Felújítva tér vissza a Suikoden első két része

  • Írta: fojesz
  • 2022. szeptember 19.
  • Bejelentés
Link másolása
A Konami már jó előre beharangozta, hogy egy régebbi címe kapcsán bejelentést tesz majd a Tokyo Game Show-n, ez pedig annak rendje és módja szerint meg is történt: remastert kap az első két Suikoden-játék!

Nem mondanánk, hogy meglepődnénk a Konami bejelentésén: a korábbi szivárgások alapján lehetett sejteni, hogy a japán kiadó nem az egyik megafranchise-át fogja elővenni, és a Suikoden megújított védjegyregisztrációja is erősen sejtette, hogy a klasszikus, még az első generációs PlayStationről indult JRPG-sorozat kapcsán érdemes várnunk valami újdonságra.

Ez az újdonság tehát a Suikoden I & II HD Remaster: Gate Rune and Dunan Unification Wars, amely remasterelve hozza vissza az 1995-ös Suikodent és az 1998-as folytatást, a megjelenésére pedig 2023-ban számíthatunk PC-n, PS4-en, Xbox One-on és Switchen.

Az újrázás feljavított sprite-okkal és artworkökkel érkezik, ezenkívül megszépített és vadonatúj effekteket is láthatunk majd. A hangzásvilágon is reszelnek a Konaminál: a meglévő hangokat jobb minőségben kapjuk vissza, és újakat is rögzítettek a készítők. Ami a játékmenetet illeti: itt olyan kényelmi funkciókat találunk majd többek között, mint a dialógusok naplózása, valamint a csaták automatikus lejátszása vagy éppen felgyorsítása.

Érdekesség, hogy az eredeti Suikoden-csapat tagjai készítik az Eiyuden Chronicle-játékokat: ezek közül az előzménynek szánt Rising már megjelent, jövőre befut pedig a fő attrakciónak szánt epizód is, amely a Hundred Heroes alcímet kapta. Ennek a TGS-re időzített előzetesét itt találjátok meg.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...