Távozik a Twitch vezérigazgatója

  • Írta: pandaril
  • 2023. március 17.
  • Homo Nobilis
Link másolása
Emmett Shear 16 év után hagyja ott a streaming-platformot. Az utóbbi időben igen sok probléma merült fel a cég működésével kapcsolatban, és a botrányok sem ismeretlenek.

A távozó vezérigazgató Twitteren jelentette be, hogy lemond a cég vezetéséről. Utódja a cég jelenlegi elnöke, Dan Clancy lesz, aki 2019-ben érkezett a Twitch-hez.

Shear barátjával, Justin Kannal közösen hozta létre az akkor még Justin.tv néven ismert felületet. A távozását blogposztjában magánéleti okokkal magyarázta, a közelmúltban apa lett, és szerette volna ennek megfelelően átfókuszálni az idejét és az erejét.

Természetesen mások szerint az utóbbi időben egyre több botrány, a cég működése és a felhasználókhoz való hozzáállása az ok. Bírálták Shear vezetési módszereit is, aminek érdekes summázása a távozásáról szóló bejegyzése is, mivel kikapcsoltba benne a válaszadási lehetőséget.

A 2022-es év különösen megviselte a céget, kezdve azzal, hogy a kiemelkedő tartalomgyártóknál egy, az addigi rendszernél rosszabb 70/30 arányú részesedést vezettek be a bevételek tekintetében, aminek következtében számos nagy név pártolt át a konkurenciának számító YouTube-hoz. Mike Minton pénzügyi vezetők azzal védte meg a döntést, hogy a Twitch anyavállalata, az Amazon Web Services is árat emelt. A 2022-es TwitchConon sérült meg súlyosan Adriana Chechik, aki egy habszivaccsal teli kádba ugrott, azonban az nem volt megfelelően előkészítve.

A nagy tartalomkészítők, illetve a lassan távozó vezetőség kapcsán okkal aggódhat a felület, hogy mennyire marad versenyképes alternatíva a YouTube mellett.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...