A Cozy Grove fejlesztőit is felvásárolta a Netflix

  • Írta: szlav
  • 2022. november 1.
  • Biznisz
Link másolása
Újabb indie stúdióra tette rá a mancsát a videojátékos szférában is terpeszkedő Netflix. Ezúttal a tüneményes Cozy Grove fejlesztőit, a Spry Fox stúdiót nézték ki maguknak.

A Spry Fox csapata sem független mostantól, a Cozy Grove és az Alphabears fejlesztőit ugyanis kinézte magának a nagybevásárlást folytató Netflix Games. A stúdió weboldalán közzétett poszt szerint ez a lépés remek hír a számukra, hiszen nem kell már aggódniuk az anyagiak miatt, kollaborálhatnak a Netflix más kreatív csapataival, ráadásul továbbra is szabad kezet kapnak abban, hogy befejezzék a jelenleg is készülő projektjeiket. Az utóbbi a Cozy Grove 2-t és egy egyelőre cím nélküli békés MMO-t érinti.

Habár a streamingszolgáltatót gyakorlatilag mindenki a filmek és sorozatok kapcsán ismeri, egy ideje már videojátékokat is kínálnak az előfizetéses csomagjaikhoz. Igaz, jelenleg kizárólag mobilos címekről van szó, az alkotások zöme azonban érdekes, prémium anyag.

A Spry Fox felvásárlásával immáron hat saját belső fejlesztőcsapat dolgozik a Netflix Games ernyője alatt, beleértve azt a finn stúdiót is, amit saját erőből nyitott nemrég a vállalat. A listát a Boss Fight Entertainment (Dungeon Boss) a Netflix: Next Games (Stranger Things: Puzzle Tales), a Night School Studio (Oxenfree) és a Netflix egy másik, dél-kaliforniai csapata erősíti.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...