A pletykák szerint új Marathon-játékot készít a Bungie

  • Írta: szlav
  • 2022. október 20.
  • Pletyka
Link másolása
Úgy tűnik, hogy a Bungie hamarosan feltámaszthatja a 90-es évek egyik legmeghatározóbb FPS franchise-át, a Marathont, az új projekt azonban egészen másféle alakot ölthet majd.

A Halo és a Destiny előtt egy másik nagyszabású, de mára sokak által elfeledett FPS-széria tette fel a térképre a Bungie nevét. Az eredetileg 1994-ben megjelent Marathon és annak folytatásai a maces gaming egyik legfontosabb alappillérei voltak, a meghatározó széria később azonban legfeljebb csak easter eggek formájában köszönt vissza a washingtoni stúdió újabb projektjeiben.

Mindez pár éven belül megváltozhat, Tom Henderson és az Insider Gaming forrásai szerint ugyanis már készül a következő Marathon-játék, az azonban erősen elüthet az őseitől. A hírek szerint ugyanis egy háromfős csapatokra építő online játékról lesz szó, amely a mostanában életre kapó "extraction-típusú" játékok sorait erősíti majd.

Csakúgy, mint az Escape from Tarkov vagy a Hunt: Showdown esetében, itt is rizikós meccsekre indulhatunk majd, melyek során egy adott feladat teljesítése, majd a sikeres kivonás lesz a célunk. Az efféle játékokban mindig nagy a kockázat, hiszen a korábban megvásárolt vagy a más játékosoktól elrabolt felszereléseink végleg odavesznek, ha a meccs során meghalunk, vagy nem érjük el a kivonási pontot.

Ahogy azt a fentiek alapján már sejthettétek, a Bungie egy élő, folyamatosan fejlődő játéknak tervezi az új Marathont, melyeket szezonális újdonságok és egy addiktív fejlődési rendszer tarthat frissen. Az Insider Gaming továbbá azt is megjegyezte, hogy a Bungie CEO-ja, Pete Parsons még 2019-ben azt állította, hogy legkésőbb 2025-ig előállnak a következő játékukkal, amely a fentieket hallva jó eséllyel az új Marathon-projekt lehet.

7.
7.
Ooorky
#6: Az tényleg jó lenne.
6.
6.
gtc376
Vagy feltámaszthatnák az ONI-t.
5.
5.
Aanash
Lehet okosabb lenne ehelyett inkább a Destiny-be kibővíteni azt a nyamvadt három játszható karaktert, meg azt a hat ellenséges fajt.
4.
4.
markoci555
akkor kommentek alapján nem maradtam ki valami hatalmas klasszikusról :D
doom az alap, és ügye rengeteg továbbgondolása volt, de ez meg se közelít pl egy System Shock szerű játékot
az új se tűnik túl ígéretesnek, nálam már ott bukik, hogy 3 fős csapatokra épít, ha nem viszed a barátaid, akkor lehet készülni arra, hogy vagy téged szólnak le, vagy te kapod ki a hülyéket, a másik meg gondolom teledobálják battle pass féle cuccal... nem ezzel kéne tartós közösséget bevonzani, hanem a jó játékkal, pl Tarkovban eddig nincs ilyesmi, szerencsére
3.
3.
Kamukaze
Csatlakozom az előttem szólókhoz. Életemben először hallok róla, de biztos csak azért, mert nekem is pc-m volt.
2.
2.
mojohnny
#1: Én sem hallottam még róla, de ezt a videót megnézve kiderült, hogy valószínűleg azért kerülte el a figyelmünket, mert anno csak MAC-re fejlesztették a Bungie-s srácok.

https://www.youtube.com/watch?v=GCn7IyzrNrU
1.
1.
Jarl Balgruuf
Annyira meghatározó franchise volt hogy most hallottam róla először, pedig már vén majom vagyok aki aktívan játszott a 90es években.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...