HWSW: Az USA is gáncsolhatja az MS-Activision üzletet

  • Írta: fojesz
  • 2022. november 28.
  • Biznisz
A Microsoft és az Activision felvásárlási ügylete egyre több régióban szúrja a versenyhatóságok szemét. Most az USA-ban akaszthatják meg - vagy gáncsolhatják el végleg - a folyamatot.

A helyi jogrendnek megfelelően bíróságon támadhatja meg az Egyesült Államokban a versenyjogi ügyekben illetékes Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (angol neve alapján rövidítve: FTC) a Microsoft és az Activision között létrejött, 69 milliárd dollár értékű felvásárlási megállapodást, ezzel a két cég egyesülése immár a harmadik, jelentős méretű régióban ütközhet a szabályozói akarattal.

A Politico értesülései szerint az FTC a jövő hónapban indíthatja el a jogi eljárást, miután mostanra meghallgatta az ügyben a két érintett cég első emberét, Satya Nadellát és a Bobby Kotickot, ám a meghallgatáson elhangzottak nem győzték meg a szervezetet arról, hogy a megaüzlet a felek állításával szemben nem torzítja jelentősen a versenyt a videojátékok piacán.

Ha az FTC ellenáll, elbukhat az üzlet - további részletek a HWSW cikkében!

15.
15.
crytek
#14: Hát ha csak az arányokat nézem hogy ps4+ps5 mondjuk 150 millió db (fingom sincs csak mondtam egy számot) vs xbox one +x+ series x (olyan 60-80 millió szintén fingom sincs de tudjuk hogy így lehet) akkor nem csoda hogy ps-re többen vesznek kb bármit
13.
13.
zoli12i
#10: Nem ez az első alkalom, hogy az MS felakarja vásárolni a Blizzardot. 90-es évek végén már volt egy próbájuk vele. A felvásárlással hozzájuk kerülne egy csomó stúdió és legalább 6 bejáratott IP. Ráadásul így már a mobil gameing piacon is lenne játékuk a Candy crushal.
11.
11.
crytek
#9: Mert a Sonynak annyi sikeres multis lövöldéje van ugye? Azért játszik fürdöset igaz?

#10: Hogy hogy miért? Több milliárdos bevétel minden fronton, még több xbox user, még több game pass előfizetés stb.
De egyelőre várjuk ki a végét lehet ezek a debil "hatóságok" nem engedik majd :(
10.
10.
Őrnagy
Amúgy a Microsoft miért erőlteti ezt a vásárlást? Ebből a pénzből adná ingyen a konzolját GP előfizetés mellé, plusz hozzá egy CoD-ot. 2 év múlva mindenki az ő konzoljukon CoDozna. Habár egészen pontosan nem számoltam utána, bevallom.
9.
9.
Őrnagy
Egyre ellenszenvesebb számomra a Microsoft üzletpolitikája : - "Mi majd jól felvásárolunk mindent, mert sok pénzünk van.!"
Bazmeg, készítsenek már abból a kurvasok pénzből egy nyereséges multiplayer játékot! Persze az nem megy...
3.
3.
markoci555
avagy megint nyúljunk bele a nagyszerű és szabad kapitalizmusba, mert ha hagynánk, akkor nincs a mesterkélt versengés...
2.
2.
zoli12i
#1: Az MS felajánlotta, hogy még évekig biztosan jönni fog COD PS-re, aztán nem. Ezt meg a Sony nem engedheti meg, mert brutál codos játékos bázis van a PS-en. Az új rész már az első héten 1 milliárdot hozott az Actinak.

Egyre valószínűbb, hogy nem fog végbemenni a felvásárlás, mert ott akadt meg az egész (Angliában), ahol a Nvidia-Arm fúzió is elhasalt.

Közben a legnagyobb nyertese az egésznek megint Kotick haver lesz, mert ha nem megy végbe a deal, akkor 2 milliárdot kell leperkálnia az MS-nek :D
1.
1.
crytek
Nem értem a vergődés. Nem kell meggátolni itt semmit. Simán amiért a fetrengés megy legyen kőbe vésve: Cod soha nem lehet xbox exlúziv ezután is kell jönnie ps-re + 1-2 éves vagy új cod nem kerülhet game passba csak a már nagyon régiek..

Egyből nem lenne vergődés a ms is csak azt kérdezné hol írja alá hogy végre lemenjen a deal.. Mobilos cod eleve termelné az elvártakat és hát az acti nem csak a codból áll azok mennének game passban szépen.. azért pl a diablo is sok embert be tud rántani
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...