A Microsoft a negyedik szerződést írja alá, hogy meggyőzze a döntéshozókat

  • Írta: Nyuszcica
  • 2023. március 15.
  • Biznisz
Link másolása
A Microsoft stratégiailag köt felhős játékszolgáltatókkal szerződéseket a Call of Dutyval kapcsolatban, hogy megnyerje az Activision Blizzard felvásárlása miatt aggódó szabályozó hatóságokat.

A The Verge forrásai szerint a Microsoft a Call of Duty-hozzáférésről szóló negyedik szerződését írta alá a mai napon: ez esetben az Ubitus felhőalapú játékszolgáltatóval. Ez a szolgáltató már számos esetben segített játékforgalmazó cégeknek abban, hogy minél több platformon, többek között Nintendo Switch-en is megjelenjenek a játékaik. Természetesen nem véletlen, hogy a minap köttetett meg egy ehhez igencsak hasonló, tíz évre szóló szerződést a Boosteroiddal is. 

A Microsoft mindkét új megállapodása attól függ, hogy a tervezett Activision-felvásárlást jóváhagyják-e a brit szabályozó hatóságok. Ezek a "barátságok" hetekkel azután jöttek létre, hogy a Microsoft hasonló szerződéseket kötött az Nvidiával és a Nintendóval, egyértelműen az Egyesült Királyság Verseny- és Piacfelügyeleti Hatóságának (CMA) a megnyerésére törekedve.

Az Európai Bizottságnak április 25-ig kell döntenie a Microsoft tervezett üzletéről, a brit CMA pedig április 26-ig szabott határidőt. Mivel idő híján vannak, nem csoda, hogy a Microsoft stratégiai lépésekre kényszerül! 

14.
14.
delphijos
#11: Én “ott voltam” amikor a Steam volt a mumus, és mindenki gyűlölte a letöltést , és azt mondta hogy soha nem szűnnek meg a fizikai játékok, és PC-n már hírmondója sincs. A konzol még tarja magát ( senki meri elsőnek meglépni a teljes leállítást, az MS túl korán próbálta anno , és majdnem bukta lett ) de elkerülhetetlen ez is, a játékok nagy része már ott is digitális, mind Box-ból, mind PS-ből van csak digit verzió. Ugyanez megy most a felhővel. Persze ez se egyik napról a másikra. Az hogy leállás van, az meg nem azért van mert túl sokan használják és nem birja. :D Ahogy a cégek is túlélik hogy esetleg órákig nincs Office 365 egy hibánál, a játékosok is…. Az otthoni gép is elromomlik… szóval erre a “soha-ra” térjünk majd vissza….. ;)
13.
13.
crytek
#12: Felőlem a geforce nowot is csinálhatja ha sokszor moslék a minősége és biztos hogy az a 30 milla emberke nem felhőzik egy időben...
Nem véletlen nem merik levenni azt a nyomorék béta feliratot az indulásnál.. Így legalább ha szar ráfogják há mer béta
12.
12.
Ooorky
#11: Gamepass (és az egész Xbox ökoszisztéma) az Azure géppark szabad kapacitását használja, amiből van bőven.
MS pl. ingyen hosztolja a teljes ukrán államapparátust a brit szerverein...
11.
11.
crytek
#10: Szolgáltatás ja... Ilyen soha nem lesz hogy valami csak erre épül majd a gamingben.. Ha így lenne már ezer éve pl lemez se lenne mert az is csak a pénzt viszi
Sokszor a felhő is összefossa magát pedig csak kb 30 milla game pass user van és tuti azok se egyidejűleg csapatják mit akarsz te akkor 100+ milliós számoknál..nem 5 ft a felhős gépparkok bővítése. Megvételi opció mindig is lesz szerintem, mert hiába a game pass én is ugyanugy beszerzem azokat steamre is ahogy mások is.Ez lemezessel is így van sokaknál letolta passba fasza volt megveszi hogy meglegyen akár akcióban akár teljes áron ez a msnak dupla pénz, mert elő is fizettél meg külön is megvetted
Nem mellesleg pl a ninetendóra simán elképzelhető hogy csak felhōben kapja majd a codokat mert a ms nem fog a portokkal szenvedni arra a fosra lehet ez is benne van a szerződésben.. Nv meg csak a gépeket adja a játszáshoz megvenni ugyanugy a játékot hozzá a ms tól kell majd ez lehet steam, ms store, epic ha felteszik majd oda is stb.
Hamarosan kiderül az ftc ugyanis a kiskapukra kíváncsi van-e bármi ilyen a szerződésekben. Ha engedi majd a dealt akkor valszeg nem lesz.

10.
10.
delphijos
#9: Jaja. Emlékszem amikor mindenki aggódott a Java miatt amikor az Oracle belebelezte a Sun-t. Fűt-fát ígértek, aztán a végén csak az van amit jósoltak az emberek. Ha ilyen jól látod hogy a Sting koncert meg 10e ember kirúgása “megfér” egy multinál ( pontosan így van egyébként ) akkor itt miért vagy ilyen szemellenzősen naiv ? “Semmi turpisság” . Az MS-nek egész biztos nem az a hosszú távú terve hogy nagy játékkiadó legyen, és nem az az elsődleges szempont hogy kiadunk mindent mindenre mert pénz. A szolgáltatás felé terelik az embereket vásárlás helyett ( nem csak ők ) és kell a saját - és exkluzív - portfolió.
9.
9.
crytek
#8: Hamarosan kb mindenki megtudja mert az FTC bekérte őket. És nyílván semmi turpisság nem lesz bennük mivel a MS szeretné ezt a dealt nem hülyék.. Ahogy Phil papa is mondta hülyék lennének mellőzni a többi platformot.. Nekik ugyanis annál több lesz a bevétel minél többen tolják majd.Az pedig nekik mindegy lesz hogy te okospumpán tolod majd majd samsung tvn vagy nintendon vagy nvidiánál...
8.
8.
csoki0619
#3: Hihetetlen mennyire egysíkúan gondolkozol. Nálad A meg B verzió létezik.

Azért ez ettől sokkal rétegeltebb. Te láttad azt a 10 évre szóló szerződést? Tudod a részleteket? Kis betűs részeket? Azzal tisztában vagy, h az ilyen dokumentumokban, ha ügyes ember írja, rengeteg kis kaput lehet hagyni?
7.
7.
Extol
MS pár éve már csak egy adathalász szervezet.
6.
6.
Fata Morgana
Az MS eléri amit akar kb. ez így volt régebben is.
Pár éve írtam mikor mindenki fikázta őket hogy nincs ex címük elég, ha beindulnak és felvásárolnak pár stúdiót ezzel megszerezve maguknak ütős címeket, lesz még ezért "sírás" és lásd Bethesda most az Activison és már áll is a bál.
A Sony-nak nem akadályozni kellene a felvásárlást hanem úgy forgatni a dolgokat hogy jól jöjjön ki belőle az ujjal mutogatás helyett, inkább be kellene anyagilag szállni a fejlesztésbe,ami egy gesztus szerintem, és akkor nem kellene aljaskodni ahogy most teszik.
Megakadályozni szerintem nem tudják csak max késleltetni amiből még nekik is hátrányuk származhat mivel ez miatt akár csúszhatnak a fejlesztések is.
5.
5.
crytek
#4: "amit egy több millió dolláros privát Sting koncerttel ünnepelnek meg, majd rá hetekkel 10 ezer alkalmazottat rúgnak ki. Ennek azért után kérdeznék, hogy mégis mi a picsa? "

Ez? Szimplán egy n+1 multicég. Nem tudom te hol dogozol de unikum lehet ha nincs ott ilyesmi..
4.
4.
zoli12i
#2: Nagyon gáz amit az MS csinál. Fűt-fát össze hazudnak.
Hatóságok helyében már ott elzavarnàm őket a picsába, hogy rekord nyereséggel zárják az évet, amit egy több millió dolláros privát Sting koncerttel ünnepelnek meg, majd rá hetekkel 10 ezer alkalmazottat rúgnak ki. Ennek azért után kérdeznék, hogy mégis mi a picsa?
3.
3.
crytek
#2: Fűt fát? Ember te miről beszélsz?

Az egész deal-el az volt sokaknak a baja hogy jaj a szemét ms majd jól nem adja ki semmire a codot csak xboxra meg pcre... ők meg szimplán mutatják ezekkel a 10 éves dolgokkal hogy ha kell ott lesz okos hűtökön is a cod 0 day... Nincs ezzel semmi gond. Mondjuk elég funny hogy a Diablo a Wow ,crash bandicot és a többi game a kutyát nem érdekli csak a cod. Remélem a ms azokat direkt nem adja majd ki sehova se csak a saját rendeszerükre:)
2.
2.
csoki0619
Nem is átlátszó az egész dolog. Nagyon úgy nézett ki h nem lesz az egészből semmi reális, versenyt torzító okokból, erre jön a jogi képviselet, kipuhatolja, mégis mit lehetne tenni, h ez az egész mutyi átmenjen a világ összes bíráján és láss csodát, a megoldás; ígérjetek össze fűt-fát, kenjétek meg fél konkurenciát, húzni, és garantáltan átmegy a biznisz. (Mellesleg sztem, egyre valószínűbb,h ez az egész aljasság zöld utat fog kapni)
1.
1.
hedzsooo
Van az a penz is, amivel az MS elobb-utobb kelloen meggyozo, csak a megfelelo zsebeket kell megtomniuk.;)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...