A Sega és a PUBG atyja is NFT-játékon dolgozik

  • Írta: fojesz
  • 2022. október 2.
  • Bejelentés
Link másolása
Bárhová nézünk, NFT-t látunk: a minap a Sega bejelentette az első NFT-játékát, miközben kiderült, hogy a PUBG atyja is egy ilyen projekten szorgoskodik.

A Sega kapcsán már hallani egy ideje, hogy a kiadó NFT-projekteken töri a fejét, a minap pedig be is mutatkozott az első ilyen próbálkozása: a 4Gamer számolt be róla, hogy a kiadó megállapodott a blokklánccal foglalkozó Double Jump Tokyo csapatával, amellyel egy NFT-játékot készít majd a Sangokushi Taisen-széria alapján.

A Sangokushi Taisen főleg a japán játéktermekben népszerű, egy stratégiai játékról van szó, amelyben fizikailag gyűjthető kártyákat használhatunk az összecsapásokhoz. Habár a bejelentés nem részletezte, hogy a felek miként hasznosítanák a blokklánc technológiát, és milyen szerepet töltenének be az NFT-k, ez alapján ezt nem olyan nehéz kitalálni.

NFT-játékon dolgozik a PUBG atyja, Brendan Greene is (via Hit Points). Az úriember még 2019-ben hagyta ott a battle royale fejlesztőcsapatát, hogy valami másba kezdjen: ez lenne az Artemis, amely egy "Föld méretű" virtuális játszóteret ad a játékosok kezébe, ahol azok azt készítenek és játszanak, amit akarnak. További érdekesség, hogy az NPC-ket gépi tanulás alapján dolgozó mesterséges intelligencia hajtaná meg.

Habár az Artemis kapcsán nem sok konkrétumot tudtunk meg, Greene szerint csak a játékosokon múlik, hogy mi lesz a játék világából, az NFT-k pedig ott jönnek a képbe, hogy szerinte ha a felhasználók készíthetnek valamit, ott tulajdonjogot kell adni nekik a kreálmányaik felett - a monetizáció lehetőségéről már nem is beszélve. Emellett hangsúlyozták, az Artemis mögött lévő technológiát nyílt forráskódúvá teszik.

1.
1.
Slik
valaki elmagyarazna mit jelent az nft? mar azoknal a sonic kepeknel sem vagtam
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...