A Microsoft kiterjeszti az OpenAI üzletet egy "több milliárd dolláros" befektetéssel

Link másolása
A Microsoft milliárdokat fektet be, hogy egy többéves megállapodás keretében az OpenAI kizárólagos felhőszolgáltatója lehessen.

A Microsoft azt állítja, hogy egy új "többéves, több milliárd dolláros" befektetéssel meghosszabbítja a hosszú távú partnerségét az OpenAI-jal. Ez utóbbi a fejlesztője az olyan, napjainkban népszerű eszközöknek, mint a ChatGPT és a DALL-E 2.

"Az OpenAI-jal való partnerségünket a közös ambíció mentén alakítottuk ki, hogy felelősségteljesen előre mozdítsuk a csúcstechnológiás AI-kutatást és demokratizáljuk magát az AI-t, mint új technológiai platformot." - mondta Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója. 

A megállapodással a Microsoft növelni fogja a szuperszámítógépes rendszerek fejlesztésére és telepítésére irányuló beruházásait, hogy ezzel támogathassa az OpenAI kutatásait. Az üzlet kulcsfontosságú része az, hogy a Microsoft legyen az OpenAI kizárólagos felhőszolgáltatója, így a Microsoft virtuális tárhelyei működtethessék az OpenAI összes termékét. A Microsoft azt is tervezi, hogy az OpenAI modelljeit számos fogyasztói és vállalati termékben is felhasználja. Például a Word, PowerPoint és Outlook alkalmazásokba is be szeretné vezetni az AI technológiát.

Egyelőre nem hozzák nyilvánosságra, hogy pontosan mennyit fektettek az OpenAI-ba, de a vállalat a szoros kapcsolatot az Azure OpenAI szolgáltatásnak a további kereskedelmi hasznosítására szeretné felhasználni.

"Partnerségünk elmúlt három éve nagyszerű volt." - mondta Sam Altman, az OpenAI vezérigazgatója. - "A Microsoft osztja az értékeinket, mi pedig izgatottan folytatjuk független kutatásainkat és dolgozunk a mindenki számára előnyös, fejlett mesterséges intelligencia megteremtésén."

Reméljük, hogy a világ kamatoztatni fogja még a közös munkát és kutatást, a mesterséges intelligenciát magában a mindennapokban. 

4.
4.
Extol
#3: Valóban: Ez az AI nagyon hasznos, de a célja végső soron ugyanaz mint a közösségi oldalaknak, amelyek noha pénzbe nem kerülnek, nincsenek ingyen, az adataiddal fizetsz.
3.
3.
DeadZoZy
#2: Sajnos nekem is ez ugrott be. Adat lopas! Egyre mocskosabb vilagot elunk; kezd kirajzolodni par darab ceg hatalma es az, hogy barmit megtehetnek buntetes nelkul.
2.
2.
Extol
Nem nehéz a dolgok mögé látni, nyilván a Microsoft befektet nagy pénzeket adatokért cserébe, mint ahogy azt teszi a Windows rendszerek esetében is.
Az hogy regisztrálni kell ennek a programnak a használatához, egyértelműen adatszerzési célokat szolgál.
Teszem azt, megkérdezed a programtól, hogy bizonyos autótípusba milyen motorolaj szükséges, a rendszer tudni fogja, hogy ezt azért kérdezed, mert ilyen autód van. Ez csak egy példa, de az AI a használat során idővel többet és többet fog megtudni sok sok millió emberről, és ezek az adatok rengeteget érnek.
1.
1.
Kolompár Tarzan
A játékfejlesztőket leépítik de ilyen baromságokra milliárdokat tapsolnak el. Köszönük Emese.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...