50 éves lett a Pong

  • Írta: fojesz
  • 2022. november 30.
  • Érdekesség
Link másolása
Tegnap ünnepelte az ötvenedik születésnapját a Pong, amely nélkül talán sosem tartana ott a játékipar, ahol.

1972. november 29-én, vagyis majdnem napra pontosan ötven évvel ezelőtt mutatkozott be a Pong, amelyet valószínűleg egy gamernek sem kell bemutatnunk. Ugyan a közhiedelemmel ellentétben nem ez volt az első videojáték (vagy akár az első, amelyik a pingpongot imitálta), jelentős mérföldkő az iparág történetében, amely nélkül valószínűleg nem tartanánk ott, ahol.

A Pong volt ugyanis az első nagyobb játékipari sikertörténet, a játéktermi változatból 8000 példányt értékesítettek, míg az otthoni verzióból 150 ezer darabot. Bár Allan Alcorn gyakornoki projektként dobta össze a játékot, az Atari végül virágzó üzletet tudott felhúzni az alapjaira, és így születhetett meg az Atari 2600-as, amely már 30 millió egység eladására volt jó a játékosoknál.

1.
1.
DarkLord
A 80-as évek közepén játszottam vele a helyi könyvtárban. Ami már, akkor is mutatta, hogy a könyvtárban is alig vártuk, hogy ezzel játszunk, minthogy a könyvekkel foglalkozzunk :D Persze olvasni is szerettem mindig, de jobban vonzott, hogy nyomulhassunk a Pong-gal :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...