Határozatlan ideig késik PS5-ön a Football Manager 2023

  • Írta: szlav
  • 2022. november 3.
  • Csúszás
Link másolása
Arról volt szó, hogy idén novemberben már PlayStation 5-ön is megjelenik a legújabb Football Manager, a Sports Interactive csapata azonban ezen az egy platformon kénytelen volt elnapolni a játék megjelenését.

Ha egy játék csúszik, akkor az általában az összes célplatformján csúszik, a mostani helyzet azonban kissé más a Football Manager 2023-mal. A focis menedzsmentjáték legfrissebb kiadása november 8-án jelenik meg PC-n, Xbox One-on, Xbox Series X/S-en, Nintendo Switchen, illetve iOS-es és androidos mobilokon is, a PlayStation 5-re szánt változat azonban egy váratlan probléma miatt késni fog.

Mivel egyelőre azt sem tudni, meddig tolódik a megjelenés, a Sports Interactive visszatéríti a PS5-ös előrendelők pénzét. Pontosan nem tudni, hogy mi és hol csúszhatott félre, a fejlesztőstúdió elmondása szerint azonban a PlayStation 5-ös változat benyújtási és jóváhagyási eljárása során merült fel valamiféle komplikáció.

A széria és a PlayStation-platformok kapcsolata egyébként korábban is göröngyös volt. A Sports Interactive stúdióelnöke, Miles Jacobson két évvel ezelőtt úgy nyilatkozott, hogy a focis menedzsmentjáték (egészen mostanáig) azért nem jelent meg PlayStation 5-re, mert a Microsofttal ellentétben a Sony nem volt hajlandó devkitet küldeni a fejlesztőknek. Ez a probléma a PS5 hivatalos megjelenése óta nyilvánvalóan megoldódott.

Az idei lett volna tehát az első év, amikor végre PlayStation 5-ön is győzelemre vihettük volna a kedvenc focicsapatainkat, úgy tűnik azonban, hogy ezen a fronton ismét az xboxosok jártak a legjobban - ők a Game Pass katalógusában is megtalálják majd a játékot.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...