Jerry Lawson előtt tiszteleg a Google

  • Írta: Nyuszcica
  • 2022. december 1.
  • Érdekesség
Link másolása
Gerald Anderson Lawson volt az első fekete bőrű videójáték-fejlesztő a történelemben, aki ráadásul egy hatalmas lökést adott a játékiparnak a cartridge feltalálásával.

Gerald Anderson Lawson, azaz Jerry 82. születésnapja alkalmából a Google egy ötletes Doodles-darabbal készült, amiben a böngésző felhasználói kipróbálhatják, milyen is egy videójátékot készíteni. 

Természetesen nem komoly programozásról van szó, de a játékos kedvére rakhat be elemeket, ellenségeket, checkpointokat és felszedhető érméket egy saját maga által kreált felületre. A Doodles ötletes gyűjteménye között felkutatva, ide kattintva kipróbálhatjátok! 

Lawson legnagyobb találmánya a cartridge, amivel sokan talán nem is találkoztak már, pedig annak idején a játékipar egyik alapvető kiegészítője volt. A fiatalabb olvasóink kedvéért: a cartridge egy műanyag borítású adathordozó, amiben van egy olvasható memóriacsip, rajta az előre rögzített videójátékok. A cartridge-et bedugod a gépbe, és már indulhat is a szórakozás: így működött minden konzol a hetvenes évek közepétől a kilencvenes évekig.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...