciós modellre is, hiszen úgy tűnik, hogy a játék a gatcha, azaz hősgyűjtögetés köré építi a monetizációját. Habár a játék története Aang, Katara, Sokka, Toph és Zuko kalandjait meséli el - vagyis jó eséllyel a rajzfilmsorozat első három évadának cselekményeit láthatjuk újra -, a csapatalapú harcok során igen fontos szerepet kap hőseink összeválogatása és fejlesztése. A játék egyébként vélhetően szabadon ugrál az idővonalon, különböző DLC-csomagokban ugyanis Korra, Roku és Kiyoshi is feltűnnek majd.

Komolyabb hivatalos leleplezés hiányában egyelőre talán kissé ködösnek tűnhet a koncepció, a jó hír viszont az, hogy már nem kell sokat várnunk arra, hogy pontosan megtudjuk, miféle játék lesz az Avatar: Generations. A Square ugyanis még ebben a hónapban megejti néhány országban a soft launchot (Magyarország nincs a listán), amelyet valószínűleg szorosan követ majd a teljes megjelenés.

2.
2.
zsocc-nrg
Komolyan csak ennyire futja ? :D Ez kiábrándító, maradjon is csak mobilon. Pedig az Avatar-univerzum annyira adott egy valódi nyílt világú nagygépes RPG-hez...
1.
1.
petymeg2033
Ebben amúgy mi a "nyílt világú"? Hogy vannak néha olyan képek, amin látszik a nyílt világ, "mozogni" viszont ugyanúgy csak csatáról-csatára lehet, mint a millió hasonszőrű játékban?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...